Followers

Thursday, January 24, 2013

Yaaa bedal budu !!!

Assalamualaikum.....

Pssssttttt.....Psssstttttt esok cikgu nak balik Malaysia..
Yahuuuuuuuuu yaaa bedalll buduuuuuuu..... hihi

Ecehhh macam jauh bonar bunyinye kan hik hik hik..
2 jam lebih jer pun perjalanan udara.
Balik kejap jer pun. Hari selasa pepagi buta sebelum ayam bangun tido
cikgu tiga beranak dah nak balik semula ke Brunei.
Balik kali ni nak tengok keadaan rumahku syurgaku kat shah alam nun.
Pastu nak pi sekolah nak jumpa bos cikgu dan kawan2.

Doa2 la yer cikgu dapat terus mengajar di sekolah lama cikgu ni

Entah depa ingat lagi ke tak dgn cikgu pun tak tahu la kan.
Jangan tetiba ada yang tanya Puan nak daftar anak ke Prasekolah sudah lah.....huhuhu
Sedih ler kalau dua tahun tak jumpa dah lupa kawan yg sorang ni kan ...

Jadinya jangan terkojut kalau-kalau tetiba korang singgah sini tengok berlambaknya entry baru cikgu hehehe...
al maklum sajalah rumah kat shah alam nun tak der line internet..
cikgu check yg draft saja ada dekat 164....hamekkkk ntah apa yg cikgu tulis pun tak tau la ...hihihi
Jangan susah hati, tak dernya cikgu nak tempek semua entry tu......mau juling muntah hijau la blogspot ni kalau dalam satu masa nak post entry sebanyak tu....

Cikgu tak paksa baca semua tau.

Kadang cikgu tulis sebab memang nak share, kekadang tu memang nak syiok sendiri, 

dan banyak kadang memang nak orang singgah baca dan komen lerr hahaha

Cikgu nak habaq awai2 la, cikgu tak kecik ati pun kalau kawan2 tak baca semua entry tu...

Pilih la yang mana suka, yg penting singgah ler tetiap hari ke rumah cikgu ni walau tidak bertuan hehehe

Cikgu paham, korang seme ada komitmen. Banyak rumah2 kawan nak kena terjah kannnnnnnnnn
Eh ehhhhh Kak Jemah ni tak ngaku lak diaaaaaaaa hehehehe..... 
Erkk tu Kak Jemah tau, bukannya korang hik hik hik


23 comments:

Iena Norie said...

wahhh... nak balik malaysia yerr... mesti excited..

mcm best jer dok kat negara org mcm ceqgu.. member saya pun ada yg cuti tanpa gaji ikut suami ke korea..

pernah saya tanya en. suami.. "takde ker company abg nak hantar keje kat oversea dua tiga tahun ke... boleh ayg cuti tanpa gaji ikut abg gi sana".. muahhahahaaa.. berangan tak hengattt laaa kan!!!

Mama Adam said...

hahahah... seronoknya la kan. mesti family tertunggu2 =)

Kuazue Mohd said...

as salam...hahaha mcm2 lah kamu ceegu... by the way.. selamat kembali... n also...

by the way.. datang bertandang menjemput join my GA.. jom lah.. mana tahu ada rezeki.. dan semoga ukhwah berpanjangan,...
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html

intanfirdaus247 said...

ekeke..kesian pulak kat anis baca entry n..ye kak intan datang ni ha...balik lek lok sini..diaorang igt punya...kalau x ingat melampau la..ekeke

intanfirdaus247 said...

kak intan pulak tertaip tadi..sorry intan je..keh keh

umi alya said...

dasat woo.. hmpr 200 dlm draf, akak tak mampu dik oiiiiiiiiiiii nak ikut

RedRose said...

seronoknya dapat balik ke tanah air kan cikgu.
hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri. tapi negeri sendiri jugak yang dirindui.
nanti mesti byk ole2 Malaysia yg cikgu bwk balik Brunei buat stock kan?
Bila pulak agaknya nak balik lagi ke tanah air lepas ni? alalalala....

nurbijen said...

wah, jeles nyer nak balik kampung... boleh makan budu puas2 :)

Kasih Salina said...

salam cikgu..balik negara jumpa famili ye..seronok la balik kampung yer..cikgu duk brunei ikut suami ka..best juga merantau ni kan..

CeqGu said...

iena :hehehe berangan ler dulu pastu baru tau haru biru nak buat keputusan amik unpaid leave ke tak hehehe...

mamaAdam; sob sob sob family tak tunggu pun sebab cikgu balik shah alam je...kg cikgu kat kelate/kedah/perak

kuazue: insyaAllah^_^

kak tini: psssstttt 164 tu termasuk draft kosong dan luahan hati yg tak bleh di publish hehehe

intan: tak pa aihh nak bahasakan kak intan, baru cikgu anis rasa muda cikit hihihi

redrose:sangat tepat. buruk2 negera sendiri, itulah yg dirindui

Kasih Salina said...

baru jer saya follow cikgu ni tapi boleh rasa aura keramahan cikgu ni..mesti seorang yg ceriakan.

xi-game said...

semoga sukses selalu :D

izan mama mia said...

mai shah alam ke...wah rumah area manan tuu...dh dekat laa kita..hikhik

Chekgu Azrine said...

Selamat bercuti kembali ke shah alam cekgu,.sure cekgunrindu nak jmla kekawan kan?

Mia Kassim said...

Best gilak kalau dapat balik kg halaman sendiri kan.....

CeqGu said...

izan: haah umah cikgu kat denai alam ...dkat2 kg subang. umah izan kat ne....?

kasih salina: hehehe ni ler komen yg paling cikgu suka.baca terus senyum sampai telinga.10 kali baca pun tak puas2 hehehe...thanks ye....

mia: mesti laaa mia hehe tp kali ni tak balik kg...just balik rumah sendiri jer....agak syedih jgk la sbb adik2 semua balik kg huhuh

chekgu: sudah semestinya hehe...tp balik kejap jer ni

xi-game:thanks...err siapakah gerangan xi-game ni yer...nanti cikgu pi intai

azeanty anuar said...

wah... skang kat malaysia la nie eh... welcome home!!!!

Mimi Azirah said...

byknye smp 164 draft

IntaNBerliaN said...

ooo kat shah alam upenye.. hihii

2 jam je ek... dekat je lah pulok rasanya.. heheh

CeqGu said...

Azeanty: now kat msia but esok nak balik dahhhh huwaaaa

Mimi: draf yg dari zaman tok kadok campur dgn draf kosong hahaha

Ina: dekat jer tp boleh tahan penat...lembik gak la badan bila sampai umah

hainom OKje said...

he...he...selamat pulang ye ceqgu...walupun sekejap...yang penting dapat tgk rumahkan.....

zahirian said...

waaahhh..dah nak balik..mesti rindu rumah kan..

CeqGu said...

okje:betul tu hehe

zahirian: dah selamat sampai brunei semula dahh hehe

nur: tak kelik kelate..tapi sempat beli nasi kerabu kat shah alam,bleh gak la makan budu hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...