Followers

Wednesday, January 30, 2013

Syukur Blog CeqGu FREE MALWARE !!

Assalamualaikum

Alhamdulillah blog terchenta dah pulih seperti sedia kala. Cikgu tak tau la sape yg sempat bukak blog cikgu tadi. Cuma perhatian kepada :

Aisy Nasiha

Mama Zharfan 284

KY

kalau korang terbaca entry  atau ada kawan2 yang kenal tuan punya blog kat atas tu sila bagitau segera pesanan penaja ni, sangat PENTING dan sebagai langkah BERJAGA2 !! :

"sila DELETE blog CeqGu dalam bloglist korang dengan kadar SEGERA !

Pastu sila masukkan semula blog CeqGu dalam bloglist korang dengan kadar SEGERA jugak hahahaha .

Opsss sebelum add balik tu, kalau korang ada Google Chrome, sila google blog CeqGu. Kalau takder apa2 warning memang sah la blog CeqGu dah selamat."

Sesapa yg pakai Google Chrome memang akan dapat warning if blog yg nak dibuka tu ada MALWARE. Maka jom la pakat2 install google chrome muaahahahaha. 

Cikgu dah cuba usahakan sepantas kilat tadi. Mujur ler cikgu selalu check blog di awal pagi.  Dan sekali lagi cikgu nak mintak maaf sebabnya terpaksa dedahkan nama blog yg menjangkiti blog cikgu. Bukan marah atau tak puas hati, tapi utk keselamatan blog kawan2 yang lain.

Semalam cikgu buka blog suteraungu87.blogspot terus keluar warning dijangkiti Malware. Silapnya cikgu tak terus delete link blog tu dalam bloglist cikgu. Kesannya blog cikgu dijangkiti. kiranya cikgu bernasib baik sebab tahu link ni yang jadi puncanya. Jadi setelah bertanya pada en google, penyelesaiannya adalah dengan cara DELETE saja link yang dijangkiti tu dalam bloglist cikgu. Pastu cikgu scan blog CeqGu ni kat sini :


dan hasilnya blog cikgu dah pulih....................alhamdulillah....... ini buktinya yer 




http://arenis.blogspot.com ............. Overall Result : This site is Safe !!!

sebelum cikgu delete link yg ada Malware tu, ovrall result : This site is not Safe !

dan kalau blog cikgu masih tak selamat, cikgu pun tak dapat bukak blog ni di Google Chrome.


15 comments:

Mia Kassim said...

setakat saya buka link ni ok jak...(^_^)

CeqGu said...

mia kassim: suke suke suke.....dah ok sebab cikgu dah bagi blog ni makan ubat

NoEn said...

selalu kalau buka blog yg ad malware akan terus delete blog tu dr bloglist...

br tahu juga ada boleh scan virus untuk link ye...tq2

Kakzakie said...

Kakak guna google chrome juga tapi ketiga-tiga blog itu kakak buka tak ada masalah pulak...

Takut kalau kena malware yg ganas ini kan

umi alya said...

sib baik cepat bg ubat..

CeqGu said...

kak tini : tu la pasal hehehe

Kakzakie: alhamdulillah la kalau depa tak dijangkiti. legaa rasanya.

zahirian said...

oo gitu pulak..terima kasih atas perkongsian ye ceqgu

CeqGu said...

zahirian: sama2. Share supaya blog orang lain pun tak terkena dan tak jadi pembawa malware hehehe...

ayut said...

akhirnya safe :)

intanfirdaus247 said...

kalau katakan yang dia tulis not safe kata salah satu button . kita nak bersihkan cemana? cewah bertanya ni

hainom OKje said...

kalau terkena boleh le tiru sini ceqgu ha..ha..

CeqGu said...

intan: kalau macam tu intan kena try tips yg uncheck icon .... kalau tak jadi jugak kena delete semua list dalam blog list

okje: ok je hehehe/...mmg itu pun tujuan tempek tu

Mimi Azirah said...

syukur la

intanfirdaus247 said...

anis..kalau kita buang kat bloglist blog yg diserang tu...pastu kita tetap follow dia ok ke?

sutera ungu said...

salam anis...akak pun dah free malware..akk pun tak tau mcmana tetiba dia dtg menyerang.ada kwn bgtau hari jumaat lepas.cuti sbtu ahad akk mengoogle kaedah nak bunuh virus ni...syukur dah berjaya juga..bertmbhlah ilmu dkm perkara ni...kalau tak akk pun takleh buka blog akk...ampun maaf zahir dan batin ye sbb blog akk buat anis susah .akk pun sedih sepnjg tempoh kena penyakit tu...kalau anis sudi kita boleh berkawan lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...