Followers

Friday, July 11, 2014

Muridku Kaki Bodek ;)

Assalamualaikum...

wahhh nampaknya ada improvement skit ye dr segi tahap kerajinan tuan blog menghapdet hihi..

kebetulan baru habis scan document.....terasa gatal plak nak pot pet pot pet kat sini.

sekejap jer dah masuk bulan 7 kan......cepat betul masa berlalu...... dah bulan 7 tapi cikgu masih mengajar topik dua kat murid2 istimewa cikgu. Maklumlah nama pun murid istimewa kan....nak nak plak ajar matematik, kena paham konsep asas betul2....baru bleh nak ajar topik seterusnya. ni cikgu punya style la...lain cikgu lain gayanya....

satu kelas murid cikgu paling ramai pun 7 orang....paling sikit 4 orang......tu belum kira yang kerap tak datang....kadang2 satu kelas tu ada sorang jer yg hadir.............menyanyi riang la cikgu hehehe.....sebabnya bleh fokus betul2 kat murid tu. Kelas pendidikan khas tak bleh ajar ramai2. karang murid ke mana, cikgunya ke mana..... ala macam kelas pemulihan jugak la, mana ada ajar murid ramai2 sampai 30-40 orang kan.

Ada orang kata, senang la nak ajar sebab murid sikit. Oh janganlah kata begitu. Sebab tidak mudah la makanya bilangan yg kecil diperuntukkan utk satu kelas. Nak tau susah ke tak ajar murid2 istimewa ni, lebih kurang ajar murid2 yang lemah dalam pelajaran la. contohnya ajar kelas murid yang pandai-pandai dengan kelas murid yang lemah. Murid pandai, cikgu ajar macam naik jet. Ajar sikit je, diaorang dah faham. Tp kalau kelas corot, cikgu ajar ibarat naik beca. Untuk murid pendidikan khas pulak, cikgu ajar ibarat jalan kaki....... ada yg bleh jalan kaki cara pecut.....ada jugak yg ala ala melenggang kangkong....haaa tu diaaaaa gambaran serba sedikit hehehe....

kiranya untuk murid pendidikan khas ni cikgu kena banyakkan latih tubi. sebab tu la lambat nak habiskan satu topik.  itu belum sentuh bab tingkah laku lagi. kadang murid cikgu ni ada yang laju jer buat latihan, so bila cikgu nak ajar secara one to one, cikgu akan sediakan berlambak2 lembaran kerja......haaa buat la diaorang sampai muka kuning, merah, hijau hehehe... one to one ni antara kaedah yg paling berkesan utk ajar murid khas (pd cikgu la) . sambil duk ajar, kdg2 cikgu terjerit2 bagai mak lampir......dudukkkk!!!! masukkk!!!! diammm!!! hahahaha.....duk tengah ajar, tup tup ada yg berlari sana sini, keluar kelas la dan terjerit2. Tu belum lagi yang terkencing terberak.......alhamdulillah la sekarang guru pendidikan khas di bantu oleh pembantu pengurusan murid .....depa ni la yg banyak memudahkan kerja2 cikgu.... :)

bayangkan sebelum adanya jawatan pembantu pengurusan murid ni, kadang cikgu sakit perut nak terkucil pun terpaksa tahan..... mana taknya risau kot ada murid yang lari keluar atau cederakan diri. Haaa sapa kata mudah nak jadi cikgu khas ni. Yang kata cikgu khas goyang kaki pun ada. Tak baik la cakap cenggitu kan....kita ni masing2 ada tanggungjawab dan peranan yg tersendiri kan kan kannn.....

bercakap tentang buku latihan/ aktiviti murid khas ni plak, kalau nak cari kat kedai khas utk murid istimewa ni sangat la payah nak jumpa kat malaysia ni. selalunya cikgu akan guna buku preschool , selebihnya cikgu suka buat sendiri. bayangkan cikgu nak ajar operasi tambah dalam bentuk lazim. cikgu terpaksa sediakan petak dan terangkan satu-satu berulang kali supaya murid faham macam mana nak tulis dalam bentuk lazim. bila dah faham baru lah cikgu mintak diorang tulis dalam buku tulis dan kemudiannya pada lembaran kerja yg tak ada petak. memang kena step by step ajar murid istimewa ni. Dah kuasai, barulah ubah topik baru....lepas sebulan ajar, tup tup tak ingat semula apa yg dah diajar,huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa maka bertabah lah cikgu anis menerima dugaan ini.....

Apa pun dugaannya, cikgu tetap enjoy ajar murid2 istimewa ni. Nak tau kenapa??? depa pandai bodekkkk.....ada sorang murid ni nama mesranya kak teha.....uishhh asal cikgu anis masuk kelas jer mesti ampu baek punya la....."cikgu anis, saya saaaaaayanggg cikgu anis" tak pun, "cikgu anis, cikgu ni cantikkkkkk la" atau "cikgu, saya rrrennnnnduuuu cikgu " dan yang paling tak tahan......" cikgu anis tahu tak, cikgu anis ni sebijik macam dato' siti nurhaliza! " wakakakakaka cikgu gelak sampai keluar ayaq mata la kalau dia cakap lagu tu...... tang mana tu yg sama kak teha oiiii.....kalau dato siti dengar ni  mau nanges tak berlagu tujuh hari tujuh malam ni hahahaha...

Wednesday, July 9, 2014

Nak Naik Abigem Punya Cerita

Assalamualaikum...

salam ramadhan kepada  yg sudi singgah sini.....

ehhhhhh nak taip apa ni?
buntu la pulakk kikikiki....
seriussss, tak tahu berapa kali dah taip...tapi lepas tu delete...hehe

ramadhan kali ni, cikgu rasa agak kepenatan sikit...
mungkin kah kerana cuaca yang agak panas...hmmm...
semalam balik jer dari sekolah terus badan rasa macam tak de tenaga...
tergolek jer atas katil....
nak masak pun tak larat... nak keluar membeli pun malas.
maka plannya berbuka aje lah dengan cendol sirap sejuk dingin....perghhh

lepas solat asar, terus cikgu pi bancuh ice lemon tea utk berbuka puasa....
perghhhhh nyamannn, sedappppp sungguh mengenangkan air masam2 manis sejuk dingin melalui anak tekak yang kehausan hehehe....

hari hari  layan ice lemon tea ni....bukan payah pun....tapi rasanya memang umpphhhh lah...
tak caya try la buat....cikgu guna teko saiz biasa, pastu rendamla satu sachet teh lipton dalam air panas bersama 5-6 hirisan lemon (lemon tau bukan limau nipis/kasturi), pastu buh la gula /air gula yang dicairkan tu...biarkan sejuk n letak dalam peti. nak minum nanti buh la ais.......sedapppppp

hamekkkk...kata tak tau nak tulis apa, siap ngajo buat ice lemon tea plak dah kekeke....padahal orang lain dah lama tau kui kui kui.......
lepas bancuh air, cikgu sambung bergolek atas katil......tak lama lepas tu datang la imam muda cikgu dengan sebiji kusyen merah di celah ketiak.....
firas : nah mama, amik ni...
mama : nak buat apa bantal ni
firas : bagi mama peluk la...
mama : adussss sweetnya anak mama ni....(berbunge2 hati mama time ni  ngeeeee)
lepas tu terus dia keluar pi sambung tgk cite kartun

tak lama lepas tu, firas datang lagi. waktu tu cikgu tengah baca whatsapp suami tentang kapal terbang yg terbabas kat brunei tu.......firas ternampak gambar kapal terbang tu...
firas : mama jom la naik abigem (aeroplane)
mama : mama tak der duit la firas, duit mama dah habis buat beli menan firas tu haa. firas ada duit ke?
Firas : adeeeeeeeeeeeeee. Jap ye mama....

berlari lari firas datang bawak duit nak tunjuk kat mama.
firas : nah mama, ni duit firas. nanti kita naik abigem ye mama
mama : hahhhhhh!! duit ni nak beli tiket abigem? fengsannn!!

sorry nak oiii, mama tak mampu nak tahan gelak bila firas hulur duit 5 sen utk beli tiket abigem....
kalau la semurah itu harganya nak, wajib hari hari mama pi koje naik abigem huhuhu





Tuesday, May 13, 2014

Pengalaman Masuk TV ^_^

Assalamualaikum....

Nak tempek video ni utk kenang-kenangan...

video


Amboiii mentang mentang la dapat masuk tv, terus rajin nak update blog kah kah kah......
Bukan nak menunjuk tau, tapi nak simpan sebagai kenangan manis utk tahun 2014. Kiranya sebagai hadiah hari guru untuk cikgu lah hehehe....
(Psssttt Aish.....cikgu anis idok ler bz....tapi malas nak berebut laptop dengan firas hehe....ni pun umpan cerita kartun baru la mamanya dapat berkarya (cewahhh) dengan tenang kikiki)

Sebenarnya cikgu tak sangka bos di kelas pendidikan khas pilih cikgu utk ditemuramah. Terkejut monkey cikgu tiba2 dimaklumkan supaya bersedia utk diinterview pd hari Isnin. Rasa cam nak nanges je, i takut n segan lorr nak mengadap kamera tu. macam2 alasan cikgu bagi utk tolak permintaan bos....tapi x berjaya huhuhu.

Balik rumah cikgu tak senang duduk. Kepala duk pk apa aku nak jawab ni, boleh ke nak bersoal jawab depan kamera nih.....haihhhh seribu macam kerisauan datang bertandang. Hari Ahad pagi pagi cikgu dah buka laptop. Duk cari idea utk ajar murid2 sambil dirakam.....hadehhh kecut perut tau.

Esoknya dengan selendang baru kaler pink (nak tulis jugak tu pakai tudung baru kikiki) cikgu berdebar2 menunggu kehadiran wakil tv3 nak shoot cikgu mengajar. Sampai hilang selera nak makan tau....berdebar tahap gaban hihi. Tapi atas nasihat kawan2, cikgu pi la jugak makan. Elok sampai kantin, cikgu nampak kamera tv3 duk terpacak kat tengah kantin....alahaiii dah sampai rupanya.....terus tak jadi makan kah kah kah.

Selepas tu berkenalan la dulu dengan orang yang bakal interview n rakam cikgu ......psssttt psssttttt hensemmmm, putih gebu, tinggi lampai....mak oiii anak sapaaaa la ni.....rupa-rupanya itulah zaim, host MHI. sape tak kenal, sila google sendiri. Kat luar lagi hensem dari dalam tv tau....oppssss dah terkeluar topik pulak dah hehehehe....

Bermula dari kantin, cikgu bersama seorang lagi guru pendidikan khas berjalan beriringan dengan zaim. Time ni dah start shoot...alahaiii dup dap dup dap cikgu. sebelum tu siap mintak maaf dgn zaim kalau2 cikgu akan asyik mintak cut ...cut cam pengarah filem tu.....alhamdulillah segalanya lancar.

Ingatkan sebelum nak mula rakam cikgu mengajar, ada la make up artist nak touch up muka selekeh cikgu ni.....rupa2nya memang tak ada hahahaha.....kalau tau tak ada, cikgu dah pi make up tebal2 kat dalam bilik guru heeeeeeeeeeeeeee.......... cikgu duk bayang ramai la krew yg datang...cth mcm tukang pegang kayu action, tukang jaga lampu, tukang make up, tukang lap peluh hihihi ....sekali yg datang hanyalah zaim dan cameraman hehehe.....maka lap peluh sendiri lah cikgu anis ye....heeeheeee heee

Waktu nak mula shoot, cikgu disuruh berjalan masuk ke kelas n mengajar seperti biasa. time tu memang cikgu buat2 mcm diaorang tak ada kat situ......ketaqq la jugak hihi....dah habis rakam part mengajar, cikgu diinterview pulak. Sebelum rakam interview tu, zaim dapatkan biodata diri cikgu. Entah macam mana bila ditanya tang umo cikgu boleh plak terlupa umo sendiri muahahaha. Buat malu jer hahaha.....tak pasal2 satu malaysia tahu umo cikgu anis hehehe....patutnya cikgu cakap biarlah rahsia kan...ishhh nyesalll tak jawab macam tu hehehe. x de dah la orang nak ngorat......opsss jgn mare ye bang, i gurauuu jer hiksss....

Lepas tu cikgu diminta bersedia untuk dirakam. Zaim dah pesan awal-awal supaya cikgu dan dia bersembang ala santai.....maka bersantai lah cikgu menjawab soalan2 zaim. kat dalam tv memang tak dengarlah suara zaim yg lemak2 merdu tu duk soal cikgu. Haa terpaksa la korang dengar suara sengau cikgu anis sampai habis muahahaha. 

Fuhhhh terasa lega yg amat setelah tamat rakaman. Alhamdulillah cikgu dapat jawab semua soalan dengan jawapan ntah apa apa hahahaha. Kiranya memang xder cut cut...........cikgu main jawab je...yg penting nak cepat siap hehehe.

Dan pagi tadi jeng jenggg, cikgu keluar tibi utk pertama kalinya dalam hidup hehehe. Memula tu ingat tak nak tengok, sebab malu nak tengok diri sendiri dalam tv. Tapi akhirnya tengok jugak la.....rugi pulak kalau tak tengok, dah la pakai tudung baru hehehe. Firas siap cakap eh mama la....pastu dia sambung main hahahaha......cuma frust skit, parents cikgu bleh lupa pulak nak tgk mhi pagi tadi....so terlepas la nak tgk anak diaorang yg comey ni masuk tibi.....huhuhu.....mujur la ada parents murid cikgu sempat rakam dan upload ke YouTube.....sukeeeeeeee sgt!!

Akhir sekali cikgu nak ucap terima kasih pada guru besar, bos dan rakan2 kerana memberi peluang kpd cikgu anis glamer sehari di tv3 hihihi...... 
SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA WARGA PENDIDIK.......!! ingat tv3, ingat cikgu anis.....hehehehe ...peaceeeeeeeeee...


Monday, January 27, 2014

Dugaan di Awal Tahun sob sob sob

Assalamualaikum.

Dah dua hari cikgu tak keje. Mungkin jugak esok lusa sampai la raya cina cikgu masih bercuti. Semuanya kerana Firas ku, baby besar yang perasan macam baby kecik. Tiap kali lepas mandi, firas mesti amik tuala n pakai macam selendang. "mama, ini baby firas" katanya....ok ok....cikgu tahu dah mesti ayat korang, "cikgu, firas mintak adik la tu"....khennnnn.....hehehe. Memang ponnn.

Ahad lepas lepas tak semena2 firas demam. Pukul 1 pagi hidungnya sok sek sok sek. Makanya dia tak boleh tido. Kejap2 dia mintak nak nyusu. Cikgu heran gak apa hal ni asyik terjaga n merengek. Dah subuh baru cikgu perasan badan dia dah mula panas. Oh imam muda ku demam....huhuhu

Waktu nak breakfast, cikgu perasan tapak tangan firas ada biji2 merah.....oh nooooooooooo!!! Belek tapak kaki, oh noooooooooooooooooooooooooooo!!! biji2 merah tu ada jugak walau tak banyak. Hati mula tak sedap. Check mulut, ahhhh legaaa....bersih. Cuma gigi jer kuning kikiki. Tu ler sapa suruh malas gosok gigi. kan mama dah tulis kat blog mama hehe...jangan maraaaa aaa firas.

Cikgu just bagi firas ubat demam. Firas masih aktif bermain golek2, kejar sana, lompat sini. Dah petang, firas monyok. Nampak macam letih sangat2. Siap ngadu tangan dia sakit. Ahhhhh sudahhh!... Janganla....jangan la....huhuhu. Cikgu bawak firas pi klinik, alahaiiii dua klinik pegi semua tutup. Masa tu cikgu bermalam kat rumah adik. Nampak gayanya kena balik rumah jugak. cikgu gerenti klinik kat rumah tu tentu tak tutup. Masa tgh kemas2 barang, firas ngadu lagi, "mama firas ngantuk la".... tak pernah2 dia guna word ngantuk tu...selalu nak tido je disebutnya......wah bertambah lagi perbendaharaan kata baby besar ni hehehe....

Bila dah jumpa doktor, terus doktor kata, ini kena jangkitan virus. dalam hati cikgu still.....janganla...huk huk janganla....huk huk. doktor check dalam mulut firas. Hmmm.....ok tak de ulcer katanya....legaaaa. Doktor suspect firas kena hfmd (hand,foot and mouth disease) huhuhu. Sampai depan rumah, belum kuar kete, cikgu belek bibir firas. oh noooooooooooooooo! ada merah2 huhu.

Esoknya bawak ke klinik pakar kanak2 serena.....dua jam lebih tau cikgu menunggu turn. Akhirnya bukan setakat firas yg demam. dengan mama mamanya sekali demam huwaaaa. Memang sah la firas kena jangkitan hfmd. Sebab doktor serena kata dah banyak ulcer dalam mulut firas.

Pagi ni cikgu bagi firas makan eskrim. dia ngadu sakit. Alahaii kesian. Nak sapu ubat dia tak bagi plak. tutup mulut ibarat buh password. susah beno nak bukak. nak paksa2 takut dia sakit pulak. cer bg tip kat cikgu cam no nak rawat baby besar kesayangan cikgu tu......sedih la tengok dia tak leh makan huhu

Saturday, January 18, 2014

Saya Cikgu Anis :)

Assalamualaikum....

Pagi ni cikgu bersiaran di bumi Brunei.....hehehehe....bersiaran la sangatttttt.....teringin pulak nak jadi ala2 wartawan kat tv tu hihihi. petang ni dah nak balik malaysia....syedihhhhh huhu

Dah lama benorrrrrrr tak bukak blog ni.....dan banyak jugak la komen2 yg tak dijawab...... hek eleh ada 18 komen jer ponnnnn. itu pun dah perasan banyak kah kah kahhhhhh....ok lah kan utk blog yg dah lama tak update kikikiki ( ambil bantal tutup muka....i maluuuuuu)

Ada yg tanya cikgu tentang mengajar di brunei, macam mana cara nak apply. hmmm cikgu pun tak tau nak jawab sebab cikgu jadi suri rumah jer masa kat brunei. Memang tak teringin langsung nak mencari keje sebab pk nak rehatttttttttt selamat 2 thn hehehe. rasa cikgu hantar resume la kot. google ler sekolah2 yang ada kat brunei ni pastu hantar resume. Kalau ada orang Brunei yang baca entry cikgu ni, harap sudi membantu kawan2 cikgu yg bertanya cara untuk apply kerja kat Brunei ni ye. Ramai jugak la yg bertanya kat cikgu macam mana nak apply keje cikgu di Brunei. Rasa bersalah pulak tak dapat nak jawab.

Hmmm amacam tahun baru kawan2 semua? Cikgu di awal tahun ni sangat lah bersemangat  nak ajar anak2 istimewa cikgu di sekolah. Sampaikan rasa macam tak cukup waktu nak buat bahan bantu mengajar dan lembaran kerja. Err korang tahukan cikgu ni guru pendidikan khas ? Lepas cuti dua tahun hari tu....memang terasa kekok sangat2 nak mengajar. sekarang pun masih juga terasa. Alhamdulillah dapat semeja dengan kawan yang ada motivasi tinggi utk mengajar. so cikgu pun terikut la sama. kami sama2 pulun dan saling kembang hidung tunjuk hasil bahan bantu mengajar ciptaan sendiri cewahh.

Bahan bantu mengajar tu kiranya macam flash card, carta dan macam2 lah. Al maklumlah namanya pun anak istimewa, mestilah perlukan bahan2 yg istimewa juga ( hohoho istimewa lah sangat bahan cikgu anis tu, harapkan print cantik2 dan laminate jer ponnn kiki ). Latihan utk murid2 pun cikgu buat sendiri. Alhamdulillah sejak wujud kssr ni, murid istimewa pun dah ada buku teks dan buku aktiviti. Tapi sayang seribu kali sayang, tak semua murid boleh guna buku2 tu. Tahap diaorang ni tak sama walau pun dalam kelas tu ada 7 orang jer muridnya. So terpaksa la cikgu ubahsuaikan latihan tu mengikut tahap murid yg ada.

Bila cikgu bz, makanya firas la akan menjadi mangsa keadaan.....kesian imam kecik tu. Mama tak sempat nak layan kami macam kat brunei ni. Monyok jer dia kalau mama dah bz mencipta bahan bantu mengajar. Kalau dah sampai tahap bosan sangat2, firas paksa mama naik atas katil. Pastu suruh mama berlakon jadi monster hahahaha. Korang bleh bayang tak cikgu jadi monster? kikiki (kat sekolah pun hari2 cikgu anis jadi monster , tapi monster yg marah2 sayang la kui kui kui)

oklah, entah apa2 cikgu membebel pagi ni. saja jer nak dera korang baca.....errrr ada ke orang baca kih kih kih

Sunday, December 15, 2013

Rasa dot dot dot

Assalamualaikum...

Rasa sunyi je lepas dia ke airport..
Rasa kosong je lepas dia matikan henpon masuk ke perut kapal terbang....
Rasa cam nak menitik air mata je tgk baanntal sebelah kosong...
(tipu!! Bukan menitik, dah banjir pun)
Rasa xdapat nak lena memikirkan dia dah jauh...
Rasa macam kalau boleh nak tarik tgn n pegang kaki biar dia jgn pergi lagi ke sana huhuhu.
Sebenarnya rasa x nak tulis semua ni kat sini, tapi rasa kena jugak tulis sebab hati sebak satu macam..huwaaa.
Moga allah segera satukan kembali keluarga kecil kami....amin

Tuesday, November 26, 2013

Bila Firas Petah Berkata-kata

Assalamualaikum

Dah lama cikgu tak update tentang perkembangan Firas. Imam kecik cikgu tu sekarang dah pun 2 tahun 7 bulan. Ishh cepat sungguh masa berlalu. Dah besar anak mama...... tapii kan, masih nak menyusu badan. Haihhh..... kalau tak dapat, meraung bagai nak rak. Pernah cikgu tanya , kenapa suka sangat dengan susu ni, Firas kan dah besar..... sedap sangat ke susu ni? Nak tau dia jawab apa? Of course la sedapppp kan jawapannya. Tapi yang paling tak tahan tu bila cikgu tanya apa rasa susu yang sedap sangat tu? Firas kata rasa macam MILO ! hahahaha.... tergelak tergolek mama n ayah dengar jawapan Firas. Hebat betul susu ibu ni kan kikikiki...... tapi skrg dia dah tahu jawapan dia tu tak betul.... so bila tanya lagi, dia akan jawab rasa SUSU la hihihi.....

Sejak Firas petah berkata2 ni, cikgu n en suami rasa lagi ceria dan berbunga2 gitu. Comellll jer ayat2 imam kecik ni. Tapi.....haaa ada gak tapinya..... bila dah pandai bercakap ni...... pandai la dia mintak nak beli itu ini huhuhu. Rabak poket mama nak oiii.

Firas ni kalau nak qadha hajat mesti cari sudut2 sunyi..... nak cari ketenangan gamaknya hehehe. Cikgu paham dah kalau tiba2 nampak kaki dia je di sebalik langsir ke, belakang kerusi ke, tepi meja ke..... tau dah ada projek besar sedang menyusul, bila dah selesai, cikgu tanya la, Firas b***k ke? Boleh dia jawab, "Firas tak tahu la mama" . Hoh sendiri buang pun sendiri tak tau ka....adoiiii hehehe. Bila mintak nak tengok pampers, dia lari pulak. maka tahulah mama, sah la ada sesuatu dalam pampers hehehe
 

Hari tu firas buat sepah. Cikgu pulak sibuk kat dapur. Bila time nak hidang makanan tu, mulut cikgu bising la marahkan firas buat sepah. Firas cakap apa tau.... "Biarla mama". Amboiii boleh pulak dia kata biar ye..... baru nak sambung bebel (hokeyy memang mama dia kuat membebel hohoho), firas datang dekat coffee table ( kat bilik hotel ni tak der meja makan) "Mmmmm pandainya mama masak" Hahahaha ini imam kicik pandai psiko mama tau. 1st time dia keluarkan ayat tu. Mana ntah dia belajar, gamaknya terdengar cikgu selalu tanya en suami kottt. Terus tak jadi sambung bebel kah kah kah. Pandai ye kamu amik ati mama.

Semalam singgah kat satu kedai, ternampak majalah yg ada gambar fizo omar n mawar yg cantik jelita tu. Cikgu saja tanya Firas, cantik tak aunty ni (tgn tunjuk kat gambar mawar). Firas kata cantikkkk. Err mana lagi cantik mama ke aunty mawar ni ? Tentu korang kata mestila firas puji mama dia. Hahaha memang ponnnn, dia jawab mama dia la yg cantik hahaha.............. sungguh pandai anak mama menjaga hati kecik mama dia ni. Cikgu pun cerita balik kat en suami. Terus en suami gelak sambil usap2 kepala firas. "Anak ayah ni makin bijak la " Tau apa kata Firas? Pendek jer jawapannya "YE LAAA !" kui kui kui..... kuat perasan  ikut sape ntahh hohoho

Cikgu pun tak sedar sejak bila dia petah bercakap macam ni. Kadang2 rasa heran mcmana dia boleh keluarkan ayat2 bombastik dan plastik tu...... tapi tu lah, mulut dia ni pot pet pot pet bila dengan ayah n mama je. Dengan orang lain, tak banyak cakap pulak. Kekadang tu time duk main sorang2 siap nyanyi2 lagi hehe..... bila tanya nyanyi lagu apa tu? Tak tahu la mama hehehe...jawapan yg cute di telinga mama.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...