Followers

Tuesday, May 13, 2014

Pengalaman Masuk TV ^_^

Assalamualaikum....

Nak tempek video ni utk kenang-kenangan...

video


Amboiii mentang mentang la dapat masuk tv, terus rajin nak update blog kah kah kah......
Bukan nak menunjuk tau, tapi nak simpan sebagai kenangan manis utk tahun 2014. Kiranya sebagai hadiah hari guru untuk cikgu lah hehehe....
(Psssttt Aish.....cikgu anis idok ler bz....tapi malas nak berebut laptop dengan firas hehe....ni pun umpan cerita kartun baru la mamanya dapat berkarya (cewahhh) dengan tenang kikiki)

Sebenarnya cikgu tak sangka bos di kelas pendidikan khas pilih cikgu utk ditemuramah. Terkejut monkey cikgu tiba2 dimaklumkan supaya bersedia utk diinterview pd hari Isnin. Rasa cam nak nanges je, i takut n segan lorr nak mengadap kamera tu. macam2 alasan cikgu bagi utk tolak permintaan bos....tapi x berjaya huhuhu.

Balik rumah cikgu tak senang duduk. Kepala duk pk apa aku nak jawab ni, boleh ke nak bersoal jawab depan kamera nih.....haihhhh seribu macam kerisauan datang bertandang. Hari Ahad pagi pagi cikgu dah buka laptop. Duk cari idea utk ajar murid2 sambil dirakam.....hadehhh kecut perut tau.

Esoknya dengan selendang baru kaler pink (nak tulis jugak tu pakai tudung baru kikiki) cikgu berdebar2 menunggu kehadiran wakil tv3 nak shoot cikgu mengajar. Sampai hilang selera nak makan tau....berdebar tahap gaban hihi. Tapi atas nasihat kawan2, cikgu pi la jugak makan. Elok sampai kantin, cikgu nampak kamera tv3 duk terpacak kat tengah kantin....alahaiii dah sampai rupanya.....terus tak jadi makan kah kah kah.

Selepas tu berkenalan la dulu dengan orang yang bakal interview n rakam cikgu ......psssttt psssttttt hensemmmm, putih gebu, tinggi lampai....mak oiii anak sapaaaa la ni.....rupa-rupanya itulah zaim, host MHI. sape tak kenal, sila google sendiri. Kat luar lagi hensem dari dalam tv tau....oppssss dah terkeluar topik pulak dah hehehehe....

Bermula dari kantin, cikgu bersama seorang lagi guru pendidikan khas berjalan beriringan dengan zaim. Time ni dah start shoot...alahaiii dup dap dup dap cikgu. sebelum tu siap mintak maaf dgn zaim kalau2 cikgu akan asyik mintak cut ...cut cam pengarah filem tu.....alhamdulillah segalanya lancar.

Ingatkan sebelum nak mula rakam cikgu mengajar, ada la make up artist nak touch up muka selekeh cikgu ni.....rupa2nya memang tak ada hahahaha.....kalau tau tak ada, cikgu dah pi make up tebal2 kat dalam bilik guru heeeeeeeeeeeeeee.......... cikgu duk bayang ramai la krew yg datang...cth mcm tukang pegang kayu action, tukang jaga lampu, tukang make up, tukang lap peluh hihihi ....sekali yg datang hanyalah zaim dan cameraman hehehe.....maka lap peluh sendiri lah cikgu anis ye....heeeheeee heee

Waktu nak mula shoot, cikgu disuruh berjalan masuk ke kelas n mengajar seperti biasa. time tu memang cikgu buat2 mcm diaorang tak ada kat situ......ketaqq la jugak hihi....dah habis rakam part mengajar, cikgu diinterview pulak. Sebelum rakam interview tu, zaim dapatkan biodata diri cikgu. Entah macam mana bila ditanya tang umo cikgu boleh plak terlupa umo sendiri muahahaha. Buat malu jer hahaha.....tak pasal2 satu malaysia tahu umo cikgu anis hehehe....patutnya cikgu cakap biarlah rahsia kan...ishhh nyesalll tak jawab macam tu hehehe. x de dah la orang nak ngorat......opsss jgn mare ye bang, i gurauuu jer hiksss....

Lepas tu cikgu diminta bersedia untuk dirakam. Zaim dah pesan awal-awal supaya cikgu dan dia bersembang ala santai.....maka bersantai lah cikgu menjawab soalan2 zaim. kat dalam tv memang tak dengarlah suara zaim yg lemak2 merdu tu duk soal cikgu. Haa terpaksa la korang dengar suara sengau cikgu anis sampai habis muahahaha. 

Fuhhhh terasa lega yg amat setelah tamat rakaman. Alhamdulillah cikgu dapat jawab semua soalan dengan jawapan ntah apa apa hahahaha. Kiranya memang xder cut cut...........cikgu main jawab je...yg penting nak cepat siap hehehe.

Dan pagi tadi jeng jenggg, cikgu keluar tibi utk pertama kalinya dalam hidup hehehe. Memula tu ingat tak nak tengok, sebab malu nak tengok diri sendiri dalam tv. Tapi akhirnya tengok jugak la.....rugi pulak kalau tak tengok, dah la pakai tudung baru hehehe. Firas siap cakap eh mama la....pastu dia sambung main hahahaha......cuma frust skit, parents cikgu bleh lupa pulak nak tgk mhi pagi tadi....so terlepas la nak tgk anak diaorang yg comey ni masuk tibi.....huhuhu.....mujur la ada parents murid cikgu sempat rakam dan upload ke YouTube.....sukeeeeeeee sgt!!

Akhir sekali cikgu nak ucap terima kasih pada guru besar, bos dan rakan2 kerana memberi peluang kpd cikgu anis glamer sehari di tv3 hihihi...... 
SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA WARGA PENDIDIK.......!! ingat tv3, ingat cikgu anis.....hehehehe ...peaceeeeeeeeee...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...