Followers

Tuesday, May 13, 2014

Pengalaman Masuk TV ^_^

Assalamualaikum....

Nak tempek video ni utk kenang-kenangan...

video


Amboiii mentang mentang la dapat masuk tv, terus rajin nak update blog kah kah kah......
Bukan nak menunjuk tau, tapi nak simpan sebagai kenangan manis utk tahun 2014. Kiranya sebagai hadiah hari guru untuk cikgu lah hehehe....
(Psssttt Aish.....cikgu anis idok ler bz....tapi malas nak berebut laptop dengan firas hehe....ni pun umpan cerita kartun baru la mamanya dapat berkarya (cewahhh) dengan tenang kikiki)

Sebenarnya cikgu tak sangka bos di kelas pendidikan khas pilih cikgu utk ditemuramah. Terkejut monkey cikgu tiba2 dimaklumkan supaya bersedia utk diinterview pd hari Isnin. Rasa cam nak nanges je, i takut n segan lorr nak mengadap kamera tu. macam2 alasan cikgu bagi utk tolak permintaan bos....tapi x berjaya huhuhu.

Balik rumah cikgu tak senang duduk. Kepala duk pk apa aku nak jawab ni, boleh ke nak bersoal jawab depan kamera nih.....haihhhh seribu macam kerisauan datang bertandang. Hari Ahad pagi pagi cikgu dah buka laptop. Duk cari idea utk ajar murid2 sambil dirakam.....hadehhh kecut perut tau.

Esoknya dengan selendang baru kaler pink (nak tulis jugak tu pakai tudung baru kikiki) cikgu berdebar2 menunggu kehadiran wakil tv3 nak shoot cikgu mengajar. Sampai hilang selera nak makan tau....berdebar tahap gaban hihi. Tapi atas nasihat kawan2, cikgu pi la jugak makan. Elok sampai kantin, cikgu nampak kamera tv3 duk terpacak kat tengah kantin....alahaiii dah sampai rupanya.....terus tak jadi makan kah kah kah.

Selepas tu berkenalan la dulu dengan orang yang bakal interview n rakam cikgu ......psssttt psssttttt hensemmmm, putih gebu, tinggi lampai....mak oiii anak sapaaaa la ni.....rupa-rupanya itulah zaim, host MHI. sape tak kenal, sila google sendiri. Kat luar lagi hensem dari dalam tv tau....oppssss dah terkeluar topik pulak dah hehehehe....

Bermula dari kantin, cikgu bersama seorang lagi guru pendidikan khas berjalan beriringan dengan zaim. Time ni dah start shoot...alahaiii dup dap dup dap cikgu. sebelum tu siap mintak maaf dgn zaim kalau2 cikgu akan asyik mintak cut ...cut cam pengarah filem tu.....alhamdulillah segalanya lancar.

Ingatkan sebelum nak mula rakam cikgu mengajar, ada la make up artist nak touch up muka selekeh cikgu ni.....rupa2nya memang tak ada hahahaha.....kalau tau tak ada, cikgu dah pi make up tebal2 kat dalam bilik guru heeeeeeeeeeeeeee.......... cikgu duk bayang ramai la krew yg datang...cth mcm tukang pegang kayu action, tukang jaga lampu, tukang make up, tukang lap peluh hihihi ....sekali yg datang hanyalah zaim dan cameraman hehehe.....maka lap peluh sendiri lah cikgu anis ye....heeeheeee heee

Waktu nak mula shoot, cikgu disuruh berjalan masuk ke kelas n mengajar seperti biasa. time tu memang cikgu buat2 mcm diaorang tak ada kat situ......ketaqq la jugak hihi....dah habis rakam part mengajar, cikgu diinterview pulak. Sebelum rakam interview tu, zaim dapatkan biodata diri cikgu. Entah macam mana bila ditanya tang umo cikgu boleh plak terlupa umo sendiri muahahaha. Buat malu jer hahaha.....tak pasal2 satu malaysia tahu umo cikgu anis hehehe....patutnya cikgu cakap biarlah rahsia kan...ishhh nyesalll tak jawab macam tu hehehe. x de dah la orang nak ngorat......opsss jgn mare ye bang, i gurauuu jer hiksss....

Lepas tu cikgu diminta bersedia untuk dirakam. Zaim dah pesan awal-awal supaya cikgu dan dia bersembang ala santai.....maka bersantai lah cikgu menjawab soalan2 zaim. kat dalam tv memang tak dengarlah suara zaim yg lemak2 merdu tu duk soal cikgu. Haa terpaksa la korang dengar suara sengau cikgu anis sampai habis muahahaha. 

Fuhhhh terasa lega yg amat setelah tamat rakaman. Alhamdulillah cikgu dapat jawab semua soalan dengan jawapan ntah apa apa hahahaha. Kiranya memang xder cut cut...........cikgu main jawab je...yg penting nak cepat siap hehehe.

Dan pagi tadi jeng jenggg, cikgu keluar tibi utk pertama kalinya dalam hidup hehehe. Memula tu ingat tak nak tengok, sebab malu nak tengok diri sendiri dalam tv. Tapi akhirnya tengok jugak la.....rugi pulak kalau tak tengok, dah la pakai tudung baru hehehe. Firas siap cakap eh mama la....pastu dia sambung main hahahaha......cuma frust skit, parents cikgu bleh lupa pulak nak tgk mhi pagi tadi....so terlepas la nak tgk anak diaorang yg comey ni masuk tibi.....huhuhu.....mujur la ada parents murid cikgu sempat rakam dan upload ke YouTube.....sukeeeeeeee sgt!!

Akhir sekali cikgu nak ucap terima kasih pada guru besar, bos dan rakan2 kerana memberi peluang kpd cikgu anis glamer sehari di tv3 hihihi...... 
SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA WARGA PENDIDIK.......!! ingat tv3, ingat cikgu anis.....hehehehe ...peaceeeeeeeeee...


20 comments:

Mimi Azirah said...

Lama xaggah sini...beatnye msyk tibi..glamer lpas nih...nk signnnn

Puan Kutu said...

tahniah buat cikgu anis.seronoknya dpt masuk tv..sy pun terlepas tak sempat tgok cikgu masuk tv..Almaklumla kt rumah mmg jadi bibik je..kt opis je sempat jeling2 tv ni...:)

Aisy Nasiha said...

Wah.. patutla rasa rindu sini, orangnya nak masuk tv.. seronok tgk video ni.. mmg tersentuh bila murid yang rapat dgn kita sampai ikut gi mana2... semoga murid2 ni dapat jadi lebih berdikari dengan asuhan cikgu2 pendidikan khas macam cikgu anis ni..banyak yg saya kena pelajari tu...

MaMa MuRsYiD said...

Owhh ini la cikgu yang masuk mhi smlm tu.. Hehe.. Tahniah2.. Saya pun guru pendidikan khas jugak.. Salam kenal

umi alya said...

alorrrrrrrrrrrrrr adik ahkak punya penangan, 1 part telah buatkan akak menitis air mata, tiba2 sebak... hu3

QasehnyaRania said...

wah cik manis lama tak dengar habaq..tup tup kluar tv. tapi sayang jugak la ciksu x dpt tgk live.. kalau tak mesti pikir mcm ni..
'' mcm kenal je, tapi kat maa erk.. hihi

tahniah :)

Mia Kassim said...

Wahhhh dah lama menyepi tup2 masuk tv...hehe
Selamat hari guru :)

intanfirdaus247 said...

salam anis....auuuuuuchhh comelnya anis....hehe...tahniah anis..teruskan mendidik anak bangsa...anis ...nak no phone..leh ler wasup wasup..intan jarang sgt da online blog

intanfirdaus247 said...

salam anis....auuuuuuchhh comelnya anis....hehe...tahniah anis..teruskan mendidik anak bangsa...anis ...nak no phone..leh ler wasup wasup..intan jarang sgt da online blog

intanfirdaus247 said...

pssttt intan buka sound kuat kuat dgr anis cakap.tau,.heheh

Ummi Iman said...

Keluar tv baru update blog ya hehehe.. gurau je... kalau saya pun ketar juga ;) slmt hari guru cikgu anis :)

Ummi Iman said...

Baru lps tgk video tu.. kagum dan bangga tgk cikgu anis :)

hainom OKje said...

Bilanya....tak tau pun....kalau tau dari semalam okje duduk depan TV hehe....Teringin gak nak tengok ceqgu mengajar. Macamanalah agaknya yek...hehe

nurbijen said...

Patutlah bukan main lama menyepi.... dah jadi selebriti rupanya... Dah glamer ni, jangan luper kat kiter pulak yer... Bila la dapat jumpa ni nak sign autograph :)

Honestly, suka tgk cara Anis ajar budak2 tu... terserlah ke"cikgu"an Anis... Eh ada ke istilah ni... belasah aje la...

Selamat Hari Guru Cikgu Anis :)

noris said...

x de cacat celanya dah rakaman tu cikgu anis ... comel lote... like3 hehe

fatmawati said...

Salam anis apa tajuk video yg anis ditemuramah tu.

fatmawati said...

Salam anis apa tajuk video yg anis ditemuramah tu?

Tuan Juhaida said...

selamat hari guru, Anis!
fuiyoo gempak gitu hihi siap masuk tv dan masuk paper.tema pakai baju sek ...apa khabar....lama tak dengar anis berceloteh..rindu

Wak Gelas said...

retisss tuu

Wak Gelas said...

SALAM ramadhan cikgu., ehhhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...