Followers

Wednesday, July 9, 2014

Nak Naik Abigem Punya Cerita

Assalamualaikum...

salam ramadhan kepada  yg sudi singgah sini.....

ehhhhhh nak taip apa ni?
buntu la pulakk kikikiki....
seriussss, tak tahu berapa kali dah taip...tapi lepas tu delete...hehe

ramadhan kali ni, cikgu rasa agak kepenatan sikit...
mungkin kah kerana cuaca yang agak panas...hmmm...
semalam balik jer dari sekolah terus badan rasa macam tak de tenaga...
tergolek jer atas katil....
nak masak pun tak larat... nak keluar membeli pun malas.
maka plannya berbuka aje lah dengan cendol sirap sejuk dingin....perghhh

lepas solat asar, terus cikgu pi bancuh ice lemon tea utk berbuka puasa....
perghhhhh nyamannn, sedappppp sungguh mengenangkan air masam2 manis sejuk dingin melalui anak tekak yang kehausan hehehe....

hari hari  layan ice lemon tea ni....bukan payah pun....tapi rasanya memang umpphhhh lah...
tak caya try la buat....cikgu guna teko saiz biasa, pastu rendamla satu sachet teh lipton dalam air panas bersama 5-6 hirisan lemon (lemon tau bukan limau nipis/kasturi), pastu buh la gula /air gula yang dicairkan tu...biarkan sejuk n letak dalam peti. nak minum nanti buh la ais.......sedapppppp

hamekkkk...kata tak tau nak tulis apa, siap ngajo buat ice lemon tea plak dah kekeke....padahal orang lain dah lama tau kui kui kui.......
lepas bancuh air, cikgu sambung bergolek atas katil......tak lama lepas tu datang la imam muda cikgu dengan sebiji kusyen merah di celah ketiak.....
firas : nah mama, amik ni...
mama : nak buat apa bantal ni
firas : bagi mama peluk la...
mama : adussss sweetnya anak mama ni....(berbunge2 hati mama time ni  ngeeeee)
lepas tu terus dia keluar pi sambung tgk cite kartun

tak lama lepas tu, firas datang lagi. waktu tu cikgu tengah baca whatsapp suami tentang kapal terbang yg terbabas kat brunei tu.......firas ternampak gambar kapal terbang tu...
firas : mama jom la naik abigem (aeroplane)
mama : mama tak der duit la firas, duit mama dah habis buat beli menan firas tu haa. firas ada duit ke?
Firas : adeeeeeeeeeeeeee. Jap ye mama....

berlari lari firas datang bawak duit nak tunjuk kat mama.
firas : nah mama, ni duit firas. nanti kita naik abigem ye mama
mama : hahhhhhh!! duit ni nak beli tiket abigem? fengsannn!!

sorry nak oiii, mama tak mampu nak tahan gelak bila firas hulur duit 5 sen utk beli tiket abigem....
kalau la semurah itu harganya nak, wajib hari hari mama pi koje naik abigem huhuhu





4 comments:

Aisy Nasiha said...

Haha.. macam kes naim pujuk pergi giant dengan duit berapa sen. Katanya nak belanja mama beli baju. Baik tul alasan nk ajak mama keluar

Ila Razali said...

abigem....... :)

CeqGu said...

aisy :oooo naim pun pandai pujuk mama ye...kikiki kelakar jer kan...depa tak tau nilai duit tu....yg tau duit tu utk membeli barang

ila : lama tak nyembang dengan jiran i yg sorang ni..:)

hainom OKje said...

Haha.....janji duit yer Firas....tak kiralah berapa sen hihi janji dpt naik abigem....
Semalam beli lemon 2 biji ...sebiji nak buat detox kononnya sebiji lagi bolehlah buat ice lemon tea....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...