Followers

Wednesday, January 23, 2013

Padah Rajin SMS

Assalamualaikum..........

Hurmm hari ni malas sungguh nak masak. Lunch tadi pun dengan nasi goreng je huhuhu
Cenggitu ler bila dah 'terlebih rajin' kekdahnya. Tapi petang tadi datang jugak la mood nak masak,
sinsing lengan baju dan bersilat cekak la cikgu dengan dua menu.

maka menu untuk malam ini adalah jeng jeng jengggg.....

tom yam campur segala mak nenek  dalam periuk dan......


ikan tomato dalam periuk, resepi yan's cottage  yang telah cikgu derhakai 
kiranya tunggu big boss balik nak goreng ikan utk lauk ikan tomato tu jer la


Selepas Maghrib menjelma....
Tengah duk suap si bujang teruna kesayangan hamba tu,
tiba2 dapat sms dari big boss

Alahai frustnyaaaaa !! big boss nak makan dengan geng2 ofis la pulak.
Cikgu pun reply ler dengan ayat sedih............... yer la penat masak tetiba cikgu sorang nak makan
tak syiokkkk la kan ...
Big boss tak sampai ati, dia kata nak balik makan kat rumah dulu pulak,
tapi kena make sure makanan semua dah siap terhidang bila big boss sampai....

Cikgu pk pk......... macam kelam kabut jer
Kalau tak suap firas makan tak pe.......... itu budak kalau suap makan amik masa nak habis
Dah la ofisnya jauh pulak, cikgu sms tak payah la balik, lauk lebihan nanti bleh jer makan utk esok

Dalam masa yg sama big boss sms lagi kata dah on the way....
Alahai kelam kelibut la mama firas. Terus stopkan dulu suap firas.
Berdezupp pi ke dapur siapkan segala tok nek. 
15 minit yg dijanjikan big boss tak muncul2 jugak........
cikgu pun nak sms tanya la kan jadi ke tak balik ni, lauk pauk dah nak siap ni

Elok pegang henpon baru perasan ada sms dari big bos "ok lah" katanya
Aikkk??? apa yg ok
Baru ler tergerak hati nak call setelah sekian lama saling duk membalas SMS!

Rupa2nya suami cikgu dah balik semula ke ofis sbb baca sms cikgu yang tak payah balik tu.
yang cikgu pulak dah baca sms suami kata on da way tu ingatkan dia tetap nak balik la.
Haiii nasib....nasibbb....
Itulah padahnya kalau ada telefon tapi tetap nak sms.
Xpasal2  miss communication jadinya huhuhuhu

Pssssstttttttt....Ada sesape tak nak teman cikgu makan malam ni? Mai ler mai lerrrrr... 


20 comments:

nurbijen said...

hubby jenis yg selalu call, kami jarang sms :)

naya juga bila tak sempat baca semua msg :)

umi alya said...

akak nak gelak sikit boleh???

ummiaiman said...

Salam buat org brunei...sedapnya masakan tu...buat saya lapar la.....yummy...
Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

CeqGu said...

nur:tu la pasal....yg bini dia ni pun satu, pesal ntah tak call jer bigboss tu

kak tini: sikit tak pe, banyak jangan hahaha

ummiaiman:salam kenalan ummiaiman. cikgu orang malaysia, tapi duk kat brunei:)

KY said...

kalau sms romantik sikit..heeee
tak apa nanti KY singgah situ, sipa2 ok huhu

umi alya said...

psttt: aiyooooooooo ngn akakpn nak jual jugak benda tu, sponsor le satu, boleh??

izan mama mia said...

ala xleh laa nak teman..ni dtg komen masa tengah sekang perut..kenyang ya amat..sedap pula makan tadi ..hihiih...cian hubby xbalik yer..tu laa lain kali tepon jer terus..senang citer..haha..jadikan ini satu pengajaran yer cikgu,...hihi..

Kasih Salina said...

sedap tomyam cikgu tu..kalo saya takde lauk lain pun takpe dah..makan tomyam dgn nasi putih jer pun sodappp..hihi..

CeqGu said...

Kasih Salina: selalunya satu kuah
KY: hehehe romantik sampai miss communication hahaha

k.tini : uishh mana aci orang tak keja nak bagi preee kat orang keje hehehe

satu lauk goreng. tapi malam ni rasa nak buat special sikit. sekali ada orang nak kuar makan dengan kawan la pulak huhuhu

izan: amboiii sape yg masak tu? mama mia ke ayah mia hehehe....baik puan!!!! saya tidak akan sms lagi selepas ini hehehe

Ummu Muhammad said...

cbyk betul update cikgu anis ni..tak terkeja makcik heheh

mase tgk gamba dan kaitan tajuk, ingatkan bende bersepah kace pecah ke sbb rajin sms rupenye masak2 die heheh

MaMa Rey said...

saya nak..hehe

masakan tu nampak sedap..rasa mau ke brunei jak sekarang hehe

Ummi Iman said...

Saya kalau dah masuk 2x nak jwb sms, mesti call ;) malas nak tekan2 ;)

CeqGu said...

UM: hehehe kesian um,tak yah la baca semua....pilih2 jer yg mana berkenan....cikgu ok jer....kalau nak tengok gambar ajer pun tak per....nak baca tajuk jer pun tak per...tp kalau entry yg ada ilmu tu....bacalah tang ilmu tu...hurmmm nanti cikgu highlight la supaya cepat skit kawan nak cari part yg brilmu tu hehe

ummi iman:entah la macam mana semalam tu jadi cenggitu. selalu buat macam ummi iman jugak hehe

mamarey: mai mai la....ada lagi ni hehe

QasehnyaRania said...

tu la kan..sian cikmanis.ciksu nk teman ciksu pon tak sihat semalam..hihi

suami ciksu taksuka sms dia suka call.ciksu lebih suka sms.. ;D

intanfirdaus247 said...

koh koh...tersalah paham yer..x per.balik tu nanti big boss balik makan lagi..mana leh lupa air tgn bini tu..hehehe

Mimi Azirah said...

sedapnye....

CeqGu said...

intan ...dia balik dgn perut kenyang makan lobster huhuhu

mimi terima kasih puji walau pun lauknya biasa2 ja

CeqGu said...

ciksu xsihat sbb apa?nak dpt baby kottttt

Saya Disini said...

sedpnye

QasehnyaRania said...

cuaca kot.sbb hati tu panas sngt.ni baru 2,3 hari ujan.

amin :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...