Followers

Thursday, January 17, 2013

Hampir - hampir Eksiden

Assalamualaikum....

Cikgu baru jer balik dari makan malam. Selalunya cikgu suruh en suami belikan kat luar dan makan jer kat bilik hotel. Agak malas nak keluar makan kat kedai. Al maklum sajalah anak bujang cikgu tu tengah melasak sekarang ni. segala ceruk dia nak explore. Kekadang sampai meniarap macam askar kat bawah meja makan ! Haduiiii

Opsss cikgu bukan nak story mori tentang dinner. Tadi waktu on the way nak ke tempat makan ada satu eksiden berlaku depan mata. Mujur la tak teruk mana. Tapi bila dah nama eksiden tu tetap la hilang semangat jadinya.

Cikgu pun tak tau macam mana bleh jadi. Sedar2 bunyi kereta yang baru keluar simpang tu break mengejut. Berkeriutttt bunyi tayar kena break. Kereta cikgu pulak masa tu tengah nak masuk simpang. Kiranya kat simpang yg sama, satu kereta tengah keluar dan kereta cikgu pulak tengah nak masuk.
Sempat la cikgu tengok dalam cermin kereta yang break tu macam kalut kontrol kereta yg macam nak terbalik. Terkejut betul sbb pestaim berlaku depan mata.

Cikgu n en suami terpingga2 la jugak sebab ingatkan kami ker punca dia break mengejut. Rupa2nya kereta kat belakang kami tu agak laju dan tak perasan ada kereta tengah keluar dari simpang. Makanya dia terlanggar lah kereta yg baru keluar simpang tu. Kuat jugak bunyinya sampai semua orang keluar dari kedai. Kami blah jer malas nak amik tahu.

Lepas makan kami nak balik dan lalu kat simpang yg sama. Tengok2 ada polis dan banyak kereta duk berenti kat bahu jalan. Ala2 macam eksiden gak la. Nak kata kes tadi cikgu tengok ketanya dah tak der kat situ. Errrr ker kawasan tu memang selalu berlaku eksiden ?.......apa pun syukur sangat semua tu tak terjadi pada kami sekeluarga. Semoga Allah sentiasa pelihara perjalanan kami dan mintak jauh la dari terlibat dengan hal2 macam ni....aaaminnn.


6 comments:

Jemarisuri said...

nasib baik xde apa2...js pun pernah tengok eksiden...kadang2 fobia pun adooo...

Nora Karim said...

adeh... memang seriau kalau dengar eksiden2 ni... apa pun cikgu hati2 ya...

nurbijen said...

Alhamdulillah, anis sekaluarga selamat....

Mimi Fadeli said...

nsib baik xde pe2

Oyis said...

ni kes kereta blkg follow dkt sgt la ni, x nmpk apa kat dpn. tp benda dah nak jd. Alhamdulillah kak anis n family x apa2. harap2 yg terlibat tu pon x de apa sgt, selain kerugian kena baiki kereta aje lah hendaknya

Ummu Muhammad said...

nis kat brunei ke sini?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...