Followers

Sunday, January 13, 2013

Tak Nak Kawan dengan Musang Berapi !

Assalamualaikum....

Alhamdulillah akhirnya masalah laptop cikgu dah settle.
Cikgu sangkakan laptop tua ni dah sampai masa nak bersara, 
tapi rupa2nya masih gagah perkasa....
Ewahhhh, harus dipuji, takut merajuk lagi.......hihihi
Aikkk dah macam pantun ler pulakkk....

Tak tau berapa kali cikgu try check virus.Sempatla tangkap 4 ekor dan dah selamat disumbat dalamjail!

Photo

Tapi tetap jugak web browser FireFox cikgu jadi lembab dan kerap not responding.
Kejap tadi cikgu try install google chrome, alhamdulillahhhhhh masalah selesai! yahuuuuuuuuu ya bedal buduuuu............hehehe
Maknanya Fire Fox tu la yg ada problem. Dah banyak kali tau jadi macam tu. Tak pasal2 buang duit upah orang format. Tak mau kawan dah la dengan Musang Berapi tuh. 
Errr Musang Berapi ker Musang Terbakar? kekekeke
Tak kisah la yang penting nama omputihnya Fire Fox. Gigih tau nak bukak satu2 blog dengan kelembaban tahap siput khinzir. Tu yg rasa lega sangat ni. Tenkiu En. Google Chrome.
Harap jangan ler jadi macam En. Musang tu.

Korang kalau jadi masalah macam cikgu, kasi boikot sama itu En. Musang dan bertukarlah kepada web browser yang lain hohoho.......

7 comments:

Arissa MD said...

Betul tuuu..

Arissa MD said...

Yep.. laptop arissa pun kenkadang camtu.. penat lak nak menunggu kan..

IntaNBerliaN said...

a'aa kan, sy pun kalau guna fire foz slow, sy tukar guna chrome.. :-)

Arissa MD said...

Yep.. laptop arissa pun selalu not responding.. penat nak menunggu kan ceqGu.. huhu..

nurbijen said...

yg desktop akak, tak tahu pula kenapa tak boleh guna google chrome... bila guna google chrome, mesti desktop jadi shutdown tetiba.... jenuh la nak restart bagai.. last2 kena back to internet explorer, baru masalah settle :)

umialya said...

jika kes2 gini, akak malas nak fikir2, terus hantar klinik - format

CeqGu said...

arissa:fire fox nak suruh pi study kot hahaha

ina: rasanya fire fox ni problem cikit la.

kak nur: eh yer ke akak ni, nampak cam muda trang ting tung lagi ni hehehe.....desktop akak tak leh support chrome kot. chrome ni kalau tak silap saiz dia besar skit...dan bleh guna kat windows xp ke atas kalau tak silap.

kak tini:anis segan nak hantar klinik,sebab gigi keyboard dah rongak dikerjakan firas huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...