Followers

Thursday, January 3, 2013

Budak Umur Setahun Pujuk Rayu Wanita 30-an

 Assalamualaikum

Firas yang pintar dan diredhai Allah, mama n ayah sayang kamu ketat2 (ewah tiru ayat style orang muda2 la pulak hik hik)

Perghhhh tajukkkkkkkkkkk, bikin diri sendiri rasa nak gelakbesar muahahaha ....

Anak bujang cikgu ni kalau nanges memang tahap paling kuat volumenya. Tapi sangat mudah nak pujuk. Selalunya nak suruh dia stop nanges, cikgu alihkan perhatian dia dengan tunjuk kat langit tu ada birds. Nanti dia akan terus diam dan sengih2 kalau mmg ada bird.

 Tadi tengah gurau2 dengan firas, tetiba kaki dia singgah kat muka mama dia ni.
Cikgu pun pura2 nanges. Tetiba dia datang dekat dan peluk cikgu.  pastu siap tunjuk kat tingkap sambil cakap "bird!"...."bird!" hahaha...............terkedu mama, terus berenti nanges kui kui kui.

Tak sangka sungguh petang ni dia pujuk cikgu dgn helah yg sama........hahaha memang berkesan la nak oiii. pandaiiii anak mama ! (cekali cekala puji anak sendiri tak per la kan ngeeeeeeee)

Jom tengok gambar anak teruna cikgu yang baru lepas kena cucuk semalam.......


Firas suka main slide kat kfc ni. Semalam lepas amik injection, cikgu upah firas main kat sini. Selalu ramai jer budak2 duk main. Memandangkan semalam hari pertama persekolahan, sorang budak pun tak der. Maka anak bujang cikgu pun main jer lah dengan beg dia. Kesiannnnn!!!.................tak der kawan,beg pun jadilah kan Firas!










2 comments:

umialya said...

Pandainya Firas pujuk mama ye..

pssstt: rumah ngan tadika dekat jer tp sbb nak siapkn anak2 yg lain nak g sek. & akak bekerja, terpaksalah bersiap awal

CeqGu said...

oo macam tu ker.teringat masa kecik2 dulu. pagi2 ayah n umi anis kelam kabut duk siapkan anak2 nak gi sekolah.hurmm rindu kat ayah n umi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...