Followers

Sunday, January 13, 2013

Peristiwa Berdarah di Brunei

Assalamualaikum...

Sebenarnya peristiwa berdarah ni berlaku 2 hari lepas. Waktu tu cikgu tengah sibuk mengadun bahan nak buat cekodok. Firas pulak macam biasa selongkar laci kabinet. Dah jumpa benda yang dia suka, dia akan main-main dengan benda tu kat ruang tamu. Tentulah cikgu pastikan dulu barang apa yang dia amikkan. Takkan la pinggan kaca pun nak bagi main huhuhu
Tetiba firas panggil mama dia yang tengah kusyuk ni. Bila cikgu toleh ke belakang, punyalah hati ni terkejut.......... tengok lah gambar2 ni sebagai bukti.....










MasyaAllah merata2 darah merah ni kat lantai .............. firas mula nak merengek. Baju dia pun penuh darah.............



Photo

"Firas tak bersalah mama! Tolong jangan report polis!....." agaknya itulah yang nak diberitahu kat mama dia ni   . Nak tahu tak siapa mangsa sebenar yang cedera parah dalam peristiwa berdarah ni? Ni haaaaa mangsanya..............

*

*

*

*

*

*


Botol perisa strawberi yang baru cikgu beli..........huwaaaaa. Belum sempat guna lagi tau. Memang dah tak dapat diselamatkan. Maut serta merta di tempat kejadian  akibat cedera parah di bahagian bawahnya.....huhuhu

Alhamdulillah telah selamat ditempatkannya di bakul berisi bahan kering. Semoga ia aman di sana ......huhuhu

Pssstttt : mujur ler firas tak terpijak kaca yang halus2 tu............legaaa sangat. Cikgu tak sedar langsung bila masa la si kecik ni pi selongkar tempat bahan2 kek. Check-check rupanya cikgu lupa nak lock pintu kabinet tu...............Aduiiii pelupanya mama kamu ni!





10 comments:

umialya said...

bahayanya, sib baik tak terpijak kaca2 halus

yan's cottage said...

benda2 kaca nie...elok letak tempat2 yang tinggi....bahaya kalau dah pecah macam gini....Alhamdulillah... firas tak pijak...

ummiross said...

Hehe..abih sebotol. Takpelah janji Firas tak luka apa-apa kan..

Kesuma Angsana said...

seb baik x terpijak kaca2 tu.. bahaya tu

CeqGu said...

yan: kitchen cabinet tak besar mana dan tak der bahagian atas. terpaksa la letak bawah semenya...huhu

ummiross:haah ummiross, hak tu beli lain, kalau kaki dak kecik tu cedera, lagi mama susah hati kan

KA & k.tini: tu la pasal...

Mimie said...

ya ampun...nsib baik firas tak terpijak kaca botol tuh...sabar jela...patutla tgk drh tuh kaler die semacam je...

CeqGu said...

Mimie: hehe darah strawberi

Arissa MD said...

Firas cakap 'Ayokk, tak tau.. syaper buatt.. Mama, bukan syayer la yang buat' hahaha..


Btw, firas ni tersangat cute laaaa.. lucu lak tuuu.

Arissa MD said...
This comment has been removed by the author.
CeqGu said...

Firas kata kakak arissa la yg buat keh keh keh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...