Followers

Tuesday, January 22, 2013

Kek Pisang Penuh Bergaya

Assalamualaikum



Jeng jeng jengggg....... 
malam ni cikgu nak tayang kek pisang yang penuh bergaya. 
Ini bukan sebarang kek pisang tau. 1st time cikgu buat kek pisang ni dan terus terjatuh hati. 
Texturenya yg lembap2 gebu dengan rasa pisang bercampur coklat tu sangatla sedap di lidah cikgu. 
Cikgu memang penggemar kek pisang. Memula makan rasa macam eh sedap lagi kek pisang yg biasa2 tu. Malamnya cikgu makan lagi sambil tengok Running Man.........tetiba tak leh nak fokus Running Man, kening terangkat2, jari laju saja menyudu2 ke mulut (ehh ada perkataan menyudu ni? ampun yer cikgu bahasa). Sedap la pulak weh. Potongan pisang yg di potong dadu tu lagi menambahkan rasa sedap kek pisang ni...



Amacam bergaya tak kek pisang cikgu ? ^_^ Saja tangan terlebih rajin nak tempek pisang kat atas kek tu. Kalau ikut resepi asal, kek pisang ni ditabur dengan kacang hancur jer. Memandangkan pisang cikgu pun dah lebam2, baik ler buat sesuatu yg bermanfaat cenggini kan kan kannnn....

12 comments:

zue_ra said...

Mesti sedap nih...:)

umi alya said...

ada pos tak ke sini sepotong??? terliurnya...

CeqGu said...

zue_ra: memang sodap, di mulut cikgu la hihihi...tp tengok komen2 ramai yg kata sedap resepi ni...tu yg try buat

k.tini: dah pos,tapi posmen hantar balik ke brunei. katanya anis tak tulis alamat rumah k.tini hohoho.

ummiross said...

Bila ada pisang atas kek tu, nampak lagi best dan menggoda selera..

Nurul Ain Zulkarnaind said...

wah wah wah cikgu

menariks btol tgk kek ni

yong pun suka kalo kek pisang atas nyer ada kacang

Saya Disini said...

sedpnye kek pisang

CeqGu said...

saya disini: kek ni memang sedap, seriusss

yong:nanti cikgu bagi resepi yong try la buat ye...

ummiross: tengok la sape mak andam kek ni hahaha. nak perabis pisang lebam saja ler taruk kat atas tu

Fiza Rahman said...

Memang bergaya lah. Mesti sedap nih.

hainom OKje said...

Tak pernah buat kek pisang...yg ada pisang kt atas lgi tak pernah...hehe...hantaq sini ceqgu...

Kesuma Angsana said...

nampak sedap je ni... tang pisang tu menarik hehehe

Mimi Azirah said...

sedapnye...nyum nyum nyum

CeqGu said...

mimi,KA,okje,fiza: mesti la sedap ...tp kat mulut cikgu jer la hihi. kat mulut orang lain kena cuba dulu baru tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...