Followers

Tuesday, January 22, 2013

Cucur Keju, Berendam Vitagen !

Assalamualaikum.

Pagi-pagi lagi dah bikin hati mamanya PANASSSS !!!
celik-celik mata firas terus tarik tangan cikgu ke dapur.
Laju jer dia ajak pi bukak peti. Kesian pulak anak teruna ni, duk tilik makanan tapi satu pun tak der.
Lately cikgu malas cikit nak ber baking. Nampaknya hari ni kena masak something la.

Akhirnya firas pilih vitagen kaler ungu. Peberet dia tu.
Cikgu pun selongkar gobok dan terjumpa ni........

Cucur Keju cap Adabi

Stok bahan segera ni mmg ada untuk kes2 emergency cenggini hehehe...
Tadaaaa.........


Goreng separuh jer untuk anak bujang dan ayahnya.
Sedap juga weh cucur keju ni. Peminat keju mesti suka, rasa dia macam keju.
Eh dah tentu lah kan, namanya pun cucur keju takkan rasa pisang plak kot hahaha.....


Dengan hati berbunga2, nyanyi lagu lenggang kangkung nak hidang cucur ni utk si bujang teruna...
Sekali nampak si bujang tu tengah berenang2 keriangan atas tilam.....
dengan air vitagennya bersepah2 kat tilam dan lantai....
Huwaaaaaaaaa terus bertukar lirik lagu lenggang kangkung jadi lirik pong prang pong pranggg
Geram punya pasal, lupa nak amik gambo firas berenang dalam air vitagen huhu

28 comments:

zahirian said...

ade ek cucur keju?memang kan..stok emergency memang kena ada..anak2 bukan reti kalau kata tak ade kalau dia dah lapor..

ummiross said...

Hehe lenggang kangkung dah jadi rocklah pulak ye CeqGu. Ummi memang suka cheese ni, bolehlah cuba cucur segera ni nanti.

Aisy Nasiha said...

berendam vitagen? nak tgk.....
hehe.
saya pun suka makan cucur, stok mcm ni mmg memudahkan kita.. time perut tk leh thn takla payah nak masak yang susah..

yan's cottage said...

salam cekgu.....

sekali sekala tukar menu segera macam nie....sedap juga kan....?
yan belum pernah cuba lagi cucur keju nie....yang lain2 tu biasa la...

Saya Disini said...

sedapnye

CeqGu said...

Saya Disini :memang sedap

yan:wsalam yan, try la yan,sedap jugak rupanya

aisy: haii dak kecik tu tak tahu berapa kos vitagen tu....kalau la dia tahu gerenti tak buat dah huhuhu

ummiross:cuba ler, rasa lemak2 keju gitu

zahirian: ada, terjumpa kat brunei ni. kalau kat brunei ada, gerenti kat malaysia berlambak punya.perisa baru ni

Fiza Rahman said...

Cucur keju? Sedap nih. Napa kat sini tak pernah jumpa yer. Ker utk pasaran brunei jer...huhuhu...

aTieYusof Family said...

hehehhe...sabarrr cikgu.. budak2 mmg kadang apa yg mrk buat tak dijangka kan?..siap berenang ye Firas..Baru tau kewujudan cucur keju ni..:)

CeqGu said...

atie: kekadang memang hilang kesabaran mama firas ni...huhuhu

fiza: cer try pi intai2 kat pasaraya kot2 dah ada.selalunya kalau brunei ada, tentu kat malaysia ada.keluaran terbaru ni

hainom OKje said...

Tak pernah makan cucuq keju tu...tak dpt nk bayangkan rasa dia mcm mana..
Pagi tadi buat cucuk lemak manis....jenis cam tu gak...

KY said...

dah lama KY tak makan cucur ni, dulu beli lah juga, buat stok katakan...hehee, biasa beli yg bilis je..

budak2 ni banyka kerenah sikit, kena banyak sabo hadapi mereka ini..

Mama Adam said...

Hahahah... berenang vitagen di pagi hari...

Nurul Ain Zulkarnaind said...

kat rumah yong pun ada cucur tu.. xsure dh buat ke blom

ceqgu keje cikgu la ye? heheh btol ke ayat yong tny ni :P

Kesuma Angsana said...

ha ha ha

NoEn said...

huhu...sabar2...

nea lopah said...

Dugaan d pagi hari betul yer..hehee

OneSimpleMother said...

cucur keju! akan ku cari di segi sekejap lagi. hehehe.. hai firaaaas.. firaaaas... macam2 ler awak ni.. eh, sama jer dengan abang dia kat rumah ni.. :)

Mia Kassim said...

cucur keju ni belum ada dalam pasaran di KK lagi...mesti sedap kan...

Kasih Salina said...

salam kenal..cucur keju tu perisa baru ker..tak pernah jumpa la plak..hihi..

saya follow cikgu juga yer..follower ke-112..

umi alya said...

Bukankah pagi tadi akak dah komen @ mungkin sekadar baca n3 ini sepintas lalu..?

pssstt: betullah tu peserta kedua tertinggi, agak2nya Cikgu Anis boleh lawan tak IntaNBerlian?

CeqGu said...

k.tini:kalau entry akak yg tak berjela tu pun nak baca sepintas lalu tak tahu ler hihi....maksud anis, selalu bila post entry,akak mesti orang pertama rajin komen....pssstttt tak mampu den nak lawan huhuhu

kasih salina: salam kenal juga.haah cucur baru ...sedappp hehe

mia: ooo belum ada eh, mungkin ke sebab KK lagi jauh dari brunei.

cik mas:cari cari...sedap kak mas...lemak2keju gitu...makan satu nak lagi dan lagi hehe....

neo lopah:eee suka betul la nick neo lopah ni...budak kecik tu memang, suka uji kesabaran mama dia

noen&KA : huhuhu

yong:Yessss ...i am a teacher hehehe..

mamaAdam:sayang jer vitagen tu huk huk

KY:betul tu

Okjer: sedap jugak cucur tu,rasa lemak2 keju gituhehe

izan mama mia said...

hahah...boleh pula tukar rentak lagu yer cikgu..hihihi..cikgu bila nak tukar komen jenis pop window tuu....line saya slow xleh nak baca n komen byk 2 sbb kena bk blog banyak kali...entry cikgu semua menarik tau...hihihi

ieda immi said...

haaa ada cucur keju yee
hurmm kena try nie ;)

CeqGu said...

izan: alahai siannya izan, pop window tu cemana rupenya...nanti cikgu google ekk....kalau eskrim pop tu tau ler kikiki

Ummu Muhammad said...

hahaha! perang perang perang!

CeqGu said...

dah berdamai ponnnn hehehe ;p

Mimi Azirah said...

ek cucur keju

CeqGu said...

iyer cucur keju hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...