Followers

Sunday, January 6, 2013

Si Bujang Sedih, Mama Merana!

Assalamualaikum....

Firas yang diredhai dan diberkati Allah...
Anak bujang cikgu yang sorang ni sejak dua menjak ni jadi makin manja
Celik mata jer kalau mama tak der kat sebelah, mesti nanges
Ayah pujuk pun tak jalan.
Mamanya masuk jamban pun dia nanges
Selagi tak bukak pintu, duk ketuk la sambil jerit2 panggil mama.
Sudahnya mama mandi koboi jer jawabnya, syahdu dengar sedu sedan anak bujang.
Mama pi ke dapur nak masak, dia nanges nak suruh temankan tengok kartun
Kalau tak layan, menanges lagi.
Nanti ikut mama ke dapur dengan air mata kat pipi macam paip pecah.
Duk tengah masak pun dia nak berdukung. Tak layan, nanges lagi.
 
Aduhhh mama capek la sayang oiii
Kenapa perangai lama muncul semula ni ????




Hurmmm mungkin ker sebab Firas dapat rasa lepas ni mama akan pi keja?
Kami memang tak pernah berenggang. Di mana ada cikguu di situ ada Firas.
Satu lagi masalah, Firas masih lagi direct bf......
Puas pujuk dan try macam2 susu formula tapi semua dia reject....
Yang asli jugak jadi pilihan.
Susah hati mama nak ...................macam mana la mama nak pi keja nanti.....
Huk huk huk..............
En. suami, saya BERHENTI KERJA boleh tak? huhuhu....

psssstttttt.......rasanya cikgu akan lebih parah menahan rindu kat si bujang ni nanti....huhuhu
Tengoklah gelagat anak bujang cikgu ni...................ada saja ideanya. Takder kolam,baldi pun jadilah ye hohoho

"Ya rabb, Tuhan maha pengasih lagi penyayang, semoga aku ditempatkan di sekolah yg sama atau dekat dengan rumah. Permudahkanlah segala urusan kami ya Allah.....aaminn"

CAMNO EH NAK BUAT NI??????? ten-si-onnnn!!!

4 comments:

umialya said...

samalah ngan dak alya, susu ummi gak pilihan hati, adoiiiiiiiiiii nak wat camner erk?

Mimie said...

alahai susahnye hati kalo anak direct BF...mesti sedih...

amirini said...

Assalamualaikum...

Sedih dengar... Dulu harraz pun macam tu... selalunya budak2 yg BF ni akan lebih manja sbb dia close dgn mummy dia.. touching and bonding tercipta dgn susu ibu... Anugerah ALLAH yang maha hebat... Semoga Faris akan senantiasa dirahmati...
And semoga cikgu dpat sekolah yg dekat...

CeqGu said...

kak tini:huhuhu buntu--->tiada jawapan

mimie: memang,walau ada masa 5 bln lagi. tapi hati ni dah mula tak keruan

amirini:waalaikumussalam,terima kasih krn mendoakan yg baik2 utk saya.gembira sgt ada juga yg mendoakan...aaminn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...