Followers

Tuesday, December 25, 2012

Tips Melindungi Kereta Daripada Rosak Akibat Banjir

Assalamualaikum.

Sekarang kat Malaysia musim tengkujuh kan. Nak nak kat kampung cikgu. Tengok dalam paper rupa2nya dah banjir. Cikgu dah banyak kali merasa seksanya banjir ni. Bukan setakat barang rumah, silap ari bulan kereta pun boleh rosak. So untuk lindungi kereta daripada banjir, boleh ikut tips ni.........

*


*


*


*


*


*

jeng jeng jengggggg!



Silalah bungkus kereta korang dengan plastik macam ni kih kih kih. Ikat kemas-kemas tau supaya air tak masuk. Pastu jangan lupa tulis nama, no tel dan alamat. Manalah tau kot kot hanyut sampai ke Brunei, bleh ler cikgu tolong pos kan balik hehehehe. Jangan mareeeee, nanti cepat tuweeee.

15 comments:

umialya said...

jika balut cengginipun, belum tentu selamatkan.. kecuali plastik tu betul2 kalis air

izan mama mia said...

hheheheeh..boleh ler cuba nnt...

CeqGu said...

Kak tini,haa kena beli plastik kalis air la nampaknya

CeqGu said...

Izan, jangannnn, jangan tak cuba hihi.

Aisy Nasiha said...

haha..siapa penah try ni? bkesan btl ke?

Aisy Nasiha said...

haha..siapa penah try ni? bkesan btl ke?

Aisy Nasiha said...

haha..siapa penah try ni? bkesan btl ke?

Si Matatajam said...

Terbaik la tips tu..ha ha ha..

Si Matatajam said...

Klik DIGi utk CeqGu

Nora Karim said...

hehehe ingatkan tips betul2 tadi... baru nak salin :p

Ummi Iman said...

Salam ceqgu, terima kasih singgah :)
Susah nak cari plastik besar mcm ni ;) minta dijauhkan dari musibah ni.

CeqGu said...

Aisy: kena cuba la aisy, kalau berkesan habaq mai kat ceqgu naaa hehe

CeqGu said...

M : thanks m, muah muah muah hihi

Nora: hehe jgn maree yer

CeqGu said...

ummi iman: hehehe tu la kan. kat mana la nak cari plastik sebesar ni.

Putra Nakal said...

terbaik.. lagi bagus kalau rumah tu pon boleh bungkus kan... hehehhehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...