Followers

Tuesday, December 11, 2012

Crepe Durian Runtuh


Assalamaualaikum

Crepe Durian Runtuh!

Haipppppppppp!!! Jangan sape-sape berani gelak tengok crepe cikgu ni ye....
Memang sengaja tu buat rupa crepe ala-ala kedekut isi hehe (pada hal memang tak pandai buat ponnn)
Pagi-pagi buta bangun buat crepe ni tau......
Sesudah subuh terus pung pang pung pang kat dapur
Akhirnya crepe durian ni jadi cenggini rupanya huwaaaaaaa....

Cikgu rasa,mungkin kulitnya terlalu nipis. Makanya nampak la cream kat dalam tu....
itu yang menghudusss kan lagi crepe ni hohoho
Yang ke-2 isi crepe tu cikgu buh cikit sangat kot.....
Yang ke-3, tak pandai nak bungkus kemas2
dan yang ke-4, warnanya agak pudar

tapi apa pun bila dah masuk dalam mulut time sejuk2 tu..........wahhhh terangkat kening laki ku hehehe. Tang terangkat kening suami yang MAHALLLL tuu....

Komen cikgu tentang crepe durian ni,
sebenarnya yang menyedapkan crepe ni adalah durian tu sendiri, kalau makan dengan cream semata, muak jadinya. Kalau nak rasa lagi sedap, makan waktu sejuk...... perghhh rasa nyaman gitu hehehe. Nak buatnya tak susah, tapi renyah.....

itu jer lah nak komen tentang crepe durian ni..........kerana rupanya begitu maka cikgu beri nama crepe durian runtuh. Gerenti sape tengok tak teringin nak copy gambar ni muahahaha

16 comments:

umialya said...

gara2 malas nak bercrepe, akak masuk jer krim & dilapis isi durian, bagi anak2 makan, sedap jugak.. (uminya MALAS..)

mama aini said...

assalam ceqgu..cantik color crepe tu !!..mama tak pernah buat lagi..hu2x..

OneSimpleMother said...

fuiyyo... maju setapak lagilah mama firas ni. mak luqman jer malas nak main masak2 ni.. hehehe

CeqGu said...

mama aini: hohoho cantik ker mama? orang lain punya warna lagi menawan la mama, terang benderang gitu, cikgu punya kaler, ala2 kedekut cikit hahaha....try la buat sekali, pastu dua tiga kali pk nak buat lagi ke tak hehehe

CeqGu said...

umialya: macam la mama firas ni rajin sangat hehehe, mama firas ni pun MALAS jugak kak, tapi sebab kempunan nak rasa, ku gagahkan jua semangat ni hehe

syafisyifa' said...

La comella kaklong warna merah/pink tu...pandai kaklong buat...ok la tu percubaan yg baik...sdap mkn sejuk2...kami bubuh kat tempat beku tu

izan mama mia said...

cantik crepe warne merah..sll dok tgk kaler kunin

CeqGu said...

izan : cantekk kerr hehe...tenkiu.

pejah :hurmm tak berapa nak cantik kalau nak banding dgn orang lain buat...tak gebusss...

Oyis said...

mmg trend di msia ni semua org tgh menggila dgn durian crepe ko lo ni? mujur la x minat durian, kalo x nak cari di mana la weh

CeqGu said...

cik mas: ala duduk pun berdua jer, mmg xder smngat ler nak main masak2:)

CeqGu said...

Oyis: alang2lloni musim duriyan, makanya pakat nak try ler rasa crepe ni,sesambil asah bakat hihihi. Sebenarnya crepe ni boleh diganti dengan apa2 buah tak semestinya durian. Kat sanakan banyak strawberi, buh la strawberi mesti lagi sedap, masam2 manis

adianiez AIDA said...

glamer sungguh durian crepe ni skang. mana2 citer pasal dia. aida pernah beli skali. tapi tak sempat rasa!!!! da abis dimakan family members lain ;-(

CeqGu said...

Haah kalah retiss tau hihi. Anis ni pun trbuat sbb tringin nak rasa. Lpas ni dah mlas nak buat hoho

Si Matatajam said...

Warna crepe ni cantik la...

CeqGu said...

M : ehemmm kembang hidung cikgu...err ikhlaskah pujian mu itu M? hihi

CeqGu said...

M : ehemmm kembang hidung cikgu...err ikhlaskah pujian mu itu M? hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...