Followers

Monday, December 31, 2012

Teringin Nak Jadi Super Model ;p

Assalamualaikum....


Terus terang cikgu nak cakap, cikgu memang dah lama pasang niat nak jadi super model. Mesti ada yang pk cikgu ni dah buang tebiat ke apa kan hehehehe. Itulah azam tahun baru cikgu. Bermula tahun 2013, cikgu nak jadi super model yang cun melecun. Kalau boleh nak kalahkan semua super model yg ada hik hik hik

Errr cop coppp, jangan la berenti baca. Cikgu belum habis citer lagi ni ha. Kasi can la cikgu nak berangan kejap hehehe. Sebenarnya kannn, cikgu nak jadi super model untuk en suami di rumah jer hehehehe. Patutnya dah lama kan cikgu jadi super model untuk suami. Tapi tu lah tahun ni baru rasa nak buat sungguh2. 

Actually, cikgu dah pun start sikit2. Sebelum husband sampai rumah, cikgu dah pastikan mesti mandi, lepas mandi, tuang la bedak wangi sebotol hohoho. Minyak wangi memang tak der. Tang muka sapu cikit2 bedak nak kasi putih.Bibir tu kasi calit skit liptik merah yg tak menyala. Rambut pulak kasi ikat rapi. Siap beli pin rambut bagai tauuu. Baju pulak, pakai cantik2 skit......tp kekadang bantai jer baju tido lusuh yg ada hehehe. 

Tapi kannn, en suami tak puji ponnnnn! Hurmmm agaknya nak kena kasi merah lagi kot lipstik tu. Pastu buh eye shadow ala2 smokey eyes (eh ada ke istilah ni....bantai je lah), pipi nak kena beli blusher kot, kasi menyerlah tulang pipi yg kian terserlah sebab kurus keding. Tak pun satu lagi, cikgu kena praktis jalan ala2 cat walk kot hahahaha. Ish geli hati plak aihhhh. Rasanya mesti tak puji jugak tu.........maklum la dah balik keja penat xdan nak perati btul2.  

Bz tak bz suami cikgu ni sampai kain langsir kat rumah sewa ni pun boleh en suami tak perasan. Hampir setahun menyewa kat sini, x pernah tuan rumah tukar langsir. Tetiba semalam suami cikgu tanya, eh bila tuan rumah datang tukar langsir??
Erkkk......bini dia terus ternganga sambil buat muka blurr. Haduiii, kalu cenggini cikgu jadi super model pun tentu suami tak perasan kann............hurmmm

9 comments:

umialya said...

ha3..

Oyis said...

sbb tu mmg malas nk put effort. org laki bkn perasan pon.kalo perasan plak, dia gelakkan. so, seluar track la jwb nya.

CeqGu said...

kak tini : amboi kak tini gelak hak mana satu tu, gelak tang hasrat nak jadi super model ke gelak tang langsir ?hehehe

noris :setakat ni a.syed tak gelak. maknanya ok la tu hehehe

Ummi Iman said...

Selagi tak perasan, selagi tu belum taraf model hehe.. org lelaki mmg susah nak tegur walaupun dah perasan ;)

zahirian said...

hahaha..ni entry merajuk dengan sumai ke?hiiii..cumelsss

OneSimpleMother said...

kehkehkeh.. lawakla anis ni.. tu la kan.. akak pun teringin nak beli baju seksi meksi yang cun sikitlah pakai kat umah. dah lah jarang jumpa. balik2 baju maxi tidur yg gedobos tu jugak aku pakai..

CeqGu said...

ummi iman: karang betul2 jadi taraf model asyik nak melekat plak kejanya hehehe

zahirian : hehe tak der la merajuk, tapi cuak gak la cikit2 hihi

CeqGu said...

kak mas: jom jom kita pi shopping sesama hehehe...i malu la nak pi beli baju seksi meksi kih kih kih. tiap kali nak pi beli mesti tak jadi punya. sebab malu tengok baju tu seksi sangat hahahaa

Nora Karim said...

Hahaha teringin gak nak melawa dpn suami... tp xde baju cantik2 sudahnya... t-shirt ngan track jugak la... hm... nak try lg la nanti... hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...