Followers

Wednesday, December 19, 2012

Tips Kuruskan Badan Style Ustazah Bahiyah


 Dulu...

credit to http://sesaljubayu.blogspot.com

Kini.....

 credit to http://cheritasesuatu.blogspot.com

Padan la cikgu nampak Ustazah Bahyah macam kurus skit. Makin cun melecun plak tu. Rupa-rupanya ni ha tips yang diamalkan oleh ustazah. Sesapa yang rasa diri makin gebuss tu mungkin bleh cuba tips ni. Baru ler abang makin sayanggggg kan kan kannnn hehehe

  1. Doa yang tak putus-putus
  2. Minum kopi senyum 5 in 1 - ni kopi company ustazah bahyah, sape berminat bleh call 
    call 013 4712984 @ 016 3267882. Ramuan makanan sunnah dlm kopi senyum sangat bagus untuk kesihatan dan rahsia awet muda (err cikgu bukan dealer dalam penjualan kopi ni yer)
  3. Langsung tak ambil gula
  4. Amalkan diet berkalori rendah - seperti makan ayam, ikan, sayur dan buah-buahan. Usatzah dapatkan menu diet dan nasihat serta pemeriksaan kesihatan dari Dr Lina di Timeless Clinic, Kelana Jaya 0378808486
  5. Jangan ambil nasi
  6. Senaman setiap hari walau pun sekejap

Apa macam? rasa-rasa bleh buat tak? Kawan2 cikgu ramai yang tak amik nasi untuk dinner. Diaorang gantikan dengan sayur dan buah-buahan. Try ler kot kot menjadi ^_^


9 comments:

fieda said...

kalau tak mkn nasi waktu mlm confirm menjadi kot..

Si Matatajam said...

Wah M hampir2 x kenal Ustazah tu...ingatkan bini baru ustaz akashah..ha ha..

CeqGu said...

fieda: haii kalau anis tak mampu ler nak tahan diri tak makan nasi.

M: kannnnnn. Makin comey pun ya. amboi M nasib baik ustz tak follow blog ni. kalau tak tentu terkujat dia baca komen M ni hehehe

syafisyifa' said...

Juruteknik komputer sek pejah mmg buat xmkn nasi...katanya 4 bulan baru berhasil.tp mmg menjadi sbb dia buat betul2...hujung minggu ja mkn apa yg dia nak.hari biasa xmkn nasi.
Pk kanan pejah dulunminum oat ja wktu rehat...tp bdn sihat,slim&cergas...
Pejah mmg xleh kalu xmkn nasi..ketar2 nnt.kontrol diet mmg xpnah buat sbb xserasi...tp puasa mmg serasi bg pejah.hihi

Kesuma Angsana said...

boleh lah kalau nk cuba..

Unknown said...

Suhaila.nazeri. Saya dah minum kopi senyum ternyata ia dpt menguruskan bdn dan segar. Org lain yg perasan saya dah kurus...cubalah..Insyaallah.

CeqGu said...

haa berita baik ni. sape2 yg berminat bleh cuba, dah ada testimoni yg buat pengakuan ni. thanks ye :)

Nora Karim said...

tang tak makan nasi tu susah sikit la kot... adeh...

hainom OKje said...

Nampaknya teringin jelah nak kurus tapi buatnya idak hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...