Followers

Sunday, December 16, 2012

Beg Cikgu Hilang di Airport!!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah cikgu dan firas selamat tiba di Kota Bharu semalam. Cikgu balik berdua jer. Ayah Firas ada meeting kat KL. Mujur la Firas tido sepanjang perjalanan. Dah sampai Kota Bharu pun Firas tetap tak nak bangun................................haihhhhh berdukung la jawabnya. Cam no nak amik beg dengan firas yg tengah lentok kat bahu ni.

Syukur ler umi cikgu dah ada kat luar. Lepas pass Firas kat umi, cikgu masuk semula nak pi amik beg dan stroller Firas. Tunggu punya tunggu, tak muncul2. Last2 keluar la jugak stroller cap ayam kesayangan Firas tu. Beg baju yg tak muncul2. Sampai belt tu dah berenti, beg cikgu yg kaler hitam tu tak jugak nampak bayangnya. Susah hati dah ni. Kemain lama berdiri tapi beg nya tak der. Risau kot kot orang tersalah amik jer.

Nasib baik ada staf MAS yang perasan cikgu jer yg belum dapat beg. Dia pergi check kat belakang kot kot ada beg yg tercicir. Dengan penuh debaran cikgu menanti (cewahhh). Sekali staf tu datang sambil geleng2 kepala tanda tak der la tu. Hahhhh sudah!!!! Mana pulak perginya beg ni.

Staf tu mintak cikgu pi ofis untuk buat laporan kehilangan beg. Dalam kepala duk pk, camno nak gosok gigi nih, yang dalam yg luar semua ada kat dalam beg tu huhuhu. Cikgu bleh ler pinjam baju umi, firas nak pinjam baju sape plak Takkan nak pakai baju atuk dia kot. Dah la badan dan kepala tengah wengg, penat travel dari singapore belum ilang. Dari singapore terus ke airport tau, jem pulak tu......aduihhh. Tu tak masuk bab sesat baratt nak pi Johor Premium Outlet........huhuhu sesungguhnya kami memang tak dapat dipisahkan dengan sesat di jalan raya hohohoho

Cikgu dah siap sedia nak amik gambo borang laporan beg hilang. Biasa la kannnnnn, blogger mana bleh dipisahkan dengan kamera hik hik hik......nak tempek kat blog la konon. Sekali staf tu kata, tak payah plak buat laporan. Rupa-rupanya beg cikgu tu selamat tapi masih di KLIA  alahaiiii kesian beg aku. Katanya beg cikgu tercicir sebab mesin apa tah namanya rosak. Jadi beg cikgu tak lepas masuk dalam perut kapal terbang. InsyaAllah hari ni beg tu akan sampai ke Kota Bharu. Nasib baik cikgu still simpan keratan boarding pass. Huh macam2 daaaa........Moral of the story, sila jgn buang dulu keratan boarding pass tu. cikgu siap perli lagi, MAS kena bagi special gift la utk cikgu....................tak payah mahal2, tiket pergi balik ke London  utk 3 orang pun jadilah hohohoho......Melampaukahh???


12 comments:

umialya said...

memang patutpun dapat gift sbb kecuaian pihak sana..

psstt... bestnya 'kelik' kampung...

CeqGu said...

hehe, bila di pikir2 sebenarnya bukan salah MAS tapi salah KLIA la sebab beg tu tercicir.

pssttt....memang best, tp sunyi semua orang pi keja huk huk

Nurhayati Abdul Talib (YATT) said...

hahha kalau betul dapat gift tu..yatt nak ikut cikgu lah! boleh centu? kuikui

izan mama mia said...

Ya Allah...hilang!!...aduh

Yati Omar said...

Salam kenal,

Saya pun pernah kehilangan luggage kat airport. Tapi saya yg tersalah ambil beg orang..opppss...sebab bag tu sebijik sama...dah la masa tu baru balik dari Kuala Terengganu. Memborong kain sutera ada kot dalam 10 pasang. Masa masukkan luggage dalam kereta. Pi bukak luggage nak amik brg. Tgk ada cap.Uik..bila masa lak aku beli cap ni. tgk2 bag org lain...dalam kepala pk satu jer...huwaaa..habis la hilang kain sutera aku 10 pasang tu..:-((
dan2 masa tu jugak masuk airport balik dan hp saya berdering. pegawai MAS call saya tanya pasal bag tertukar. Hohh....apa lagi berlari-larian saya. Ni citer lama citer 2004...6 tahun sudah punye cerita ;-))

Kak Yati
mama-iloveu.blogspot.com

CeqGu said...

yatt yg cumil : bolehhh... asalkan yatt sanggup dukung n main kejar2 dengan firas hehehe

yati omar: hi yati, thanks singgah sini....wahh memang nanges tak berlagu if hilang kain2 sutera tu. nasib baik dapat balik kan legaaa

mama maman aka yana said...

belum pernah alami gitu lg sebab blm berpeluang naik flight kemana2 lg... selalu travel ngan keta jew.. hehehe

CeqGu said...

yana : selalu balik kg dengan kete jugak, tapi kali ni en asben tak balik....maka terbanglah cikgu bersama si kecik, sekali beg tak sampai2 la pulak huhu

Mimie said...

kena hati2 la lpas nih kalo nk ke airport...best jugak dpt gift tuh...

Oyis said...

plg x best bila ada masalah luggage la naik flight ni gak. susah hati.. smg beg dpt dikembalikan

CeqGu said...

oyis: alhamdulillah dah dapat pun beg tu...lega sangat2

syafisyifa' said...

Nnt sampaikan salam buat paklang,maklang&adik2 yg ada na...
Kalaunpejah pn gelabah kalu beg ilang...xkisahla brg biasa pun tp sayang jugak kan..hukhuk..
Alhamdulillah kalau beg tu selamat ya kaklong

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...