Followers

Sunday, December 16, 2012

Oh MAS, Apa Dah Jadi Dengan Beg Cikgu???!!

Ni adalah sambungan daripada kisah beg cikgu hilang kat airport.....sape2 yang nak tau macam mana kisah yg tragis tu, klik SINI
Apa dah jadi la dengan beg pakaian cikgu tu. Semalam staf MAS bagitau, insyaAllah pagi esok beg cikgu akan muncul semula di airport Kota Bharu. Diaorang mintak datang amik around jam 9 pagi gitu. Kena bawak sekali keratan boarding pass tu. So pagi tadi cikgu wakilkan ayah cikgu untuk pi amik beg tu.

Dalam pukul 10 pagi tadi henpon NoRkiaH cikgu berbunyi.....treeeeeeeeeett treeeeettt.....
Sekali ayah cikgu bagi tahu beg nya tak ada la.........................huwaaaaaaaaaaaaa
Al kisahnya flight yg bawak beg cikgu dari KL tu delay la pulokkk, haduiii macam-macam kisah daaa
Kesian ayah cikgu nak kena pi lagi ke airport. Itu pun tak tau la wujud ke tak beg nya.
Nasib baik la tak der barang berharga sangat. Korang jangan la sesekali nak letak duit ke, kamera ke atau apa2 yg berharga kat dalam beg pakaian tu. Asben cikgu pernah hilang kamera tau. Kunun2 nak selamat, letak la dalam beg pakaian dicelah2 baju. Elok sampai kat Jakarta, kameranya lesap. Dah buat report tapi sampai ke la ni kamera tu lesap.

Kali ni kalau beg tu tak der jugak, memang cikgu nak mintak tiket free pi London hohohoho
Ada sape2 nak ikut? Nanti senang skit nak mintak tiketlebih  ke London hehehe


Pstttttttttt baru dapat call dari ayah cikgu, katanya ada satu beg dah sampai, kaler hitam brand swiss polo. Memang betul dah tu, tapi bila check no siri kat beg tu tak sama la pulak dengan no kat boarding pass tu. Rasa2 cikgu memang dah betul itu begnya. Tak tau apa pasal lain pulak no sirinya. Hurmmm sori la ek, tak dapat la nak mintak tiket free ke London nampaknya hik hik hik

7 comments:

umialya said...

melepas nak naik flight..

OneSimpleMother said...

hehehe.. dapat jugak akhirnya beg kesayangan tuan hamba ye. 2 luggage akak kena kopak. 1 masa adik pinjam gi indon. 1 lagi masa kak za pinjam gi indon jugak. memang.. janganlah sesekali letak barang berharga dalam beg pakaian tu. ada jugak pekerja yang tak jujur macam tu.. tak baik sungguh..

fieda said...

saya singgah petang kat sini sambil baca entry ni...

CeqGu said...

tenkiu fieda

kak mas: hurm manusia kak, lupa panas api neraka tu gamaknya

umialya: huhuhu

izan mama mia said...

macam2 hal..kan...sudahnya jumpa tak beg tuu

syafisyifa' said...

La...takutnya beg hilang..dugaan betul...alhamdulillah kaklong kalu dh jumpa

CeqGu said...

izan & pejah: alhamdulillah jumpa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...