Followers

Sunday, December 9, 2012

Firas Dapat Story Books dan Beg Baru !

Selamat pagi semuaaa.....

Hari ni cikgu berhajat nak buat puding roti yang tak kesampaian nak buat hari tu.
Sibuk keluar ke sana sini, last2 tak sempat pun nak berpuding bagai.
Cadangnya nak buat kejap lagi untuk breakfast bersama si bujang kecik tu.

Pagi ni nak share dulu aktiviti  semalam.
Dah jadi rutin tetiap minggu pi beli barang-barang dapur kat Gadong Mall.
Sesambil tu singgah la kat panggung layan cerita kartun ni hohoho..........


Hurm komen cikgu ialah............cikgu tengok sampai terlena hahahaha.....
coppp, bukan nak kata tak best, tapi mengantuk sebab terlayan rancangan Running Man kat Astro tengah2 malam buta. 
Jalan ceritanya kira ok la. Kadang2 tu ada gak rasa bosan. Tapi hujung2 cerita tu baru menarik skit. Boleh laaaa layan time bosan. Cikgu bagi 2 bintang.......erkkkk kedekut sangatkah cikgu? Ok...ok up skit 2.5 bintang hohoho

Lepas tu cikgu bawak firas pi beli buku Mickey Mouse. Firaskan peminat Mickey Mouse Club House. Celik mata jer suh buka tv nak tengok 'Mickeyto'. Sampai ke la ni duk sebut Mickeyto. Masuk kedai buku jer muka firas terus ceria. Dia memang suka gi kedai buku. Cikgu rembat dua buah buku ni untuk Firas.

 
Yang besar tu ayah Firas beli, yang kecik tu mama yang beli :)

Firas excited sangat dapat buku Mickey Mouse. Sebelum balik, sempat lagi rembat sebuah beg buku untuk si kecik ni. Dah lama cari beg kecik yang ada roda ni. Firaskan obses dengan beg. Habis jahannam beg baju kat rumah ni duk tarik ke hulu ke hilir. Kekadang tu siap dibuat kuda lagi. Sebelum hancur lebur beg tu, cikgu belikan la beg macam kat bawah ni........

 
hehehe celik celik mata tak sempat cuci muka dah tarik beg ke hulu ke hilir.
 Jom pi syekool........erkkk syaye belum mandi laaaaaaaa hik hik hik
Eh.......Baju tido pun Mickey Mouse jugak.....memang peminat tegar ni.



 tengok tv pun nak tarik beg jugak!


 di mana ada Firas, di situ ada beg!

Nak bye bye ayah pi keja pun, beg tetap ada di sisi :)


 Inilah hasil rembatan semalam, aduii nipis beg duit mama n ayah. Buku yang besar tu BD21.00 , yang kecik skit BD23.00 dan beg BD19.00.............ini kalau dah convert dalam ringgit malaysia.....juling mata nak bayar. So lebih baik tok sah convert!


 
 Hak ni buku yang besar tu. Menarik jugak dan sesuai untuk baby (0 Months +) sebab gambarnya besar2 dan so colourful. Baby susah nak koyakkan buku ni sebab dibuat dari kadbod............mama sukeeeeeeeeee ngeeeeeee ^-^ . Eh mama Firas plak terlebih excited.......Buku ni bagus sebab membolehkan budak budak belajar search, point, match dan macam2.


Yang ni buku kecik. Buku ni mahal skit dari yang besar tu sebab interactive book. Bila kita bacakan buku ni kat anak, nanti ada arahan suh tekan button kat belah kiri buku tu. Nanti keluar la sound. Contohnya Mickey opens the door, bila tekan button pintu, keluar bunyi keriut keriut pintu dibuka. Haa lebih kurang macam tu lah...Buku ni sebenarnya nak ajar anak-anak kita tentang Lights On dan Lights Off . Yang ni sesuai untuk 18 Months +


 Ok itu jer nak share pagi ni............... nak kena pi mandikan Firas. Check pampers dia tadi nampak macam ada ketulan emas. Patut ler masyam jer anak mama ni............hohoho..........

last but not least............

Lepas mandikan Firas, cikgu nak kemaskan mini library Firas ni, bersepah sampai sakit mata............Memang tetiap hari nak kena kemas sudut ni. 



ALAMAKKKK!! Mickey Mouse Club House dah start la pulak..............camna nak ajak si kecik ni mandi.........Hurmm jawabnya nak kena tunggu sampai habis program ni la .........huk huk huk
Nak pi buat puding dulu la..........
byeeeeeeeeeee!!!













7 comments:

umialya said...

puding siap nnt post le ke sini sikit, xmo byk2...

syafisyifa' said...

Ho peminat tegar mickeyyyy!!! Hihi
Omey buku&beg tu...
Ala convertla xreti la nk convert matawang brunei huhu

Mama Kembar 3 said...

comei je firas ngan beg dia tu. kiranya firas is the happiest boy in d world laa ni ek? dpt buku mickey & beg pojaan hati hehe

CeqGu said...

umialya: puding dah siap, tapi termanis la pulak. next time buat baru pos kat ummialya ye....tu pun pos tru alam maya la hehehe

pejah : nasib baik tak reti convert hehehe

CeqGu said...

Mama Kembar 3: Semestinya la, nak mandi pun nak heret beg jugak....aduhh fenin mama

Oyis said...

2 words: smart keta ;)

*lari topik*

CeqGu said...

oyis:keta??? ooo keta tu ker,company punya daaa...kat malaysia masih setia dgn vios :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...