Followers

Thursday, December 6, 2012

Faridah : Tentang Bercuti ke London

Assalamualaikum.....

Cikgu nak menjawab soalan Faridah yang cikgu baca kat shoutbox................selalunya cikgu jarang nak check shoutbox tu sebabnya terlalu banyak robot dari manusia yg menulisnya hehehe.................mujur ler perasan soalan Faridah ni. so, cikgu jawab kat entry ni lah yer....

Harga Tiket MAS ke London :
Actually yang ni cikgu tak berapa sure sebab en asben yang belanja hihi................tapi kalau tak silap pergi balik untuk dua dewasa + seorang infant lebih kurang RM8K ++. 


Booking Hotel Radisson :
Yang ni en asben book siap-siap dengan hotel radisson kat brunei ni (sbb kami sekarang tinggal di brunei). Nanti bagitahu jer kat staf tu kat mana kita nak stay . Cuma nak bagitau awal2, hotel radisson yang kami stay kat london tu kalau standard roomnye kecik la sangat2. Masa balik dari paris tu, kami bernasib baik di upgredkan ke bilik yg lebih selesa pada harga standard room. tu pun sebab standard room dah penuh.....mujur ler penuh,dapat ler merasa bilik luas hehe . Tapi kata asben, kat london memang bilik kecik kecik, tak padan dengan harga mahal

Online Tiket :
hurm yang ni susah nak cakap la...................atas nasib jugak. Orang lain ok jer. Andai kata berlaku macam kes cikgu ni, faridah mintak orang MAS settlekan jugak. Kalau diaorang mintak Faridah buat itu ini, berkeras suh diaorang yg tlg settlekan. Yang penting tlg bawak sekali confirmation ticket tu dengan bukti pembayaran. Diaorang akan cuba settle kan jugak. Bukan sikit weh kita bayar tiket tu kan. Pandai2 la gertak, kita ada hak apa? Lain la kalau kita tak bayar. Ini duit masuk jer akaun diaorang, tapi tiket cancel.....aper hallll kan............so jangan risau la. satu lagi kalau buat tempahan tiket dengan agen pun selalu gak akan ada masalah macam ni......................doa byk2 moga dipermudahkan segala urusan.

Harap cikgu dah menjawab pertanyaan faridah. pasni kalau ada apa2 nak tanya bleh pm cikgu kat facebook. Byee


3 comments:

syafisyifa' said...

Mak aihh leh tahan harga...kihkih...tahniah kpd yg pnah merasa p...hihi

CeqGu said...

insyaAllah nanti turn pejah plak....tuan engineer kat rumah pejah tu pun duit melimpah. nanti geletek2 la tuan engineer tu hehehe....anak makin ramai nanti lagi besaq ongkosnya, time cikit ni pulun p jalan jauh2 skit hehe

London Stay said...

Assalamualaikum,

Tumpang iklan ye. JIka anda mencari accommodation di London buleh la masuk ke blog kami. Terima kasih ya :)

45londonstay.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...