Followers

Monday, December 10, 2012

Penghijrahan Pierre Andre

Assalamualaikum


Saja nak share......


Kagum Meliha Pierre Andre pabila beliau menceritakan kisah penghijrahannya..... walaupun kawannya kini mula menjauhkan diri darinya, beliau tetap teguh dengn pendiriannya untuk berjuang demi agama islam... beliau kini merancang untuk membuat satu filem bercirikan islamik sepenuhnya dan juga kini beliau mula menulis novel-novel islamik yang bertujuan untuk berdakwah kepada anak-anak muda... semoga Allah memberkati perjuangannya....
Kagum Meliha Pierre Andre apabila beliau menceritakan kisah penghijrahannya..... walaupun kawannya kini mula menjauhkan diri darinya, beliau tetap teguh dengn pendiriannya untuk berjuang demi agama islam... beliau kini merancang untuk membuat satu filem bercirikan islamik sepenuhnya dan juga kini beliau mula menulis novel-novel islamik yang bertujuan untuk berdakwah kepada anak-anak muda... semoga Allah memberkati perjuangannya....

sumber : Majalah I



Alhamdulillah sangat2 kan makin ramai retis kita dah melangkah ke arah yang lebih baik. Semoga Allah sentiasa tetapkan hati mereka dan hati hati kita semua ke arah jalan yang benar.

Sekarang ni kan bila dengar bunyi kapal terbang kuat kuat atas bumbung rumah, darah mesti berderau semacam. Kalau duk menumbuk sambal, sah sah berenti kejap. Nak tau kenapa? Terbayang2 macam bunyi kapal terbang perang daaaa..............

Aduhhh cikgu gerun la sejak-sejak Israel serang Gaza. Bunuh orang awam termasuk kanak-kanak tanpa perikemanusiaan. Selalu terbayang macam mana la kalau orang serang tempat kita pulak kan ....nauzubillahi min zalik! Amalan hujung kuku jer ni. Syahid belum tentu............. huhuhu. 
Semoga Allah sentiasa lindungi kita semua dari bala yang menggerunkan, aaminnnn.....















9 comments:

syafisyifa' said...

Alhamdulillah ramai yg mula bhijrah...
Sama2 tegur,sama2 bimbing=sama2 dpt kebaikan
Amin...

syafisyifa' said...

Dah berubah sikit tulisan&style kat atas blog tu...i like it...nmpak fresh&attractive...good job klong

CeqGu said...

pejah : hahaha perasan ajer pembaca setia CeqGu ni, nak kena bagi hadiah untuk pejah ni.....saja bosan dah tengok benda sama jer kat blog ni. Sebenarnya layan blog lebih2 ni nak hilangkan stress menghitung hari nak start keja balik tahun depan huwaaaaaaaa...........stressss!!!

umialya said...

sib baik kt daerah ni xder kapal terbang lalu, cuma sesekali jer helikopter, itupun jika ada prgm besar2, Tuanku turun melawat kaw @ PM..

ieda said...

alhamdulillah sgt2
tapi artis2 macam nielah selalu dipinggirkan .. melainkan ada yg nak campur itu dan ini ..

CeqGu said...

umialya:kalau rumah anis kat malaysia nun, setiap masa dengar bunyi kapal terbang, kejap firefly,kejap tudm...nasib ler rumah dekat dengan airport huhuhu

ieda: biasala tu kak ieda dunia sekarang, yg baik tu selalu pandang sebelah mata

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah... mmg ramai yg berhijrah skrg..

Oyis said...

Alhamdulillah lakalo dah berhijrah. moga2 berkekalan

CeqGu said...

ina & noris : harap kita pun dapat perbaiki kelemahan diri macam diaorang...aamin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...