Followers

Sunday, December 30, 2012

Cara Mudah Asingkan Kuning Telur dan Putih Telur

Assalamualaikum.......


Petang ni ingat nak buat pavlova lagi. Dah lama en suami duk request. Tapi pn isterinya sangat la malas nak buat dessert yg satu tu. Weekend hari tu nak beli buah strawberi sbg pembakar semangat utk buat pavlova. Sekali tak dak la pulak. Alih2 terpandang buah ceri yg masak ranum. Comey jugak buh kat pavlova. Pastu nampak blueberry dan buah kiwi. Apa lagi rembat sekali la. En suami terkejut tgk hasil tangkapan cikgu yg kunun2 nak pi beli whipping cream ja alih2 satu beg barang cikgu bimbit. Hahaha..........well, pompuan bila shopping cenggitu la kekdah nya hehehehe...

 Tengah duk blogwalking ternampak la satu entry tentang cara nak asingkan kuning telur dengan putih telur. Sangat berguna la ini tips nak nak cikgu nak buat pavlova petang ni. Boleh try ni. Memang nampak super duper senang dan cepat lah. Just pakai botol air mineral/air minuman tu jer. Erkkk awat entry cikgu ni  asyik ada kaitan dengan botol minuman jerk ni.......hehehe. itulah namanya kebetulan. Ok jom tengok video kat bawah ni.........picittttt..........sedut.................lepasssssssssssss...hihihi



8 comments:

ieda said...

uishhh senang je tuuu

hurmm rajin ceqGu nak buat pavlova .. huhu kalau akak x lah , dah lah x pandai .. malas lak ekeke ;)

izan mama mia said...

pandai bt pavlova yer...saya makan pun tak pernah..

amirini said...

Menariknya...
boleh cuba ni....

umialya said...

mudahnya..

CeqGu said...

kak ieda : teman pun idok ler rajin dan pandai. tapi dah buah hati duk request, tak sampai hati la pulak.

izan: tak pandai pun, tapi pernah la buat. nanti balik mesia, jemput mai rumah anis pekena pavlova hehe

CeqGu said...

amirini : try ler, mesti isteri kagum hehehe

kak tini: kannn, tapi anis tak try lagi hehe

Oyis said...

canggihnya cara dia!

CeqGu said...

try la noris hehe. pasni bleh buat experiment dengan aisyah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...