Followers

Monday, February 4, 2013

Sultan Brunei Dan Regata 2013

Assalamualaikum...

Petang semalam lpas check out hotel, kami pi tgk sukan air atau nama glamernya REGATA.
Ni kiranya acara tahunan kat brunei la. Tak silap cikgu diadakan stp bulan feb.
Sukan air ni sbnarnya pertandingan perahu kayuh, bot F1 dan jet ski...
Bermula dari awal pg sampai ke ptg. Ramai btul org pi tgk walau pun panas ceng ceng kata org kelate..
Cikgu yg xberapa sihat ni pun kemain ligat tangkap gambar hik hik hik.
Klik sna, klik sini dah ala2 paparazzi pun yer hak hak hak...

Tengah syiok ambik gambar tiba2 cikgu dgr ada org duk panggil jah,jah..oh jah...
Lama gak tau, sampai cikgu pun rasa pelik knapa la si jah tu tak menjawab....
Sekali cikgu pusing........erkkkk 2 abg polis duk tgh nak perambat cikgu suh pi duduk bwh khemah..
Kui kui kui tu la sape suh panggil nama jah, cikgu anis buat dekkk la...
Adoiii malu sungguh. Terkejut unta betul tgk polis kat sebelah....siap ada dua org lg abg polis dtg ke tempat cikgu...
Agaknya depa kata degil btul pelancong yg sorang ni hahaha...
Cikgu sengih lawa sikit dari kerang rebus kunun2 nak cover malu....ihiksss...
Mujur en suami xperasan adegan minahrazzi kena halau dgn polis tu tau
Maluuuuu....

Elok cikgu pi duduk, ttiba nampak photographer dgn kamera sebesar anak gajah berlari anak...
Eh apa hal pulak,kna halau jugak ke? Kikiki....oh bukan diriku seorg yg kena halau rupanya...
Sekali sultan brunei datang la.....
Berdezupppp cikgu berlari nak amik gambar...
Kalah paparazzi easanya hihi....dan hasilnya.....sila lah jamu mata.....

22 comments:

Nora Karim said...

wah.. meriahnya nampak...

umi alya said...

cantikkan pemandangan di sana

KY said...

eeemmm....sempat lagi? hati jaga kesihatan ye?

Chekgu Azrine said...

cantiknya brunei..untung cekgu!

intanfirdaus247 said...

Hahah..anis. kenapa lak kena halau amek gambar? Pasai pa? x muleh ka???? Ddemam dah baik belum n?

QasehnyaRania said...

as-salam..pelik juga namanya..
menarik juga kan...boleh cuci mata nengok aksi dorang kan

wan nurul hezrina abd halim said...

wahhh sultan hasanah bolkiah nampak muda jer diakan kak?

Mrs Velentine said...

hensem masih sultan brunei ni kan

aTieYusof Family said...

wah dapat snap picture live Sultan Brunei tu..hehe;)
meriah juga kan? kat Semporna Sabah pun ada Regata Lepa2..dibuat setahun sekali..pesta perahu air..:)

yan's cottage said...

bestnya...meriah regata tu...kat sini panggil sukan air kot...yang lagi best...dapat jumpa sultan brunei gitu...

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer.. jeles2 !

RedRose said...

tak pernah lagi experience rigata ni. sis, brunei ni cantik kan?
tapi sis selalu rindukan shah alam jugak aite? hehehe
Sultan brunei yang fofular gitew. tapi dia nampak sempoi aje.

nurbijen said...

comel Firas dgn spek hitamnya... boleh geng dgn sultan brunei :)

semoga cepat baik anis... banyakkan rehat tau :)

CeqGu said...

Brunei biasa2 jer.....rasa2nya kat hotel ni antara yg ada view cantik. Selain tu kat waterfront pun cantik gak sbb ada kg. Ayer.....

Nur: thanks.....tu yg xsempat sgt nak terjah blog kwn2....agak2 btenaga baru curi2 blogwalking

CeqGu said...

Nurul: mmg pun....segak plak tu hihi.....yg syioknya....takdak pun polis dtg sekat2 rakyat nak bersalam dgn sultan....

Intan: tempat anis p snap gambar tu mmg x boleh sbnarnya,anis jer yg xtau...nampak ada org,kita pun ikut ler sekali....tobat kecut gak perut masa tu hihi

Ummi Iman said...

Wah tak sangka.. Paparazzi ;)

hainom OKje said...

Wah cantik gambar tu semua boleh htr contest...kot menang photographer of the year hehe

Kasih Salina said...

cikgu jadi mamarazzi la ni yer..kelass gitu..awat sikit sgt gambonya..regata macam kat sarawak tu ke cikgu..puas la cikgu nengok muka sultan brunei tu ye..

Fiza Rahman said...

Kelasss ko jah, dpt tangkap gambo sultan brunei ☺☺

Sultan brunei ni hensem kan even dah tua.

Mimi Azirah said...

wah dpt mik gmbr sultan brunei tuh

CeqGu said...

Okje:cantik sbb cuaca elok, kalau nk bertanding dgn kamera hak mahai tu tipis harapan la nk menang...ni pkai note ja

Fiza:hihi mamarazzi la katakan

Mimi:kbetulan waktu tu cikgu duk baris depan hihi

CeqGu said...

Ks: ada byk sbnarnya....tp masa xsihat xlarat nk pilih2 gambar...tu pun main letak jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...