Followers

Monday, February 11, 2013

Restoran Kapal Terapung Atas Sungai Kelantan

assalamualaikum....

lama rasanya cikgu tak pot pet pot pet kat sini....
bukan takat pot pet pot pet, rumah kawan2 pun tak pi terjah. mintak maaf sgt2...
terima kasih sbb kwn2 ambil berat ttg cikgu....terharuuuu huhuhu..

sekarang ni cikgu kat kg, balik berubat. result blood test aritu dah keluar...
alhamdulillah bukan tiroid, sel darah merah  pun ok. malangnya cikgu belum sihat sepenuhnya....
masih mencari apa yg tak kena. Masa cikgu mcm ada kaitan dgn saraf  sbb bila umi cikgu urut terasa mcm ada renjatan letrik gitu...

sekarang ni tgh nak set appointment dgn doktor kat sini. Doa2kan cikgu sembuh sprt biasa ye...
hati ni sgtla tak keruan bila jadi mcm ni. Tekanan darah cikgu pun naik turun tak menentu...

Asyik duk cerita tentang sakit pun tak syiok jugakkan...
So arini cikgu nak share satu tempat makan yang menarik tapi bikin hati sentap, mata bagai nak terkeluar tengok harganya hihihi. Ni cikgu la ....korang duit berkepuk tentu tak kisah punya :)

Inilah Captain Restaurant. Letaknya kat tepi sungai Kelantan. tempat makan ni unik tau sebab bentuknya macam kapal. Satu kat darat satu kat atas sungai. Yang kat sungai tu kena booking dulu. 

 




Selain tu boleh jugak nak pancing udang galah. RM5 sejam dan harga udang tu pulak RM8 untuk 100gram. Tu kiranya dah termasuk dengan harga upah masak sekali. 





Kami order ini jer...............jus mangga dan jus nenas, untuk firas aiskrim.....yummyy yummyy........jom skodeng harganya pulak......





Apa macam? Hati ada mau sentapkah tengok harga air2 ni? Cikgu sentap tau...... Nak buat macam mana, tuan kedai ni beli tanah dengan harga yang sangat tinggi. So harga makanan dan minuman pun kena la up huhuhu


inilah budak paling happy sebab suka tengok sungai dan kolam udang tu.
Sape2 yang teringin nak booking atau nak merasa makan kat atas sungai, bleh la contact kat sini....


22 comments:

Aisy Nasiha said...

baru ad ke restoren ni? saya tak tahu pun....
canggih...
lama lama ada banyak perubahan juga di kelate.... bagus tu

combi said...

bestnye..tringin jgk nk have couple dinner ats laut ke...huu

umi alya said...

lama dah ke buka, naper akak tak tahu?

Mama Adam said...

Restoran ni kt tepi tesco ke cheqgu?. Harga dia, kalao di kl, kira boleh la sesekali. Tapi, di kelantan, MAHAL la harga mcm tu. Selalu makan2 kt kelantan murah aje

CeqGu said...

Aisy,k.tini: cikgu pun tak sure bila kewujudannya...tp tahun lepas kawan tempek dlm fb

Combi: cikgu perasan ramai gak pi candle lite dinner kat situ

MA: haah kat tepi tesco....mmg mahal la. Katanya tengku faris selalu pi makan situ dgn mak sedara

nea lopah said...

Nmapak exclusive kan? semoga anis cepat sembuh. Insyaallah berkat doa rakan2 semua.

MulutPayau said...

Assalamualaikum Anis...

Akak tak pernah singgah sini, lalu jer depan tu bila nak ke tesco...rega mknannya agak mahal...

OneSimpleMother said...

captain shamsul harus terjah sini kalau gi kelantan.. hehehe..

CeqGu said...

Nea lopah: thanks:)

MP: waalaikumussalam...memang pun kak, mahal betul.....semangkuk tomyam size small reganya dah rm25...fengsannn

Cik mas: haah memang wajib tu...pastu tukar profession jadi captain kapal restoran plak kiki

Mimi Azirah said...

restoren yg sgt kreatif dan cntik

Ummi Iman said...

Bila balik Kelantan. Lalu je depan ni.. ;) mahal ya.. termasuk harga naik kapal lah tu ;)

MaMa Rey said...

semoga cepat sembuh ya CeqGu..

best pula tengok tempat ni..boleh pancing lepas tu masak..makan segar2..

Nora Karim said...

moga cikgu cepat sembuh... jaga diri baik2... menarik pula kalau dapat makan kat kapal tu... tapi... hm... harga mmg sentap la.. hahaha

wan nurul hezrina abd halim said...

feel ala ala titanic gitu.hehehe kalau rege mahal n makanan besh oklah tak rasa nak marah sangat=)hehe

Kesuma Angsana said...

next time boleh cuba kat sinilah

CeqGu said...

wan: hahaha....tak dapat nak merasa ala titanic sbb en asben kejap2 bangun pi kejar firas yg duk main tangga. psssstt ada orang kata rasanya tak berbaloi dgn harga...wallahualam...kena cuba sendiri baru tau

KA: try buat candle lite dinner kat sini KA, tentu romantik hehe...jgn kapal hanyut sudah la hehehe

zailamohamad said...

balik Klate harusku terjah ini restoran:)

semoga ceqgu cepat sembuh..jangan stress2 tau

CeqGu said...

Terjahlah dgn beg duit yg penuh dan jgn lupa bawasekali sapu tgn utk lap peluh time nak byr hihi

nurbijen said...

wah menariknya nyer... tapi part harga tu mmg fikir empat lima kali nak melangkah ke sana....
Tak baik lagi ke? kalau melibatkan saraf, orang kata klinik (ala lupa la pulak nama apa) kat kota bharu, bangunan sekitar pasar MPKB... nanti bila ingat balik saya update pasal klinik tu

izan mama mia said...

menarik tempatnya..

intanfirdaus247 said...

owh sudah lama x ke kelantan....

QasehnyaRania said...

morning cik manis..ciksu blom pernah sampai ke kelantan lagi..hihi nti boleh la singgah ye..

tak pa..mmg target nak pos hari ni..
alhamdulillah, lengkap sudah..tenkiu :D

ciksu kasi sekali dgn rempah hitam tu ye :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...