Followers

Friday, February 15, 2013

Rak Buku Impian Cikgu

Assalamualaikum...

Tadi tengah duk jamu jamu mata tertarik tengok gambar ni. Sebabnya cikgu berangan nak letak rak buku kat ruang tamu. lebih kurang macam ni la. Tapi kat dalam gambar ni, rak buku sebelah langsir/tingkap. Rumah cikgu plak dekat dengan pintu utama. Agak kurang kena la plak kan. Nak nak time orang datang tu rak buku tengah berselerak.....adoiii bikin malu tuan rumah je. Jenuh pk dah nak letak kat mana rak buku. Maklum ler rumah cikgu bukan banglo. Kena bijak bermain ruang. Fuhh ayat dah macam interior designer kah kah kah.

Nama pun cikgu kan, tentu la banyak buku. Nak letak kat tingkat atas rasa macam malas pulak nak panjat tangga. Cikgu memang suka buat keja kat tingkat bawah. Sambil buat keja sekolah jeling tv kat sebelah hihi. Ooo pandai marah anak murid jgn buat homework depan tv. tapi cikgu sendiri buat cenggitu haipppp!!! Cikgu tak per la sbb cikgu dah masuk U ekekekeke. Bleh ker cenggitu?

Dalam kepala ni duk berangan lagu tu la. Buka jer pintu utama akan nampak sofa berlatar belakangkan wall paper, di sebelah sofa plak ada rak buku yg melekat kat dinding. Setentang rak buku ada set sofa dan tv. Lebih kurang cam dalam gambar kat atas tu la.
Terpikir gak nak buat rak buku tertutup. Baru ler tak nampak buku berselerak. Tapi mcm tak best la plak tak nampak susunan buku kan kann kannn.


 Kalau boleh rak buku tu nak tempah ala yang meja boleh tarik dan simpan semula. Time nak buat keja keluarkan, dah tak nak guna simpan balik kat dalam rak. So kurang la cikit semaknya. Cuma kurang syioknya buat keja tu mengadap pintu utama. Sekali tgh buat keja tetamu datang plak. Aisehhh sangat tak kena la kan.. Agak2 kena tukar kedudukan pintu utama kot noo. Ganti pintu dengan tingkap tinggi biar cerah benderang ruang bacaan tu hihihi


12 comments:

zue_ra said...

Semoga impian ceqgu tercapai..hehe

Mama Adam said...

hihihi... MA pun ada rak buku impian. suka buku! walaupun bukan cikgu =)

Mia Kassim said...

Memang ok kalau ada rak camtu...semua buku tersusun kemas jak..... :D

~Emaa Hasnah (^_^)~ said...

Assalamualaikum..cantik rak tu.knah pun berkenan tengok..ckap pasal belajar dpan tb..anak2 knah zaman sek. semua baca buku depan tb or denga lagu..dorang ckap xboleh baca dlam senyap sunyi..hehe..Alhamdulillah..semua masuk U

QA's ~ mamapapa said...

Haaa..kla dpt yg boleh simpan mcm tu bguskn..save space :)

CeqGu said...

knah: wsalam....psssttt cikgu dulu pun cenggitu la jugak knah. kalau tak depan tv, depan radio hehe. kalau sunyi mata cepat ngantuk

QA's: haah...penting tu save space hehe

Ummi Iman said...

Mcm2 impian. Sama lah kita. Mood nak rmh kelihatan kemas dan sempurna di mata. Baru selesa dan melekat di rumah ;)

IntaNBerliaN said...

hihiii best gak baca impian akak ni.. siap sy terbayang, kedudukn dlm umah akak.. hihii

NoEn said...

Berangan tak salah cikgu...ekeke

umi alya said...

akakpn nak jugak..

hainom OKje said...

menarik jugak tu ceqgu...suka...suka..tp bila memikirkan cost...cuci mata aje le

Tuan Juhaida said...

Betul tu anis.saya pun byk buku sebab hobi utama mbaca.mmg rak impian nak yg btutup coz x bdebu sgt. Pastu nak yg praktikal serta sesuai dgn ruang umah kita yg tak berapa besar hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...