Followers

Thursday, February 21, 2013

Kitchen Cabinet




Amboi kitchen cabinet ni dah ala ala peti sejuk cikgu tengok.
Berapa hengget la gamaknya kalau nak tempah kitchen cabinet macam ni kan.
Hurmm lepas ni mesti duk berangan tentang kitchen cabinet plak kih kih kih.

Rumah cikgu kat shah alam nun belum ada kitchen cabinet.
Cikgu masih duk guna rak pinggan yang macam dulu2 tu.
Pastu ada la sebuah cabinet biasa2 yang cikgu beli kat kedai perabot.
Tu pun dah tak muat nak simpan barang hohoho

Tiap kali balik ke shah alam, Firas paling suka main2 kat dry kitchen tu.
Maklum ler rak pinggan kan terbuka, mana ada pintu2 ni.
So senang ler dia nak capai pinggan mangkuk.
Haiiii nampaknya lepas ni nak kena buh pagar la kot kat laluan ke dapur.
Kesian plak kat maid kalau Firas rajin duk memunggah.
Bila la ada rezki nak reno rumah dan buat kitchen cabinet ni......huhuhu

14 comments:

nurbijen said...

rumah saya kat T;ganu pun belum sempat buat kabinet.... menarik juga idea mcm ni, kena simpan pound la nampak gaya :)

CeqGu said...

menabung duit pound tu...balik nanti bleh buat cabinet cun melecun hehe

Ummi Iman said...

Tak lama lg cantik lah dapur tu :)

umi alya said...

pasti mahal giler jenis camtu sbb yg akak tmpah biasa2 jer, kabinet bawah & atas bah. dapo sejak 12 thnpn reganyapn dah RM*****,**k

OneSimpleMother said...

Wow..i liiiiike.. akak pun kempunan nak buat tall cabinet lebih kurang camtu. Telek punya telek dgn designer tu mmg dah takde tempat dah nk buat sbb tingkap byk sgt. padahal benda tulah yg daku dok berangan sgt nk buat sblm reno. Huhuhu.. takde rezki.anis dah dpt maid ka... ?

Mia Kassim said...

wahh bagusnya ada kabinet dapur camtu...jimat ruang...

CeqGu said...

k.tini: tu ler, kabinet yg ciput pun dah beribuan hengget

k.mas: tall unit tu memang ler anis teringin sangat2. tu ler masa tengok dapur akak dah terdetik macam banyaknya tingkap. cam rugi skit ler tak leh buat banyak kabinet. tapi apa pun pengudaraan dan pencahayaan memang tip top la...ewahh

mia: kan kan kan

ummi iman: insyaAllah

hainom OKje said...

Kalaulah ada rumah dgn kabinet yg cam tu.... bestnya.... tapi masalahnya tak de...hehe... bersyukur ajelah apa yg ada

fieda said...

fuhh..best betul kalau dpt kabinet gitu..

izan mama mia said...

mmg cantik dan jimat ruang..kreatif laa

CeqGu said...

memang syiok kan, tapi tang nak bayar tu la kurang syiokkk huhuhu

Kesuma Angsana said...

wah dapt sambar ni mmg cantiklah !

Nora Karim said...

bestnya kalau dapat cabinet dapur macam ni... tapi kalau dah byk sgt tmpt nyimpannya... sure banyak juga yang expired nanti.. hhehehe

intanfirdaus247 said...

kagum tgk kitchen kabinet lagu tu..ingat tadi peti sejuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...