Followers

Tuesday, February 19, 2013

Marathon Dalam Kedai Buku

Assalamualaikum..

Petang semalam cikgu bawak Firas pi KB Mall.
Kesian tengok doktor muda al-hafiz tu bosan kat rumah.

Elok menapak jer kat KB Mall tu, mulut Firas bising sebut "main ! main!"
Selalunya kalau dia sebut macam tu, ada la tu dia nampak tempat untuk budak2 main.
Jenuh cikgu intai dan teropong, tak nampak pulak benda yg boleh Firas main.
Firas tunjuk kat restoran RasaMas. Padan la nak main sangat, ada slide rupanya.
Cikgu malas nak layan, terus ajak dia pi makan kat tempat lain. Mujur ler ok.
Tapi lepas dah habis makan, dia boleh teringat balik kat restoran yg ada slide tu.
Mulut tak berenti duk sebut main ! main!

Tak sampai ati la plak kan. 
Akhirnya dapat la Firas main slide. 
Gumbira sungguh, nak nak ada pulak bidadari comel kat situ.
Lagi la dia teruja kekeke. Siap berlakon jatuh golek2 lagi hahaha.

Lepas dah jatuh betul2,  nanges keluar air mata, baru ler reti nak stop main. 
Pastu cikgu ajak Firas pi kedai buku. Adoiii dia siap buat marathon plak kat dalam kedai buku tu.
Nasib baik ler cikgu bawak adik. Dia la yg kena buli dengan Firas hahahaha.
Cikgu dengan senang hati pilih buku.... inilah hasil tangkapan cikgu semalam....


Entah bila nak baca hehehe. Dua buah buku tentang Rasulullah tu berkulit tebal, tapi harganya baru RM35. Untuk Firas cikgu beli buku pop-up Bahasa Melayu. 
Kemain dia seronok.Bagi jer buku tu terus duduk bersila kat lantai. 
Habis belek, dia ajak pakcik bongsu dia marathon lagi hahaha.
Last2 pakcik dia tak tahan, terus pikul letak kat bahu......kikiki.....lagi la dak kecik tu suka.
Firasss....Firasss....:)

15 comments:

me suya said...

hardcover rm35??? biar betul.. wah berbaloi-baloi neh kaklong

MaMa Rey said...

hehehe..gelak baca gelagat Firas ni..menghiburkan betul..
adik CeqGu mesti kena buli tahap gaban oleh Firas hahaha...

ieda immi said...

ekke sib baik akak bukan jenis suke baca novel2 nie
kalau ke kedai selalunya beli utk anak2 ;)

izan mama mia said...

hiihhi,,ada bidadari comel kat situ ??,,ekekek,,

KY said...

solusi tu KY dah beli, dan yg dua tu selalu tengok kat kedai, tapi tak berkesempatan nak beli lagi..InsyaAllah....KY pun nak baca

umi alya said...

akak dah komen k blum?

CeqGu said...

Suya: kalau jadi member SMO dpt less 10% lg

K.tini: err tidak ku fhm soalan mu ini kak....

nurbijen said...

makin seronok la dia bila ada yg melayan... bila dah khatam buku2 tu, share la dekat blog :)

aTieYusof Family said...

Sama lah dgn anak sy tu cikgu..bila masuk shopping complex sibuk cari tmpat nak main..hehe...
wah! byk beli buku..sy ada juga buku Biografi RAsulullah tu, cuma cover dia lain skit..baca pn tak hbs lg..:)

QasehnyaRania said...

firas2.. hihi
buat ciksu tersengih pepagi ni..

sal ya said...

dah lama tak shopping2 buku.

Kesuma Angsana said...

slmt membaca ... ada info2 menarik nanti kongsi2kan ye

Mia Kassim said...

Selamat membaca...

wan nurul hezrina abd halim said...

selalu hardcover mmg mahai buku2nyer..mmg kira murahlah nie=)

hainom OKje said...

He..he...tu yg rasa mahal tu cikgu eh.... bila compare buku tebal besar biografi rasulullah dengan buku pop up yang comel lote tu...huhu...
sabo aje le cikgu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...