Followers

Saturday, February 16, 2013

Dr. Firas Yang Oshem

Assalamualaikum...

Dah lama ayah firas suruh cikgu belikan set permainan doktor ni. Akhirnya dapat jugak cikgu beli kat Tesco. Harga 5 hengget jer rasanya. Dalam banyak2 barang doktor tu, cikgu bagi firas main stetoskop ni jer hehehe. Yang lain tu gunting, botol ubat dan picagari. Takut pulak nak bagi dia main yg tu. Mana lah tahu nanti dia terjumpa gunting yg betul dia ingat boleh buat main pulak. Tunggu dah besar sikit baru kita main yg tu eh. Nanti boleh jadi macam Doc Mc Stuffin hihihi eh bukan bukan, biar jadi macam Ibn Sina, pakar perubatan Islam yang terkemuka amin....

Dr. Firas tengah check tupai Cik Ha yang tak berapa sihat. Kesian tupai ni. Demam sebab kena buli dengan Firas dan Aqil kekekeke.


Diam-diam yer tupai pink. Dr. Firas nak check betul-betul. Tarik nafasss, hembussss


Ehhhhh kenapa macam ada bunyi dikir barat 'Anak Tupai' ni...... "ada sekor, anok tupa, atas jula mokte, kudung ekor, perut lapa. Jjale cari makeyyy....ewahhhh "

Mama n ayah doakan anak mama yg soleh ni jadi manusia yang berguna pada agama, bangsa dan negara. Yang paling utama, mama n ayah nak Firas jadi hamba Allah yang bertaqwa dan umat Nabi Muhammmad yang selalu menjadikan Al Quran dan Sunnah sebagai rujukan.....insya Allah....aminn









16 comments:

umi alya said...

haihhhhhhhh dengar ke tak jantung tupai tu Firas, lagipun makcik tni tgok stetoskop tu pakai kt leher jer dari tadi?

maria firdz said...

moga besar nnt jado doktor ea Firas... heee :)

CeqGu said...

k.tini : hahaha....acik tini ni perasan plak stetoskop tu duk tang leher

maria:aminnn

Mia Kassim said...

Semoga jadi anak yang berjaya bila besar nanti....

j.e.h.a.n. said...

Doa ibu bapa Insha Allah dimakbulkan.. oklah tu, firas dah ada gaya nk jadi Dr. tu..hehe

hainom OKje said...

Ha..ha....moga doa dimakbulkan ceqgu...okje pun teringin jugak kalau anak jd doktor...

MaMa Rey said...

ehehehe..comel betul Firas jadi doktor..
Firas boleh tolong check MaMaRey tak hehehe..

nea lopah said...

Hamboi..doktor muda. Aminnn..insyaallah.

Tuan Juhaida said...

Bakal doc nih!dr firas

CeqGu said...

terima kasih kepada yg mendoakan firas...:)

okje: mama firas ni tkut nak jumpa doktor, tu pasal kalau boleh nak firas jadi doktor, nanti senang cikit dia rawat mama dia yg manja ni hehe

aTieYusof Family said...

aminnn!.. InsyaAllah ya Firas boleh jadi spt Ibnu Sina.. comel je tgk picture2 dia tu.. hehe..semangat nak jadi doktor ya cyg...:)

CeqGu said...

aminnn

Ummu Muhammad said...

dr firas al-hafiz! mokcik ni pun tenga sakit pyut sbb makan banyak hahah!

Arissa MD said...

Alolo.. Cute nye firas.. Kang nanti firas boleh rawat mama pulak yeee.. hehhee .. ;)

Aisy Nasiha said...

amboi firas... nanti dtg jenguk rumah aunty ye... doc firas tolong rawat demam nazif ye..

terima kasih mendoakan nazif ye...

intanfirdaus247 said...

amboeh jadi doktor ye firas..cek apa tuuuu? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...