Followers

Wednesday, February 6, 2013

Malam yang Menakutkan....

assalamualaikum

semalam cikgu takut sgt.
rasa seolah2 hidup ni mcm dah xpjg.
takut sgt !
semalam selepas dua tiga kali firas merengek nak menyusu, tiba2 seluruh badan cikgu jadi sgt lemah.

teringat solat isya belum ditunai, cikgu bgun utk solat.
selesai solat, badan tetap rasa lemah.
cikgu ambil al quran dan baca.
manalah tahu kot2 ada perubahan. keadaan tetap sama.
dengan dada rasa sesak,kaki tgn kebas dan lemah,cikgu tpksa kejutkan suami.
kaki tgn cikgu kejap sejuk,kejap panas...
jantung toksah ckapla ,,laju sguh berdegup....
tekak plak rasa kering sekering keringnya. jenuh minum air tp xhiilang2 hausnya.
cikgu nanges.......rasa takut sgt......terpk mcm2...
tgk firas kat sebelah, hati lg sayu, tgk suami yg pulun duk urut kaki tgn cikgu, hati jd syahdu....
teringat umi ayah di kg......ohhh byknya dosa yg belum terh,apus....
cikgu jd panik...... suami suruh cikgu tido.....
tp bila cikgu pejam mata jer, terus kaki tgn jadi lenguh2.....
cikgu bangun balik......akhirnya dah dekat subuh baru cikgu dpt lelap.
itu pun skadar tido2 ayam.

cikgu risau kalau2 kna thn di wad....sape nak tgkkan firas.

16 comments:

umi alya said...

ylh.. bila dok dikejauhan ini, itulah hakikatnya yang terpaksa ditempuhi.

apa2pn moga kesihatan bertambah baik, amin...

jgn fikir yg bukan2

Aisy Nasiha said...

elok masuk wad, bagi doc check betul betul apa yang bermasalah... baru senang kemudian..
tak boleh ke minta tolong ahli keluarga dtg ke brunei tlg jaga firas kalau ada kecemasan? bukan sengaja nk menyusahkan ni...

izan mama mia said...

kenapa agaknya tuu..akak pun masih bertahan taknak ke hospital...siapa nak jg anak kan..huhu

NoEn said...

in shaa Allah xde ape2 yg akan berlaku...
semoga cikgu sentiasa sihat untuk menjaga 2 hero tu

Fiza Rahman said...

Sabar yer cikgu. Harap2 tak de apa yg serius.

aTieYusof Family said...

Ya Allah..semoga cepat sembuh ya cikgu.. cuba banyak kan rehat..jgn fikir bukan2.. mudah2an Allah sentiasa melindungi..amin!

sal ya said...

insyaAllah... tak ada apa2 kot. berserah padaNYA ye.

CeqGu said...

Terima kasih semua....rasa tenang skit baca komen2 ni.....cikgu dah pi hospital sabtu lpas...appoinment sterusnya sabtu ni plak......

Aisy: adik2 semua keja.umi n ayah pun keja jgk.....mmg payah la diaorg nak dtg sini.skrg anis tgh tggu result blood test tu,if perlukan rawatan, anis akan balik kg...dah call kwn2 kat sini if apa2 blaku,tpksa mtk tlg diaorg tgk kan firas

Fieda Rafli said...

harap2 cikgu ok2 jer ye...

Mia Kassim said...

Moga takde apa2 yang serius...elok kalau masuk wad boleh doktor tolong checkkan tapi itulah sebagai ibu, anak yang kita fikirkan, macam mana keadaan dorang nanti...sapa yang nak urus kan...moga cepat sembuh yek...

Mimi Azirah said...

bila duduk jauh nih,kalo jd sesuatu pasti kita akn merasa mcm tuh

hainom OKje said...

Kadang tu Ceqgu...psikologi kita ni buat badan jadi lemah ditambah kerisauan yg macam macam dlm fikiran kita.... Tapi sebenarnya okje pun sama mcm ceqgu jugak..
Tak yah nk risaulah..banyakkan berdoa ye ceqgu

CeqGu said...

Okje: itulah kata suami anis....mmg btul. Kalau anis lupa skejap dr duk pk benda ni, badan rasa ok skit...tp bila duk pk, badan jd lmah jer

IntaNBerliaN said...

sy kan, ada mslh klnjar tiroid bgkak tau.. nak bedah mcm2 pikir.. duk risau ank2.. lbh2 ;g aqilah msh kecik n menyusu

Ummi Iman said...

Pernah jumpa ustaz atau ustazah tak? Cuba tgk2 kalau ada gangguan. Try juga ambil pil kalsium. Biasa lenguh2 kurang kalsium

intanfirdaus247 said...

anis,,,anis dah bebas tiroid kan? hope anis terus sihat selalu..intan doakan dari jauh..ameen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...