Followers

Tuesday, February 5, 2013

Perompak Sekarang Makin Berani !

assalamualaikum...

sbenarnya mood nak berblog masih zero....
tp kalau xbuat apa2 pun cikgu asyik duk pk yg bukan2...
cikgu memang mudah stress dan rasa down bila xsihat tambah2 bila doktor suspect mgkin cikgu ada tiroid.
takut rasanya nak tunggu keputusan  blood test sabtu ni.....
harap2 keputusan yg baik2 ajer....
bila down mcm ni,cikgu sgt perlukan ramai org di sekeliling cikgu...
kurang2 boleh lupakan sketika mslh ....alangkah bestnya kalau umi,ayah n adik2 cikgu ada di sini huhuhu

aihhh pjg plak intro duka lara cikgu ni.....
sbenarnya nak cerita ttg kes rompak kat tmn rumah cikgu di msia nun..rompakan ni berlaku seawal 7pg di hujung mggu.sape sangkakan perompak skrg dah berani buat keja jahat pagi2. kata mangsa, perompak tu 3 org,melayu dlm linkungan 20-an. bersenjatakan pedang samurai. perompak tu siap ikat kaki tgn mangsa. dua jam gak la perompak tu geledah rumah mangsa. tv,brg kemas,kereta semua depa hangkut....
nak jd cerita sblm ni mangsa buat birthday party. slps  mjlis tu,anak mgsa hilang anak kunci rumah. 2,3  hari lepas tu jumpa balik. kata mgsa tu lg, dia mcm prnah nampak slh seorg perompak tu hadir kat birthday party. Jadinya diaorang suspect perompak tu kemugkinan besar kenalan anak diaorang. Perompak tu katanya masuk dalam rumah tu bukan dengan cara pecahkan pintu ke mangga ke.... tu pasal mangsa suspect perompak tu ada anak kunci rumah tu. Mangsa pulak baru jer balik bercuti dari singapore.

Kalau betul la kenalan anak mangsa, boleh jadi perompak tu ingat, tuan rumah masih bercuti la kot. Ini andaian cikgu la. Moralnya,sape2 yang nak buat majlis, sila pastikan anak kunci rumah disimpan elok2. Satu lagi pesan la kat anak2 yg ada simpan kunci rumah supaya jgn letak merata kunci tu. Jangan sesekali bagi kawan2 pegang kunci rumah tu. Sekarang ni memang payah dah nak percaya kat sape2 kan. 

27 comments:

umi alya said...

masya allah.. cerdik rupanya mereka ini..

Mia Kassim said...

Minta dijauhkan dengan perkara camtu...takut dengan keadaan di sekeliling kita sekg ni...even org yang kita kenal pun tak boleh percaya 100%...huhu

Ummu Muhammad said...

nis semuge takde ape2 ye..kt rumah um pung same jugak gitu..jage2 selalu diorang wat keje waktu org g keje kdg yg tak tahan tu waktu mcm anis ckp tulah..berani kat dunie belum tentu kat alhirat nanti..aduhaii takutnye

Kesuma Angsana said...

bahaya nyer lah kan. KA doakan moga cekgu cepat sembuh dan berada dibawah lindungan Allah swt yer. Jaga diri ye n moga dipermudahkan semua urusan

NoEn said...

in shaa Allah moga ceqgu baik2 aje

MaMa Rey said...

awal pagi dah buat kerja tak elok..
betul tu hati2 masa buat majlis..diam2 ada org sdg intai2 brg dalm rumah..

Mrs Velentine said...

semoga cepat sembuh cikgu..pasal Pure marine collagen tue ianya rumpai laut yg dah kering...tak tahulah ada kelulusan KKM atau x sebab PMC ni xda campur bahan pengawet pun

intanfirdaus247 said...

Salam dalink..nnti dah dapat result darah bgtau na..husband kita dulu tiorid..dah buang dah..:)
Wah mengganas perompak zaman sekarang..jahat nya

Oyis said...

ya allah mcm ni pon ada. musuh dlm selimut

Chekgu Azrine said...

semoga dipermudahkan utk cekgu ye...

Kakzakie said...

Senang kata bermakna anak dia berkawan dgn perompak. Berhati-hatilah mencari kawan.

Kakak pernah hilang kunci rumah (semua sekali tau satu set) gara-gara bibik kakak letak atas bonet kereta kakak, entah jatuh kat mana terpaksa abang buat semua baru panggil locksmith tukar. Beratus habis..

hainom OKje said...

Hish cikgu ni sama mcm okje...risau tgu keputusan apa apa pun lagi lagi bab sakit ni...huhu insyaallah tak de papelah...doa byk byk eh
Jgn risaulah...

LYAfrina said...

klo dulu jarang berlaku kes mcm ni..sekarang jenayah kat malaysia sgt2 berleluasa.. bunuh mbunuh pon dh mcm mainan..

apa2 pon kt doakan moga keluarga kt sentiasa dibawah lindunganNya..

CeqGu said...

depa ni cerdik tak bertempat....sama2 la kita berwaspada ye.....

intan: wsalam lalink intan payung :)....ooo asben intan dulu ada tiroid gak eh....kena operate eh? huhuhu takuttt

OKje: cikgu anis ni mmg jenis penakut pait....bukan apa,kalau sakit rasa sedih jer pk kan firas yg masih kecik tu...ayah dia takper dah besar panjang kikiki

emieysandra said...

Moge cikgu cpt sembuh & xde pape yer :-)

Warna Warni Kehidupan said...

bahaya la sekarang ni.. perompak dah jadi makin kreatif.. kite kena lebih berhati2..

neway cekgu, jangan sedih2.. senyum selalu :)

nurbijen said...

mak ai, rasa seram pulak... langsung xleh percaya dgn orang sekeliling....

Saya harap Anis kuat, tapi harapnya nothing serius dgn tiroid tu... take care :)

ummiross said...

Takut juga memikirkan macam2 cara merompak sekarang ni, tambah bila tinggal sorang2 kan.

Kasih Salina said...

salam cikgu..maaf lambat terjah..hihi..cikgu cuba bertenang, hilang la stress tu..

bahayanya kes camtu, macam mana org yang kita kenal blh jadi penyamun, ishh..takutnya nak percaya kat orang kan..

Wak Gelas™ said...

org brunei memey sukak buat birthday party besar2an kat rumah erk..,uhhUUu

Aisy Nasiha said...

mmg kena extra hati hati, lagi lagi kat kawaan bandar... mmg banyak sangat bahaya...
harapnya result ujian darah ni tak menunjukkan cikgu ada masalah ye.... banyakkan doa... kita ibu ni mcm tulah, di saat sakit pun masih lagi risau hal anak anak....

RedRose said...

isk! zaman skg ni menakutkan. mcm2 cara dia nak dpt kesenangan pantas. usaha sendiri tak mau. gerams okeyh!

izan mama mia said...

mg kepitusan ujian darah nanti tak membimbangkan..

betol tu..zaman sekarang syak wasangka tu kena ada...jgn sewenangnya bg org masuk kerumah sesuka hati,..sllnya..buat kat laman saja...ttp pintu utama..kan lebih selamat

Fiza Rahman said...

Perompak skang makin berani. Kat umah saya nih, tgh hari perompak masuk umah. TUan umah ada plak tu. ROmpak salah timing gamaknya. Scary betul lah.

Semoga cepat sembuh cikgu.

sal ya said...

memang berani dia orang ni.

Mimi Azirah said...

perompak skang semakin berani

IntaNBerliaN said...

xyah takut kak, sbb sy rs tiroid ni xdalah penyakit yg teruk sgt.. cuma tu la, kalau ckp bab bedah mmg takut!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...