Followers

Tuesday, February 19, 2013

Stresssssss!

Assalamualaikum

Hurmm tak tahu nak mula ayat macam mana.
Tiba2 semangat nak berblog hilang sebab pk macam2.

Sepatutnya semalam cikgu ada appointment dengan doktor.
Tapi alih2 cancel plak dan tunda seminggu lagi.
Maknanya cikgu tak dapat la nak balik ke pangkuan suami hujung minggu ni.
Makin lama la nampaknya kami tinggal asing2.
Cikgu teringin sangat nak jumpa dia. Tapi kesian pulak nak paksa dia datang sini.
Buat penat badan saja datang sekejap2. Bukannya dekat.
Karang tak pasal2 dia pulak yang tak sihat. Maka cikgu redha sajalah menahan r.i.n.d.u


Semalam  cikgu call Jabatan Pelajaran Selangor bertanyakan tentang urusan lapor diri.
Cuti cikgu akan berakhir pada 31 Mei ni. Plannya nak balik awal sikit utk uruskan rumah dan penjaga Firas kalau tak dapat cari maid. Huh pikir ttg maid pun ngeri sebenarnya. Tutup telinga sajalah.
Berbalik pada lapor diri, lepas call tanya itu ini, nampak gayanya terpaksa la cikgu ubah plan. 
Sebabnya bagi penjawat awam yg unpaid leave kerana mengikut suami ni kena lapor diri segera sebaik saja sampai ke malaysia. Maknanya kalau cikgu balik awal pun tak guna. Otomatik cikgu kena pi lapor diri dan start keja. Tarikh 31 mei tu secara otomatik terbatal. Huhuhu.....
Fenin kefala nak settle macam2. Tu belum masuk bab kena tukar ke sekolah lain yg entah dekat ker jauh dari rumah. Cikgu harap sangat dapat kekal kat sekolah lama tu sebab dekat jer dengan rumah.
Cikgu dah dua tahun tak drive. terkial2 tau nak bawak kete balik.
Kalau kena pindah sekolah lain, lagi haru la sebab cikgu tak cekap memandu.
Nangesss. Doakan cikgu kekal kat sekolah lama yer kawan2


Satu lagi bikin cikgu stress tentang kesihatan cikgu yang belum baik2 ni. Masih lagi duk kebas kaki tangan.
Bukan kaki tangan saja la, satu badan macam ada yg tak kena.
 kadang2 urat2 ni rasa pedih sangat. Berdenyut2.
Kalau tak serang kaki tangan, kepala ni pulak yang sakit. Berat satu macam.
Kaki tangan ni kalau umi cikgu picit terasa macam ada letrik gitu.
Sungguh cikgu rasa takut sebenarnya.
Dan saat itu lah cikgu sangat berharap putera raja cikgu ada dekat dengan permaisurinya yg manja ni.
Hurmmm tapi apa boleh buat.
Cikgu pasrah....................huk alohhh rasa nak nanges balik la pulakkk....huhuhu

Doa sajalah jadi penawar duka lara cikgu. Hurmm doakan cikgu cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan yer. huk huk huk dalam tak tau nak tulis apa, terpanjang pulak luahan hati ni. sorryyy....

18 comments:

Ummu Muhammad said...

alai kesiannye nis..muge dimudahkan segalenye

umi alya said...

:(

Fiza Rahman said...

Jangan stress2 cikgu. Doa saya semoga semua urusan berjalan dgn lancar dan dipermudahkan olehNYA.

iietamalek said...

Salam kenal cikgu...

aTieYusof Family said...

banyak kan sabar ye cikgu..InsyaAllah akan ada hikmah disebalik semua tu..semoga cikgu masih mengajar di sekolah lama.. Ttg penjaga Firas tu, cari lah yg rasa berkenan di hati..dgn mcm2 kes skrg ni, doa je byk2..moga cikgu makin pulih ya..dont stress2 Ok...:)

CeqGu said...

Terima kasih kawan2 kerana aelalu mwndoakan yg baik2 utk cikgu. Cikgu terharu sgt. Cikgu doakan kalian semua juga diberi kelapangan hidup dan dimurahkan rezki.

Iieta: salam knal, trima kasih sudi singgah sini

yan's cottage said...

salam Anis...

moga Anis cepat sihat...jangan berat2 kan kepala berfikir insyaallah ada jalanya nanti....

Jemarisuri said...

ala kesiannya kt cikgu ..insyaallah dimakbulkan doa cikgu tu...hurmmm..dh nk blk ke M'sia ke..

Iena Norie said...

siannya ceqgu.. sabar yer.. mmg rsa sedih sgt bila yg tsayang takde di sisi.. saya kalau hubby keje malam pun dah rsa tak tenang... huhu... moga ceqgu sihat selalu..

hainom OKje said...

Ceqgu okje mmg senang menangis, merajuk ngan Arjuna pun boleh menangis....anak demam tak baik baik pun okje risau dan menangis....Apa yg okje buatkan ceqgu okje bangun mlm buat solat tahajud, taubat dan hajat....masa tu mmg menangis sungguh sungguh...sebab rasa sgt dho'if dan sgt mengharapkan bantuan dr Allah walaupun hanya utk lapangkan dada yg tengah sesak dan fikiran yg berserabut.....
Cubalah Ceqgu...Kalau ceqgu dah buat tu semua, buat lagi...sampai terasa ketenangan itu, disamping usaha berubat....
So result darah hari tu macamana ceqgu?
Tak pe ceqgu....insyaalah baiklah nanti tu...
Sebgi persediaan, Sekarang ni ceqgu kena start bawak ketalah...tak pe lama lama skill tu akan dtg ...kena biasakan..

Jangan stress ye ceqgu...

zailamohamad said...

jangan stress cekgu Anis..Insya Allah Allah bersamamu..aku doakan yang terbaik buat cikgu

izan mama mia said...

ish..ciannyer saya baca nih...banyak lak dugaannya...ridu kat suami mmg saya pun xleh tahan...harap semuanya akan ok nanti...bawa bertenang yer...cuba selesai satu satu..mg semuanya baik2 belaka..

CeqGu said...

okje,zaila : thanks. cekgu akan cuba ikut tips okje

nea lopah said...

Sedih nya.tumpang simpati, semoga Allah permudahkan segala gala nya.

Ummi Iman said...

Semoga dipermudahkan ya.. Take care

nurbijen said...

jgn sedih2.... dah la belum sihat, jangan la duk stress memanjang... Insya Allah, harap semuanya dipermudahkan...

Pasal posting tu kalau difikir mmg jiwa kacau... mcm saya, takbalik M'sian lagi pun kadang2 dia datang dalam kotak fikiran, "Kat mana la hubby kena posting nanti".. huhuhu, mmg tak nak fikir, tapi ayat tu datang jgak

Aisy Nasiha said...

usahakan pergi berubat ye cikgu..
payah juga dengan sakit yang macam tu..
sian lak Firas nanti, kalau duduk sini dengan ibunya kerja dan ada pulak sakit, tak dapat nak bagi perhatian sepenuhnya nanti..

kuatkan semangat ye..
pikir positif..
saya kenal dua orang, diorang penah kena kanser dan stroke, tapi lepas tu hidup sihat dengan positifnya... mmg kuat semangat betul diorang.. kagum tengok.

Kesuma Angsana said...

Doa byk2 ye. Kuatkan semangat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...