Followers

Saturday, February 23, 2013

Kurang hasam punya penunggang motor

Ingat x kisah cikgu xmandi semalam?
Sebenarnya kisah xmandi tu xhabis kat situ jer tau.
Lepas mamat bergaya lg wangi semerbak tu tlg umi cikgu reverse kete,
Umi cikgu ajak pi jalan2 cuci mata kat tempat lain pulak.
Maklum ler ada org teman, seronok la umi cikgu ronda2 tgk rumah org cantik2.
Cikgu ok jer sebab cikgu pun suka gak kikiki.

Dalam xmandi tu akhirnya sampai ke kota bharu jugak tau.
Alkisahnya teringat ayah cikgu pesan suruh belikan basikal roda tiga kat cucu dia.
Si kecik tu la, main basikal kat rumak kawan tok ayah dia sampai xnak balik.
Akhirnya rembat la sebuah, rega rm38.
Xtau la tokey tu perasan tak mama firas lum mandi kikiki.

Lepas tu, umi cikgu ajak plak meronda kat taman uda murni.
Kawasan ni glamer rumah besar2. Cikgu ngikut je la.Jauh bebenor mkn angin sambil xmandi hihi.
Sampai kat satu jalan, umi nak buat u turn.Alahaiii laju2nya kete.
Waktu umi nak belok, cikgu nampak dari jauh geng2 baju merah (geng2 kibar bendera politik) tunggang motor kemain laju.
Ikut perkiraan cikgu mmg penunggang tu dah nampak kete umi cikgu u turn.
Patutnya depa slow down la.
Ini tak, duk tekan minyak jugak, harap org lain bg laluan, banyak cantekk.nyebuk kat jln raya jer.
Mat rempit ke apa ke tak tahulah. Geram betul cikgu.
Siap hon panjang plak tu kat umi cikgu. Umi cikgu yg xpnah2 geram pun balas balik,tekan hon dua tiga kali.
Terkejut beruk mat yeh jugak la depa.

Tapi umi cikgu xserik, terus meronda2 cuci mata hihi.
Balik rumah dah kul 2 ptg. Makin nasi segala, kul 3 ptg baru cikgu mandi hahaha...
Tu pun mandi dgn penuh kesabaran, air kecikkkkkk jer....huhuhu

15 comments:

KY said...

wahhh...tanpa mandi dah separuh malaysia di jelajah heee

umi alya said...

dasat wooooooooooo, dlm keadaan x mndi pg, sampai gak ke KB, tak jammed ke? maner le tau... huhuhuhu

murah basikal firas, jika kt sini tak dpt rega tu

NoEn said...

Rumah kat taman uda murni tu meme lawa2 pun..besar pulok tu...hihi

menjawab persoalan chegu kat blog
1. yup kain kotton
2. untuk dress kanak2 kita guna standard size, unless di'request' oleh customer...
3. untuk org dewasa, jahit untuk diri sendiri ajo...hhahaa

kalau chegu nak tempah dress budak, boleh guna kain sendiri which cikgu hantar kain, then sy jahit..so sy akan charge atas labor cost aje la

ataupun chekgu nak guna kain sy pun boleh...hehe

CeqGu said...

Ky:jgn jelessss haha

K.tini: pi pg2 xjam kak. Tp kete bleh tahan byk gak la kat depan mydin tu.

Noen: thanks 4 the info. Kalu jadi cikgu habaq na.

izan mama mia said...

ini dah kira entry jelajah tanpa mandi nih..sakan walau tak mandi yer..hiihhi..sayang xder gambar..kalau ada gambar lg best ni..mana gambar basikal firas tuu..nk tengok gak

nea lopah said...

mmg geram kalau penunggang yg kurang ajar Mcm ni. bikin panas jer..

aTieYusof Family said...

uiks! dalam tak mandi tu balik rumah kul 2pm..haha...
isk! mmg menjengkel kan klu ada mat2 rempit yg tak tau peraturan ni.. ikut suka depa je kan/..kdg2 membahaya kan pengguna lain tau...

QasehnyaRania said...

cik manis.. cepat singgah sini..

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/senarai-link-yang-bertuah.html

hanya cik manis je blom bagi details ;D

hainom OKje said...

Memang kurang hasam tu namanya ceqgu...hehe... nasib umi ceqgu tu balas balik ...ingat perempuan takut ke?hehe...
Seronok le umi ceqgu ada anak dia kat sini... boleh merewang sama2 ha..ha

Aisy Nasiha said...

boleh tahan tu...
mandi lambat tapi jalan2 serata tempat dh tu...
dh lama saya xblk kg, mesti kat klate dah meriah dgn bendera kan?

CeqGu said...

Izan: nanti bebila cikgu tempek naa....internet slow susah btul nk upload entry bgambar

Okje: tu lerrr, geram betul......haah seronok ler umi ada org meneman....hihi.balik umah semua pakat sakit pinggang hihi

Aisy:blum meriah benderanya tp dah byk gak la

Kesuma Angsana said...

amboi x mandi2 pun leh keliling satu KB tu. hehehe

Fiza Rahman said...

Memang geram dgn mat rempi yg suka menunggang motor sesuka hati.

Apa??? TAk mandi? Jap...nak baca N3 tu.

Tuan Juhaida said...

Hihi takpe x mandi pun. . Murah plak basikal firas tu

MaMa Rey said...

geram kan ada penunggang motor mcm tu..

CeqGu ronda2 cuci mata tanpa mandi rupanya hhehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...