Followers

Wednesday, May 15, 2013

Raja Yang Tak Boleh Naik Kapal Terbang

Assalamualaikum....



Pernah tak dengar ada Raja yang tak bleh naik kapal terbang.
Erkk....Raja Kapoor? Nehi ! Nehi! Bukan Raja Kapoor, raja bedak pun bukan.
Raja ni memang malang skitlah walau pun dia glamer abisss....hehehe
Habis sepupu sepapat dan segala suku sakat yg berkait dengan raja ni memang akan dihalang naik kapal terbang.
Agak kesian jugak la kan, namanya aje raja tapi tak leh naik kapal terbang huhuhu.....

Semalam masa nak check in kat KLIA, cikgu terdengar la sok sek sok sek antara pegawai airport dengan penumpang ke Brunei. Diaorang ada masalah skit nak check in barang2. Pegawai yang bertugas tu suspect dalam beg yang diaorang bawak  ada durian sebab ada bau. So pegawai tu tanya la untuk komfemkan betul ke ada durian dalam beg tu. Beg tu pulak dah di wrap dengan plastik yg berbayar tu. Nak bukak beg, kena la koyak plastik tu. Diaorang cakap memang tak der buah durian. Lama gak la adegan tu berlangsung secara aman. Ye la kan, dah bayar mahal2 tetiba nak kena koyak, tentula berat hati. Nak salahkan pegawai tu pun tak boleh jugak sebab dia menjalankan tugas.

Pegawai tu siap kata, kalau nak bawak masuk dalam flight pun memang tak lepas sebab masa x-tray beg tu akan boleh kesan kehadiran raja buah tu. Haaa jangan main2, bukan senang nak seludup raja buah yg satu ni hehehe. Last2 diaorang bagitahu, buah durian memang tak der dalam beg tu tapi kalau biskut inti durian memang ada. Legaaaa, hamekk cikgu pulak yg tolong rasa lega kikiki. Cikgu ingatkan boleh lepas la kan sebab biskut jer pun. Kat kaunter selalu tunjuk buah durian jer yg tak leh naik kapal terbang. Rupa2nya biskut ke apa ker yg ada kaitan dengan raja buah ni tetap tak leh naik kapal terbang hohohoho.
sampai macam tu sekali.....!

Baru ler cikgu tahu rupa2nya durian serta konco2 yg seisi dengannya memang dilarang keras kerasan. Kesian ko durian, nama jer raja buah tapi tak leh merasa naik kapal terbang hohohoho. Rasanya next time kena tambah details skit kat papan tanda larangan bawak buah durian tu. Ini tunjuk gambar buah jer, cikgu pun mati2 ingatkan buah jer yg tak leh.......nasibbbb, nasibbbb.......



8 comments:

amiey lee said...

Hahahahah tergelakk baca...ingat apala tadi... biskut pun takleh aduhaiii

Mama Adam said...

Aaa... sbb bau dia org x tahan. Takut mengganggu org lain. Tp, rasanya kalo jd benda yg ala2 je bau nya, tak kan x lepas. Hurmm

KY said...

hehehe..seangkatan dengannya diharamkan hihi

Tuan Juhaida said...

hahaha malangnya raja tu...kena beli pesawat peribadi la gamaknya raja tu hihi

nurbijen said...

hihihi, kesian kat kaum kerabat raja tu.. langsung tak boleh merasa nak flight, ekkeeke
Ada rupanya biskut durian, tak pernah pula makan....

hainom OKje said...

Itulah nasib seorang raja...... Hehe....jgn ingat mentang mentang raja semua boleh!

rostina76 said...

salam chequ….hahaha kesian RAJA. btw bukan setakat RAJA tau tapi QUEEN,PRINCE, PRINCESS pun xleh gak. hahaha means buah2 yg mengeluarkan bau-bauan yg menggoda tu mcm cempedak, nangka, tarap etc mmg xleh. tapi ada member kat UK&Japan lepas tau msk luggage. caranya buah tu dorg msk dlm tupperware & frozen. hari nak fly tu wrap byk2 dgn paper. nasib btul dorg

QasehnyaRania said...

bis tu cam ne.. kena koyakkan juga ke ?

kalau koyak mmg sadis la ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...