Followers

Wednesday, May 8, 2013

Budak Dua Tahun Tulis Arab

assalamualaikum



sape tau Firas tulis apa ni? 
Hari tu cikgu dengan firas buat ulang kaji iqra'. Sambil2 tu cikgu ajar firas tulis alif .
Uihhhh happy betul dia dapat tulis. Sekarang ni pantang nampak kertas dia mesti nak tulis alif.
Lepas tu cikgu ajar pulak ba. Menjadi la jugak ba firas tapi tak der titik  hehehe
Cuba auntie auntie tengok betul2 tulisan firas yang bertindan2 tu....... yg tegak tu alif, yang tak berapa tegak tu ba katanya hehe.... sila telengkan kepala yer hehe

so keje firas hari hari duk tulis alif dengan ba...
kusyuk jer dia menulis kat kertas.
Nanti bila dah berjaya tulis banyak2 dia akan panggil mama dia suh tengok.

Bila mama dia tengok, terus terkejut monkey. Nak tau kenapa?
Cer tengok gambar ni.....

*


*


*


*


*


*


*



 oh noooooooo!!!!! habis di contengnya kaki comel dia tu. Tersengih2 tunjuk kat mama dia " ma...ma.....ni aaaaaa"
hohoho..... (asal nampak alif dia akan bunyikan 'aa' sbb tgh belajar iqra' kannn).... auntie autie nampak tak huruf alif firas tu?
Tak jelas yer........ meh meh tengok yg ni pulak........


*

*

*

*

*


Tu diaaaaaaaaaaa "aa!" kata Firas.......
huhuhu habis ler.... kaki nak kena sental dengan sabun ler jawabnya... huhuhu

21 comments:

Mama Adam said...

hihihihi..... tulis arab =)

intanfirdaus247 said...

apapun syabas bête syabas bête firas..hehe..semangat dia nak belajar…auntie intan sayang firas sebab semangat nak belaja…yes! go firas goooo

CeqGu said...

Ma: hihi

Intan: amboi auntie siap ngomong ala hindustan

Fiza Rahman said...

Hehehe...lagi best tulis kat tgn yer firas.

aTieYusof Family said...

Hihi..sama lah tu dgn Pa'e sampai ke kaki di conteng..letih den nak basuh gosok guna sabun..
selamat belajar Imam Muda Firas:)

Kesuma Angsana said...

hahaha kreatif tu firas

Mia Kassim said...

abiss segala kaki.....samalah tu dengan anak aku...payah aku nak sental balik segala 'karya'nya tu...

me suya said...

mak aih..rajin betul firas ni.. nanti jadi imam muda firas betul neh.. hehehe

maria firdz said...

Hehe.. X cukup kertas tu namanya..

Lisa Sheila said...

alahai comel..pandai menulis huruf alif ye firas... bagus ceqgu ajar anak awal2 mengenal huruf jawi..hee.. nnti da besar sket senang nak blaja mengaji ... :)

Kakzakie said...

Huiiii banyaknya huruf alif atas kaki firas ye. Ada yg panajng ada yg pendik. Oklah tu auntie suka tengok. Pandai firas:)

Nazayiena Ayiena said...

alahai firas,dah x cukup kertas ya nak tulis alif tu....

Jom join bloglist kak Nurul.

LiYa HaNiF :: said...

cekgu samalah dengan anak dara liya sorang tue.. bagi kertas kt anggota badan nak gak hehe ... :P

Tuan Juhaida said...

Hehehe biasalah tu anis hihi.bijak firas!

LYAfrina said...

firas tulis :
i love u mom !

hehe...

alahai..habis kaki.. bdk2 baru belajar pegang pen mmg gni..cam asya dulu..habis sebadan dicontengnya

umi alya said...

ha3.. anak sapa le ni, comel..

nurbijen said...

hihihi, tulisan arab hingga ke kaki..

Aisy Nasiha said...

Haha...fasa tulis di badan melanda ye.. Firas nak explore dan kilat kemahiran tu..pen, marker dan yang seangkatannya sila lah simpan ye..

MaMa Rey said...

hehehe..alahai Firas...suka dia conteng kaki dia.sama mcm anak sy..hehe

QasehnyaRania said...

janji ada semangat nak blaja tu kan firas..

hainom OKje said...

Tak sia sia ada Mak Cikgu! Hehe.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...