Followers

Wednesday, May 22, 2013

Gagal Lagi !!!

Assalamualaikum.


Sekarang ni cikgu tengah gigih nak cerai susu dengan firas.
Sebelum ni cikgu ada mention firas tak suka masamkan. So dah try sapu asam jawa dan nampaknya tak berhasil sebab tiba2 jer dia kata SEDAP! huhuhu

Cikgu try plak sapu nescafe. Masa dia nak hisap susu tu tiba2 jadi terbantut. Hidung dia kembang kempis kembang kempis duk hidu bau nescafe tu. Ingatkan dia tak nak hisap la kan. Sekali dia ignore jer bau tu. Pastu muka kerut2 mungkin sebab pahit agaknya. Tapi dia tetap teruskan jugak menyusu. GAGAL jugak!

Hari ni try plak sapu pewarna merah. Siap pi beli kat hypermart bawah hotel ni. Bila firas tengok warna merah tu, dia terus tak nak hisap. Eh eh macam tak sia sia jer pi beli pewarna ni. Star brand lagi tau hehehe. Tiap kali dia mintak n tengok merah menyala. Dia mesti lari lintang pukang sambil jerit " eeee akuttt!" hehehe. Geli hati tengok. Siap semunyi2 lagi. Mama dia apa lagi gelak muahahaha la. Kesian jugak kat firas, lebih 10 kali duk merengek nak tido! nak tido! tapi last2 tak tido jugak sebab tak dapat menyusu badan.

Tiap kali dia mintak, cikgu bagi jer. Tapi kerana warna merah tu dia rasa cam jijik gamaknya. So dia tak jadi hisap. Dia pandang, dia perati pastu dia gelak2 hehe... nakal tau itu imam muda. Makanya berjayalah percubaan kali ni. Petang tadi dia tido tanpa menyusu. Tapi cikgu gigih ler menahan berat badan si kecik tu dodoi sampai lelap. Lepas setengah jam, Firas merengek nak susu. Cikgu bagi jer sbb tau dah bila dia tengok merah mesti tak mau punyalah. Sekali dia hisap jugak. Dah tak peduli merah ke apa ke. Yang penting nak susu huhuhu. Huhuhu GAGAL lagiiiiiiiiiiii! 

Agak2 kalau tak cerai susu, akan timbul masalah tak bila cikgu dah start keja?. Harap2nya bila mama dia tak der depan mata, tak der la dia duk mintak dengan pengasuh nak susu mama huhuhu.

12 comments:

nurbijen said...

Tak makan saman juga firas ni....
Cuba lagi anis.... caiyok caiyok :)

maria firdz said...

Mak sy ckp cuba buh melada pahit... Sbb mmg buah tu pling phit... Tpi ssh nk dpt kt bndr.. Kt kg ada la sbb dia tmbuhn hutn..

Chekgu Azrine said...

Hehe..cerdik firas..ni aish br 7bln..xdpt bygkan cmne nti bila dia dh 2 tahun..sbb blk dr ngjar je tgok muka umminya..bnda tu yg dia rengek dulu..hehe

izan mama mia said...

selamat mencuba lagi

Ummi Iman said...

Susah juga ya firas nak menahan nafsu ;) mmg mcm tu org buat nak cerai susu. Dah bagi botol susu ke kat dia. Kdg dah terbiasa tidur nak menyusu. Mcm iman nak tidur mesti nak hisap botol.

aTieYusof Family said...

haha..kesian Firas, dia nak lagi nenen tu..hihi.. takpe, slow2 lama2 nti cerai lah susu tu:)

intanfirdaus247 said...

hahah..adeh firas nih..semua x boleh menghalang niat dia nak susu...hehe

♥Cik Puan♥ said...

PELAN2 KAK ANIS..

Aisy Nasiha said...

Rsanya kalau duduk dgn pengasuh firas akan boleh minum susu formula. Bila tak ada mak, ramai yg tahu berdikari bila lapar. Jangan risau ye... Doakan yg terbaik

CeqGu said...

huh lega bila baca komen aisy. anis pun la ni duk pegang teori tu la.cumanya mgkin maid kena sabar skit la dengan firas.manje bebenor

umi alya said...

rasanya xder masalahpun sbb si Alya smpai skrg ni tak minum FM, lagipun dia dah makan macam2

hainom OKje said...

Tak delah ...budak2 kan cerdik...kalau tak de mama confirm dia tak mo...dia minum susu lainkan ceqgu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...