Followers

Thursday, May 16, 2013

Firas Hilang!!!!!!

Assalamualaikum..

Tadi cikgu ralit benar menyalin resepi roti saj. Nampak macam sonang ajo. Teruih la salin resepi tu. Waktu start nak salin tu, bilik cikgu riuh rendah dengan suara Firas duk main bantal atas katil. Cikgu pun buat derkk jer la tengok hero tu happy jer main sorang2. 

Dah habis salin resepi baru cikgu perasan hero cikgu tu dah tak der atas katil. Sunyi sepi jek bilik. Cikgu panggil2 nama Firas kot kot dia duk kat ruang tamu. Jenuh panggil tapi Firas tak menyahut pun. Cikgu mula rasa tak sedap hati. Maklum la firas ni dah pandai bukak pintu. Kunci pun dia pandai bukak dah. Perasan tak kat pintu bilik hotel selalunya ada satu selak. Mujur ler ada selak tu. Walau dah pandai bukak kunci yg pulas2 tu, pintu tetap tak leh buka sepenuhnya sebab ada selak tu.

Bila Firas tak menyahut, cikgu terus terfikir kot kot nya hero cikgu tu dah terlepas keluar. Cikgu tak ingat sama ada cikgu selak ke tak pintu tu lepas housekeeping pagi tadi. Cepat2 la cikgu pi check pintu, mujur ler cikgu selak. Maknanya Firas ada je la kat dalam ni. Cikgu cari kat ruang tamu kot2 dia main semunyi2 dengan cikgu. Ehh ehhhh tak ada jugak. Kat dapur n laundry pun tak der. Hanya satu bilik jer yg belum dicheck, toilet!





Laju jer cikgu pi toilet............. haaaaaaaaaaa tu diaaaaaaaaaaa!!!
Ada pun kat dalam toilet tu. Bila cikgu panggil nama Firas, boleh dia senyum jer pastu bye! bye!  kat cikgu.
Cikgu ajak Firas main kat luar, dia bye! bye! jugak . Langsung tak nak berganjak
Hurmmm kalau ikut pengalaman la, bila dia dah start bye! bye! macam tu, tandanya dia dalam proses qadha hajat hehehe..... lepas dia bye bye kali terakhir, cikgu pun blah la. Bukan pi mana pun, cikgu semunyi balik dinding nak tengok betul ke dia dalam proses tutttt. Dah nampak memek muka tu sah lah tujuan dia tengah tuttt kih kih kih. Pandai pulak dia pilih port kali ni . Sambil duk qadha hajat tu sempat lagi duk main flush dua tiga kali hehehe.

Dah selesai, terkedek2 dia keluar macam tak der apa2. Pada hal bau masyemmm dah menusuk2 lobang hidung mama dia. Cikgu tanya firas berak ke? Dia ngaku, eyak katanya. Siap tambah 'usyuk' lagi dengan tangan picit hidung kikiki. Cikgu tanya lagi, dah habis berak ke? Dah jawabnya. Dah basuh ke belum ? Dah katanya. Kalau dah kenapa busuk lagi, dan dan tu jugak dia tukar jawapan. Belum katanya hehehe. Dalam hati cikgu eh ehhh dah pandai berkomunikasi anak aku sekarang ni hihi.

Sebenarnya firas ni baru pandai guna perkataan 'dah' n 'belum'.....
ok tu jer nak citer....byeeeeee......opsssssss itu bukan tanda mama firas nak tutttt yerrr hihihihi


10 comments:

NinaAz said...

Cantiknya rumah cikgu. Camat hari guruuuu

Mama Zharfan said...

hehheh cutenya baby talk ;)

Ummu Ukasyah said...

hihi.. pandai firas cari post nak eyak.. :)

hainom OKje said...

Ohhhh dah tak pakai diapers yeh cikgu..... Senanglah Ceqgu. Save budget! Hehe

izan mama mia said...

bye bye..hiih

adianiez AIDA said...

so cute masuk tandas utk akk ye.
good!!!

Oyis said...

x lama bole toilet trained dah tu kak anis. dah pandai nak berak gi toilet tu :)

Kesuma Angsana said...

hehehe firas2!

QasehnyaRania said...

firas2..bikin hati cik manis gelisah je kan.. hhii

cik manis,
jom join MINI GA saya hari ni, nak.

hadiah nya tepung segera red velvet

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/qr-mini-giveaway-pertama.html

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,
selamat hari guru...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...