Followers

Saturday, April 6, 2013

Firas Terlebih Prihatin!

Assalamualaikum.

Hari ni ada kisah kelakar tentang firas. pagi ni pak sedara bongsu firas balik ke kota bharu. Seronok ler firas n sepupu kembar dia, wafa . Ada org nak melayan la katakannnn. Dua2 berebut nak duduk atas riba pak sedara bongsu kesayangan.

Tiba2 adik cikgu terhidu bau masam. Masam macam ada yg qadha hajat besar hihi. Hidu punya hidu, bau tu mcm dari pampers wafa. Terus la adik cikgu kata busuknya, kakak wafa berak ker ni. Firas pun cepat2 pi tarik belakang pampers wafa. Konon2 nak check la ada tuttt ke tak hihihi. Pastu  dia cepat2 tutup hidung dia  sambil tunjuk reaksi busuk. Gelak jer kitaorg tengok firas sungguh2 picit hidung dia.

Cikgu pun pi la amik wafa nak cuci 'eyak'. Bukak bukak pampers, aikkkkkkkk nan ado tuttt nye. Nak kata terjatuh kat mana2, pampers nya putih bersih. Aikkkk! Hidung cikgu pulak mmg tgh tersumbat. Tak leh jadi ni. Cikgu pun pi check pampers firas.............. tetttttttttttt rupa2nya firas yg berak! Hahaha. Kemain lagi imam muda tu pi check pampers orang. Siap tutup hidung kemas2 lg. Sekali dia yg berak rupanya hahaha.......

15 comments:

umi alya said...

ha3, firas2

Tuan Juhaida said...

haha kelakarnya firas...

Mia Kassim said...

hahaha...bukan main periksa orang lain punya pampers, tak sedar sendiri yang o o...hehe

izan mama mia said...

hahahaha..xnak komen..nnt mai bc lain..tgh makan nie..hihi...

p/s.. nnt email alamat..alamat email kat blog saya kat gambar daging masak hitam tu tau...

Oyis said...

kesian wafa kena tuduh membuang hehe! tp firas bijak tu, taktik mengelak dipersalahkan hehe

OneSimpleMother said...

kehkehkeh.. gelak guling2 auntie baca kisah firas ni. sibuk dok jaga tepi pampers orang pampers sendiri rupanya terkoyak ye.. :)

nurbijen said...

hehhe, kelakar ala Firas.. boleh pulak gitu, padahal diri sendiri yg eyak.. ekekkekke

Aisy Nasiha said...

haha... firas ni kelakar lah...
naim pun penah macam ni... beriya tunjukkan adiknya berak, siap gayakan dengan tutup hidung dia lagi...

Yong Is My Name said...

hahhaa Firas cute
best actor!

yan's cottage said...

memang pandai buat orang ketawa lah si firas nie he heee.....

Mama Adam said...

Hahaha.... kelakar la firaz

QasehnyaRania said...

haha.. comfident je firas gi tarik pampers wafa ye..

hainom OKje said...

haha...alah tak kisah le ceqgu.... sapa sapa berak pun...sebab dua2 ceqgu jugak yang nak kena cuci pun hehe
hish... pandai yeh firas buat lawak!hehe

Kesuma Angsana said...

hehehe comelnyer firas... done hishop yer

wan nurul hezrina abd halim said...

=)so cute!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...