Followers

Sunday, March 17, 2013

Siapa Dalam Kelambu?

Assalamualaikum

13 March lepas, bertambah la sorang lagi cucu tok ayah n tok mi. So sekarang ni tok mi n tok ayah dah ada dua cucu lelaki dan dua cucu perempuan. Anak buah cikgu kali ni lahir dengan berat 2.1 kg jer....... haaa bleh bayang tak sebesar mana ? Cumillllll jer. Nak pegang pun naik seriau, kecik sangat. Kakak dia dulu lagi kecik, tak cukup 2 kg pun. sebabnya adik cikgu dipaksa bersalin krn tekanan darah tinggi.

Anak kedua ni pun kena paksa bersalin jugak. Agak kelam kabut la sebab kena bersalin awal. Budak kecik yg ala ala kembar tu pun kalut jugak hehehe. Tak caya cer tengok gambar kat bawah ni. Cuba teka sapa kat dalam kelambu tu? hehehe...... Kalau tengok pada tapak kaki tu, ada ke rupa baby seberat 2.1 kg punya.........?? ^_^


Mai mai kita pakat skodeng sape la kat dalam kelambu baby ni.....kekekeke



Tadaaaaaaaaaaa..................opsssss ada dua orang baby besar kat dalam kelambu ni rupanya hihihi. Budak berdua ni boleh berebut dengan baby nak tido dalam kelambu plak. Terpaksa la baby kecik yang mengalah hohoho. Lepas tu siap suruh mama dia ni tutup balik kelambu. Haiiii teringat balik waktu jadi baby kerrrrrrrr?? Tak pun memang teringin nak jadi baby balik kotttttttttt.


Lepas amik gambar, dak berdua ni suh cikgu tutup balik kelambu ni. Marah betul cikgu bukak lama2. Duk dalam kelambu elok elok naaaa. Jangan bergaduh plak. Bukan takat kelambu, tilam baby pun dak dua orang ni bleh berebut. Alahaiiii budak budak tadika ni. Tak malu sungguh! hihihi

20 comments:

umi alya said...

comelnya

Tuan Juhaida said...

haha firas nak merasa jadi baby semula la tu

Mama Adam said...

Baik2 tau... jgn koyak kelambu baby =)

ieda immi said...

ya tuhann
molek noo tuu kekee ;)

KY said...

hehehehe...baby besar memang suka kacau baby kecik punya...tumpang sekaki.

Ila Razali said...

tak puas lah weh nak berkelambu semula.... :) tu mujur dia tak demam nak pakai mitten and booties .... hahaha.... comel firas.

p/s -- ni adik yang tak dpt cuti tu ya? yg anaknya sakit dulu tu ya?

Yong Is My Name said...

Hahaa
Dia org dulu time kecik tak perasan kena tekup bwh tudung saji tu
Dah besar nak gak sesekali tumpang..

izan mama mia said...

ehe,..best apa ddk dlm kelambu baby tuu..kalau besaq,..jom pakat dok dalam kelambu,..hihi

wan nurul hezrina abd halim said...

alahai tak leh lak tgk siapa dalam kelambu itew..nnt alaik umah kiter tgk kay

aTieYusof Family said...

Hehe...
comel plak Firas duk dalam kelambu tu..cute! excited nak duk dalam ala baby2...hihi:)

NoEn said...

hihi...comel...

Kesuma Angsana said...

Hehehe KA pun suka duduk dlam ni masa kecik2 dulu

QasehnyaRania said...

alolo..comey sungguh.ngam2 je ngn dorang ye

Fiza Rahman said...

Hehehe...rindu nak jadi baby kecik yer.

CeqGu said...

Ila: yup :).....bagus betul ingatan jiranku ini hihi

Kawan2: haihhh biasa la budak2 ni....masa kecik dulu lupa pernah duk dlm kelambu ala tudung saji ni.

Izan: kelambu besar mmg ada org jualkan....beli la mesti seronok sekali sekala jd mcm baby hihi

Nora Karim said...

hihihii excited la tuh...

hainom OKje said...

hehe...budak2 budak gitulah gamaknya berangan jadi baby balik ...

intanfirdaus247 said...

amboeh firas nak jadi baby balik yer..heheh

Aisy Nasiha said...

Haha...macam2 ye.. Ni sama perangai naim ms mula dapat adik.. Semua yg adik punya dia nk belek...sabar aje la

IntaNBerliaN said...

hahha.. alisha pun camni gak.. kikii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...