Followers

Wednesday, March 27, 2013

Hen Curry Punya Kisah

Assalamualaikum.

Yuhuuuuu masak aper tuuu kak kak jemah oiiii,
Arini cikgu masak sup hayam dgn pak choy sos tiram.
Masak simple2 jer, gitu ler gaya org kurang rajin masak ahaksss.
KAlau time rajin tu buat ler kari hayam ker....

Sebut pasal kari hayam ni. Cikgu teringat satu kisahn yg adik cikgu cerita.
Kawan dia ni kelam kabut nak pi interview. terlewat bangun punya pasal, huru hara la nak ke tempat interview.
Mujur ler sempat sampai.
Elok sampai, dia terus dipanggil masuk.
Mujur ler interviewer tu ajak sembang2 dulu. Kurangla cikit berdebarkan. Dah ler kena ngomong bahasa mat saleh.
Soalan pertama dia di tanya dah breakfast ke belum...
Dia jawab dah.
Soalan kedua org tu tanya lagi dia breakfast apa pg ni.
Dia dengan penuh konfiden cakap kat interviewer tu dia makan  roti canai with hen curry....

Pastu dia cam pelik awat muka interviewer tu macam tercengang semacam.
Yg interviewer tu plak tanya lagi betul ker dia makan hen curry?
Dia kata betul la, buat apa nak tipukan. Konfiden giler dgn jawapan tuh.
Pastu interviewer tu senyum-senyum. Are you sure? Tanya interviewer tu lg.
Kali ni kawan adik cikgu tu xjawab apa2. Mata terkebil2 mulut terlopong tgk interviewer tu duk ulang tanya soalan yg sama sambil duk tahan senyum.
Lama dia termenung. Apa ke dosanya dia makan roti canai dengan hen curry...
Eh....eh....HEN CURRY!!!!
Ohhhhhh noooo ! Hen Curry ???!!! Tersilap sudahhh, bukan hen curry la  tapi Chicken Curry lorrrr!!!
Ohhhh My Englishhhh! Huhuhu
Gelak besauu la interviewer tu sampai dia tak leh nak  tanya soalan lain dah. Tiap kali nak tanya mulut rasa nak tergelak. Hihihihi

Sape2 nak pi interview tu hati2 la yer.... jgn lamb chop jd goat chop pulat kikiki

16 comments:

hainom OKje said...

haha....translate terus ek....tulah pasal kan kalau tak biasa cakap omputih ni macam mak.... harus jugak terlepas cakap haha

RedRose said...

hihihi...hen chicken pun sodap didongar.
biasala kalau tak nebes...mcm2 yang kita tak perasan.

Kesuma Angsana said...

hehehe hen curyy !

iietamalek said...

Hahah..lawaklawk

amirini said...

hahaha...
tp kari ayam favorite AmiRini

nurbijen said...

hehehe, tak salah hen curry cuma kurang tepat... sedap juga kalau masak he curry hari ni :)

KY said...

hahahaa....kena tengok oh my english hihi

umi alya said...

kalu cikgu masa hen curry, jgn lupa ntuk akak semangkuk..

psstt: idok le selalu ke CH, kdg2 jer, mgkn sbb g jln2 @ dek tuntutan keja luar harus kt sana...

Ummi Iman said...

mesti senyum je org tu bila ingat balik :)

intanfirdaus247 said...

akakaakak..adehh anis , pagi2 ni intan dah ketawa besau baca entry nih..adeh..baru semalam makan goat chop..akakakkaka

ieda immi said...

ahahah chegu kalau akak pun sama .. gelak pecah perut .. hen curry ekeke ;)

QasehnyaRania said...

hihi..kalau blurr mmg tak ingt pon kan .kena ulang du tiga kali baru perasan..
* thanks cik manis.maaf lama tak singgah

aTieYusof Family said...

Hahaha..tersasul lah tu..
terus jadi Oh my English..hehe:)

Aisy Nasiha said...

hahaha...

kalau tengah nerbes kita tak perasan salah cakap...
tapi tak nerbes pun sama, kalau saya cakap cepat dalam kelas, ada masa salah cakap dan budak2 akan gelak....

Nastyna said...

hihihi so dia dapat tak kerja tu? time gabra tu semua apa keluar tak menentu. teringin goat chop la. hahaha
P/s: in Jerman, hen=chicken, hund=dog, saya selalu beringat tapi yg duk beringat tu la yang selalu tersasul, selalu kirim hubby beli "hund" nak masak. adeh.

Nora Karim said...

alahai kesiannya... penat berkejaran sbb lmbt la tuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...