Followers

Monday, March 25, 2013

Isyarat Qadha Hajat

Assalamualaikum

Psssstttt! Pssssttttt!
Tetiba jer ciku rasa anak bujang cikgu tu dah makin membesar bagai johan hihi.
Selalunya kalau anak bujang tu nak qadha hajat yg besar, dia main teran jer.
Tau tau ada satu bau yg menusuk lubang hidung kikiki. Patutla kan tuhan buat najis tu baunya busukkan ;p satu signal yg sgt penting rupanya hohoho

Lepas tu masuk pulak fasa anak bujang tu dah tau nak cakap yg dia qadha hajat besar.
Tapi dah keluar dulu baru cakap "eyak!...eyak!"
Dan sekarang ni dah masuk fasa qadha hajat di sudut2 yang aman damai dan sunyi sepi kikiki.

Semalam si bujang tu asyik berkepit dgn gril . Diam jer dia berdiri kat situ. Tak lama pastu dia bgtau "eyak!". Cikgu pun cam biasala ajak dia pi toilet. Tup tup dia geleng2 kepala. Muka tu cam nak marah jer kat mama dia ni. Tangan tu pegang kemas kat gril. Cikgu pun biarkan si bujang tu kat situ . Mata duk tengok selalu tp dia tak berganjak. Cikgu pi selak tirai. Adehhhhh muka tengah syiok meneran la pulak. Padanlah marah waktu cikgu nak tarik tgn dia ke toilet. Rupa2nya dalam proses tuttttt kikki.
Pasni harap2 firas bgtau sebelum qadha hajat pulak. Isshhh bila la nak ajar firas free diapers ni....

12 comments:

RedRose said...

been there...done dat.
cuma maybe anak perempuan lebih mudah nak diajar kot.
bila dah free diapers...alahai...gembira rasa.
xpyh lagi dok kalut pk pampers dia dh habis ke...byk mana lagi tinggal lah.
memang free n easy gitu.
good luck to you!

noris said...

x lama lg bole berak di toilet la tu inshaa Allah, dh pndai royat dh tu :)

eh kak cik aqiqah dh ank br dia ni?

KY said...

hehee...tengah belajar tu...

nurbijen said...

tu maknanya hero anis dah besar... Danish lagi la susah nak detect dia qadha hajat... tu yg asyik bertangguh jer nak potty train..

nea lopah said...

salam..lamanya tak singgah sini. firas batuk ke? cian dia... cik bieha ni kena chicken pop.

amirini said...

hhehehe... pegang gril tu...
samalah.. Harraz lepas project baru kasi tahu...

OneSimpleMother said...

hehehe.. sama jer dengan luqman ni. dah berak baru bagitau. akak tak konfidenla nak potty train luqman sebab dia ni kuat minum pastu kuatttttttt kincing.. huhuhu..

Kesuma Angsana said...

hehehe, pelan2 lah yer

hainom OKje said...

orang nak tut...mama nak tarik gi toilet pulak...haha

Ajar le sekarang ni... awak tu tgh bercuti...tak lama lagi dah nak ngajar!

hainom OKje said...

orang nak tut...mama nak tarik gi toilet pulak...haha

Ajar le sekarang ni... awak tu tgh bercuti...tak lama lagi dah nak ngajar!

intanfirdaus247 said...

akakakakka..marahla dia dah hujung nak kuar anis tarik tangan dia…kawan tengah syok layan syahduuu hahaha

QasehnyaRania said...

hihi..lama2 nanti boleh tu tp elk mula dari sekarang cikmanis.takut dia terbiasa pulak nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...