Followers

Tuesday, June 30, 2009

Keje Orang Yg Belum Ada Anak...

Pantang ada cuti n peluang jek, kita n cik hubby mesti ada je plan nak jalan-jalan. Plan plak plan on d spot...kalau plan bebetul, selalu tak jadi...cam nilah gaya idup pasangan riang ria rebina yg masih belum mempunyai cahaya mata...kita enjoyyyyy dulu...(pengubat sedih jek tu)

Last weekend, kita n hubby balik ipoh. Bertolak sebelah petang memandangkan ari sabtu kena keja. Sampai kat ipoh dah lewat petang. Malamnya bawak ibu dan bapa mertua ke Lumut. Kami stay satu malam kat Marina Cove Resort. Book apartment dua bilik tapi dapat yg tiga bilik.Ok la harga tetap tak berubah RM 279 kalau tak silap.


Pemandangan dari balkoni Marina Cove Resort

Marina Park. Sesuaila untuk sesapa yg ada anak kecik.



esoknye pagi pagi lagi kami bertolak ke pangkor (one day trip je)...

Sempat bergambar sebelum masuk dalam perut ferry. Ferry ni dua tingkat dan bleh dok kat luar kalau nak merasa angin laut. Harga tiket ferry pergi dan balik RM10 je...

Ni plak gambar gambar sepanjang 40 minit perjalanan ke pangkor dengan ferry...


Gambar kapal TLDM kat atas darat

Best woo dok kat luar ferry ni.


Kapal-kapal nelayan untuk menangkap ikan.

Pemandangan kampung nelayan pangkor

Oppss..gambar pasangan kepenatan tapi masih ada hati nak makan angin kat pangkor...


Sampai kat Pangkor, sewa taxi RM60 untuk pusing pulau. Antara tempat yang sempat singgah....

Kat Kota Belanda kalau tak silap la

Jalan-jalan kat pangkor yg kecik dan bengkang bengkok.

Kedai kedai kat pekan pangkor.

Last sekali singgah kat Teluk Dalam untuk minum minum. Fuh best makan tepi laut sambil menikmati angin sepoi sepoi bahasa dan laut yang membiru...eh biru ke hijau ni....

Pantai Teluk Dalam. Singgah utk makan makan

Kedai makan yg sejuk tanpa penghawa dingin...ngeh ngeh ngeh..jimat letrik.


Gambar yg di snap dari dalam taxi..hehe

Pukul 1 bertolak ke jeti pangkor untuk balik semula ke Lumut. Masa sampai kat Jetty risau gak takut tak dapat naik ferry kul 1.15 memandangkan barisan manusia dah panjang berjela. Disebabkan kita bawa orang tua, jadi guard tu bagi kelonggaran untuk memotong barisan yg panjang cam keteapi tu. so dapat la jadi orang pertama masuk ke perut ferry. paling syok dapat la pilih seat yg berkenan di hati. Tapi Allah tu maha adil. memula jadi orang pertama masuk ke ferry tapi pastu jadi orang paling last keluar dari ferry hehehe...

pastu member kita bawak makan kat restoran D'muara...bestttt sangat makan ikan bakar fresh,sotong tepung fresh dan sup makanan laut fresh...namanye dekat laut,mestila freshkan...nyum nyummmm. Memang puas hati la makan kat sini harga pun boleh tahan. Makan utk 5 orang dewasa dan dua kanak2 lebih kurang RM98. Ni ler gambar yg sempat di snap semasa tunggu makanan dihidangkan.

Gambar member kita pn nor afiza dan en rahmat bersama anak2.Aiksss sape plak jejaka hensem yg tengah senyum tu??? En Rahmat dah tersangat lapo gamaknye, posing pegang senduk pun jadilah hehe

Ni dia gambar kanak kanak riang ria rebina...comel kan..siap ada aksi senaman nganga mulut dan regang tangan gitu...;)

lepas solat zohor kami pun bertolak balik ke ipoh,kul 8 mlm bertolak balik ke shah alam...aduiii penat sungguh. esoknya cik hubby amik mc...kikiki

komen : pangkor ni rasanya perlu di jadikan tempat pelancongan yang lebih menarik kot...rasa cam tak ada apa sangat yg menarik utk dilawati. tapi pantai tu nampak cam best jek utk bermandi manda..hehe..ape pun makanan laut memang tip top la sebab fresh...meleleh la plak teringat ikan bakar kat restoran d muara ni...hmmm

2 comments:

cik mas said...

patutla tgk golaaap jer rumah weekend lepas. makan angin rupanya..

Areniece said...

golap ke..rasa dah bukak lampu..makan angin secara tak sengaja hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...