Followers

Thursday, May 5, 2011

Firas diusia Satu Bulan

wah diam tak diam..pot pet pot pet pasal perangai hero anak cikgu yg kuat meragam ni..rupa-rupanya dah cukup sebulan ari ni....makanya Firas bersiap sedia untuk dicucuk...arini atuk firas bersusah payah amik cuti semata-mata nak bawak cucu lelaki amik injection kat klinik desa yang tak jauh mana pun dari rumah ayah cikgu...

sebelum dicucuk, Firas ditimbang...wahh dah 3.8kg...ok la tu...karang berat2 sangat buat lenguh tangan mama nak ampu time menyusu...dah la johan menyusu hehe....pastu tibalah saat nak cucuk...mama firas plak yg terlebih2 berdebar...firas rileks je dengan baju tanpa seluar...syiok aje tengok firas tido....nyenyak gitu...sampai turn firas utk dicucuk, cikgu bertambah risau..aiii lama ke nanges hero kecik ni nanti...alhamdulillah kejap je hero ni nanges...tapi suara tu tetap kuat cam biasa la hehe...

lepas cucuk, cikgu ajak atuk firas ke bandar...nak beli pam baru ganti pam yang dah melepek semalam...tragis sungguh....makanya melayang layanglah RM460 kat kedai Mother House...harga sebenar pam medela letrik RM469...dapat diskaun sebab Mother House tu kedai turun temurun keluarga cikgu..dari cikgu kecik sampai la dah beranak kecik pun atuk Firas still bawak ke kedai tu kalau nak shopping barang baby...

harini cikgu nak tempek gambar anak teruna cikgu yg kian membesar ...tadaaaa...siap bertopi tau...nak tutup kefala yg tak dak rambut hik hik hik....

 lena dipangkuan mama  lepas kena cucuk...


saja tempek gambar firas hari kedua....cuba bandingkan dgn gambar kat bwh...

opssss seksenya kefala ai....dah beubahkan wajah firas diusia satu bulan...

muahhhhhh sayanggggg firas...epi bufday darling...hihi baru sebulan pun dah sambut bufday ke? kui kui kui

3 comments:

Arzalila Razali @ Peniaga Online Tegar said...

uish dahsat tuh!!! tak pernah lagi mak tengok tragedi pam cair :))

tak per ada hikmahnya.... yg penting belanja untuk baby tak kisah... beli aje :)) long term investment kan... esok2 anak 2-3-4-5 masih leh guna lagi :)

muka firas macam umi :))

OneSimpleMother said...

makin hensem dak ni.. cepat ler balik firas.. auntie tk sabar nk tgk awak secara live ni.. :)

Cikgu said...

ila:hehe...tu ler..sedih jer nengok pam tu. dulu seme kata cam ayah dia...la ni ramai yg kata cam mama dia plak:)

k.mas:hihi encem ke...tunggu ye umi luqman nanti kita jumpa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...