Followers

Saturday, May 21, 2011

Aku Yang Tewas!

huhuhu...sedeyyy....sesedih tajuk entry...
hari ni genap umur Firas 48 hari....dan dah tiga hari Firas mula minum susu mak lembu moo moo ..sedihhhhhhhhhhh..sedihhhhhh!!!!!!....ai tak rela you....tapi apakan daya...tak sampai hati tengok dia kelaparan...sebenarnya dah lama susu formula tu bertenggek kat dalam almari...tapi cikgu masih nekad takkan sekali kali mengalah pada mak lembu...namun akhirnya cikgu tewas jua ....susu cikgu tak cukup utk kenyangkan perut Firas...tu teori tok ayah Firas...sebabnya dia asyik nak menyusu ..sangat kerap tp Firas tetap jugak nangis2...tidur pulak tak sampai satu jam..nanti nangis lagi..bila disuakan susu...memang Firas isap...tapi lepas tu dia menjerit marah...sebab susu tak keluar....so apa lagi jalan yg ada selain bagi Firas minum susu mak lembu moo moo...hancusss hati cikgu tengok Firas meneguk laju susu pak lembu moo moo....menitis air mata ai..youuuu....!!!!

  
Firas tengah syok menikmati susu mak lembu...huhu
so sekarang ni FIras minum dua dua susu...seboleh bolehnya cikgu bagi Firas minum susu mak lembu seminimum mungkin...sekarang ni cikgu gigih mengepam susu semula...biarlah setiap kali pam dapat kumpul 1 oz susu je....pam tetap pam...tapi kekadang tu datang jugak rasa malas nak mengepam...huhu...

hari ni cikgu kesian sangat tengok Firas...dari pagi tidurnye kejap2 aje....tak tahu la kenapa....nak kata susu asli tak cukup cikgu tengok cam ok je...rupa-rupanya Firas sakit perut nak membuang air yg amat besar....dari wajah meneran yg merah padam tu cikgu boleh agak Firas susah nak berak...dua tiga kali dia meneran sambil nangis2.....bila check najis Firas sedikit keras daripada biasa tp tak der sampai sembelit...ni lah bahana minum susu mak lembu....huhu...kesian anak mama....menangis sampai teresak2....

 ni dia wajah hero cikgu yg kekenyangan selepas penat nangis sakit perut..



nyenyak tidur atas bantal gebu tok mi sebelum sakit perut


bleh jadi model ketiak licin tak acik2 sekalian? sila vote ye hihi...

4 comments:

anis nasuha said...

sukanye tgk firas tido atas bantal ijau tu..comey..lg 1 guno pencahayaan spotlight ko? napok ceroh lak dio hehe..

Anakkhas said...

assalammualaikom

tahniah anis... maaf lama tak ziarah dah bersalin rupanya... semoga panjang umur anis sekeluaga... dan semoga sihat sejahtera hendaknya..

CeqGu said...

amboi amboi cik ha...perli Firas ye....mana ada guna spotlite...kulit firas ni jenis berubah ikut keadaan hehe..kekadang nampak kelabu kekadang nampak milo kekadang nampak cam susu hehe

CeqGu said...

waalaikumussalam

terima kasih...orang lain anak dah 3,4..saya baru dapat sorang..alhamdulillah ..bila nak pindah ke SK Jalan U3?hehe..kami tak cukup cikgu ni sbb lepas pantang ni saya amik unpaid leave for 2 years...kalau berminat sila isi borang tukar ye hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...