Followers

Tuesday, April 28, 2009

My Favourite spot @ home

Tu dia cik mas dah mula bertanya kenapa cik Anis sonyap ajoo..tak der idea nak tulis apa la kak. tapi ari ni angin nak menjawab tag akak dan ila tu udah datang...tapi umah kita ni tak secantik dan sekemas umah cik ila dan cik mas walau pun didakwa penuh dengan sawang mawang...(oleh kerana tiada bukti kukuh,maka mahkamah menetapkan untuk menolak usul cik mas berkenaan rumahnya yg bersawang.)

Tempat paling kerap lepak:



Ehem...tempat peberet ku melepak...aikk sejak bila ada perabot canggih cam ni kat umah aku ni...opsss tersilap gambo la plak ekekkeke....i'm sorryyyyyyyyy...


Haa ni baru betul...ni ler tempat yg paling selalu kita lepak dengan laptop kesayangan...kita tak pakai meja pun. selalunya kita pakai 'gaya bebas' je bila surfing or menaip.penat duduk,baring,lepas baring je terus zzzzz...bukan apa yg suka lepak kat sini, org tua-tua kata sambil nyelam sambil tengok tv hehe...


yang ni plak kusi peberet kita ngan cik hubby kita...fungsi kusi ni ekceli dah macam katil bg cik hubby kita. padanla masa pi beli dulu beriya nak cari kusi yg luas,rupe-rupenya 'ada katil di sebalik kusyen!'...baru tau cik hubby nak jadikan katil no 2 . katil 2 tak paaaaa,istri jgn 2 plak nooo....kadang-kadang tu berebut gak dengan cik hubby tapi selalunya cik hubby kita la conquer kusi ni...tengok le kusyen kecik tu pun tak match warne ngan kusi, purple vs brown..tu pasal kita namakan konsep umah kita ni konsep rojak pasembor:) kusi ni cik hubby kita yg pi beli, tak sangka plak dia pilih yg bunga-bungaan. kita plak suka yg kosong atau yg corak moden.ape pun kita tetap suka,kalau tak de kusi ni makanye pakat bersila la ye....

Ni plak kapet 'geli-geli' aka toto untuk kita lolap tatkala cik hubby zzzz kat kusi peberet dia. kita pun cam cik mas,kekadang tengok tv sampai ke india,london,afrika huhuhu


sudut refleksiologi. Haa jgn tak tau umah kita ni ada sudut refleksiologi. tapi batunya ada satu jek hehehe...satu pun jadilah ek...ini pun cik hubby kita gak yg selalu conquer...kita tukang alih alihkan batu ni je..bosan sini letak sana,bosan sana letak sini...silap ari bulan maunye tangan den jadi berketul ketul cam orang angkat berat!


Ruang makan. Meja kemain panjang tapi tempat yg paling kerap duduk kat bahagian hujung dengan tepinya...dah duduk berdua makanya dua tempat je lah yg laku. kusi lain tu just jadi persinggahan debu-debu Denai Alam...isk isk isk...

Uikss..Lampu tidur ku masuk majalah,cover depan bebbb!!...siap dinobatkan sebagai Model Of The Year plak tu...ekk biar bonarrr...ekekeke...saje jek masukkan gambar ni nak menambahkan koleksi gambar dalam post ni hehehe...

Ni ler spot yg terakhir dan paaaaling kita suka sebabnya ia hasil usaha dan gandingan padu suami isteri yg sangat minat dengan batu batan. Nampak simple tapi nak menyiapkannye mak aiii rasanya inilah yg pertama dan yg terakhir kalinya.ekceli nak susun batu tu senang je, nak ratakan tanah tu yg mencabar minda dan keringat!Pastu nak ngangkat batu tu pun leh tahan 'rrrringannye'..adoii habis sakit satu badan. tu pun lama benor nak menyiapkannye,berpanas berhujan gak la baru siap sepenuhnya. semua jiran pakat dok tanya bila la taman ni nak siap ekekke...kita fokus skit je area ni sebab nak sembunyikan pemandangan yg menyakitkan mata kat belakang pasu bunga berukir tu...pasu kosong tu sampai ke la kita tak tanam apa apa...belum ada seruan untuk bercucuk tanam.

sekian...tamat.

kita nak bagi tugasan kat cik mas dan cik ila :

1. Letakkan gambar pasangan anda yang paling macho/mengancam.
2. Letakkan gambar anda bersama keluarga/pasangan anda yang paling anda suka tengok.
3. Letakkan apa-apa gambar yg mencuit hati dan tulang rusuk anda.
3. Huraikan kenapa anda rasa gambar-gambar tersebut jadi pilihan anda.

selamat menyiapkan homework.Sape tak buat kena denda dengan CiKgU areNiece!

3 comments:

cik mas said...

eii.. meja makan kita samala.. ok. nanti saya buat keje rumah cikgu ye. :)

cik mas said...

tapi kan sebelum tu kan.. cikgu kenalah bagi contoh dulu. anak murid tak paham camni. takde contoh kertas kerja :)

Areniece said...

Eleh anak murid ni..nape beli meja makan sama ngan cikgu..nanti cikgu bagi contoh ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...