Followers

Monday, February 1, 2010

Belajar Doa Ke Belajar Buang Air ????

Pejam celik, pejam celik...hari ni dah masuk minggu ke dua cikgu Anis di SKJU3....penatnya masih terasa sebab banyak benda yg belum settle...terasa masa cam tak cukup je...waktu rehat dok siapkan data..dah habis waktu ngajar plak kena attend meeting....adehhh sampai nak bincang tentang program pendidikan khas pun tak sempat...kelas pun masih lagi tak cun...tambah2 kelas pinjam,dilarang sama sekali untuk diconteng2 dinding putih yang dah tak berapa putih tu...tapi alhamdulillah...walau pun bilik tu statusnya pinjam...sekurang2nya lantai dah berjubin...siap dengan rak pasang siap dan white board (kelas ada dua..tapi whiteboard ada satu jek huhu, sape nak sponsor bleh angkat tangan hehe)

errr...terkeluar topik lak...tahun ni, cikgu anis ngajar subjek Pendidikan Agama Islam...jadi ustazah gitu kekekeke....pastu ngajar Muzik dan Matematik....errr...ala ala ustazah rock la plak :)...ari ni ustazah anis opsss cikgu anis nak cite tentang hafazan doa untuk murid-murid istimewa...memandangkan doa makan dah cair di mulut, so cikgu anis pun ajar la doa masuk tandas...selepas bercerita serba sedikit kenapa perlu baca doa masuk tandas, maka cikgu anis pun buat latih tubi menghafal doa masuk tandas ni...2 daripada 6 orang murid dapat la jugak mengingat dengan sedikit bantuan guru....memandangkan masa masih ada...so cikgu anis pun buat la amali baca doa ni kat tandas....seronok la depa dapat keluar kelas.

baru je suh dua kali baca doa masuk tandas...seme pakat mintak nak buang air kecik la pulak....cikgu anis dengan penuh sportingnye izin ler anak-anak kesayangan ni pi buang air kecik....karang terbuang dalam seluar,ckgu anis gak yg susah.....4 orang dah siap...2 lagi tak keluar keluar..lama kutunggu..tak jugak nampak batang idung...dalam kepala...sahhhh ni mesti main air (hobi anak-anakku).....nak tak nak cikgu anis masuk la jugak ke tandas lelaki....tu diaaaaaaaaaaaa...bukan setakat buang ayaq kecik....rupanya dok tengah buang ayaq besaq....haduiiii lama plak tu...tak pasal2 masa amali yg 30 minit tu pengisiannye adalah menunggu murid membuang hajat...adehhh....

2 comments:

Anakkhas said...

assalammualaiko....

terkenang kisah silam....

anakkhas baru pindah ke sekolah skpu 3 dan kebetulan ada tandas binaan dalam untuk murid khas... kebetulan seorang murid hilang dan cikgu suraya mintak tolong anakkhas mengesannya.... anakkhas cari semua pelusuk kelas dah terpandang tandas berkunci.... anakkhas ketuk dan panggil tiada jawapan... atas dasar perasaan bimbang anakkhas dapatkan tangga dan panjat... bila dijenguk oppsssssssss......... cikgu rupanya perempuan pulak tu....... pastu xxxxxxxxxxxxxxxxx
tapi anakkhas dimaafkan dengan alasan yangxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx he.he.he.... nasib la takde apa yang xxxxxxxxxxx he.he anakkmurid anakkhas keluar dan kembali dengan selamat ..... (keluar ambil angin

Anis said...

hahaha....memang terguling guling cikgu anis baca crite anakkhas ni...haduii la...penat gelak tau...dulu masa kat bukit subang pun ada gak kes budak lari ni...tapi yg ni memang betul murid masuk dalam tandas bukannye cikgu hehe...riuh sekampung cari budak ni...pastu dia siap cakap dalam tandas tu ada momok/hantu...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...