Followers

Tuesday, September 6, 2011

Al kisah di hari raya dan selepas raya

Assalamualaikum kepada sesapa yang singgah ke blog berabuk ni...:)

dah lama bebenor tak mengupdate ...banyak cerita dah basi dan berkulat dek kerana tak sempat nak tempek kat sini...anak bujang cikgu tu jeles skit kalau mamanya berkepit dengan laptop...ada saja la yang tak kena kalau tak dilayan bermain dengan si kecik tu...bosan agaknya asyik main dengan menan...nak jugak ajak mama main sama...adehhh...sudahnya terbiar la blog yang memang dah tak ramai nak singgah ni hehe...

cikgu sekarang ni tengah melepak di singapore...arini kalau tak silap perkiraan kalkulator cikgu...dah tiga hari dua malam kat Raffles Hotel...macam biasalah keje cikgu hanya bertenggek kat bilik aje sesambil tunggu en asben habis kursus..malas lah nak kuar dengan firas je...cikgu lagi selesa keluar bersama en asben...bukan apa takut sesat jee..kah kah kah...bleh pakai ke alasan ni....entry kali ni cikgu tak dapat nak tempek gambar sebab ni pinjam lappy baru en asben..karang terhadiah virus kat lappy ni mau ada orang tarik muncung jeling sampai juling plak...walaupun Mac susah nak kena jangkit virus...tp berhati2 tu lebih baik kan kan kan...next time cikgu tempek gambar ye...lagi pun kami lum sempat ronda2 kat kota singa ni...plannya hujung minggu ni baru nak menjamu mata...hajat di hati nak menyinggah ke universal studio yg ala2 Disneyland tu...tgk rega...aiyokkkk mahal jugak tempat...kalau ada rejeki...maka sampai ler kami kat sana...

hurm camno raya korang seme...mesti syiok kan...cikgu biasa2 je...kali ni raya pertama kat ipoh...yg bestnya tahun ni buat pertama kali beraya dgn si bujang teruna cikgu...punya teruja sampai beriya2 mama firas ni pi cari baju melayu...alahai susah nau nak cari baju saiz dak kecik ni...last2 terpaksa gak kaki tangan tu dilipat...pakai masa amik gambar je...raya kedua kami ke teluk intan ziarah sedara mara belah suami cikgu. raya ketiga balik shah alam sebab malamnya nak ke langkawi plak kg cikgu...tahun ni balik beraya + kenduri sepupu pd 3 sept. 4 sept 9.55am plak balik ke s.alam...petangnya ke KLIA sekali lagi utk ke singapore flight kul 4.30 pm...terpaksa gak balik ke denai alam walau pun masa yg ada hanya dua jam...sebabnya beg baju firas lupa nak bawa...memang penat giler....dah la badan mula rasa tak sedap...firas pun dah mula selsema....merengek aje...buat pertama kali firas mengamuk dlm flight...mujur tak lama...elok flight dah masuk singapore...firas sambung nanges lagi...yg kapal terbang plak tak leh nak landing sebab airport changi jem...hamik kauuu...bukan jalan raya je sesak...airport pun boleh jem ...hadui...ada la dekat 30 min duk berlegar2 je kat atas...rasa cam dah nak lembik...sbb kurang sht dan perut hanya diisi dgn burger mcD gara2 tak sempat bekfes n lunch..

bilA sampai kat airport changi...mata terbeliak tgk kesesakan flight yg tunggu turn nak take off...airport changi ni besar la jugak...kemain lenguh nak menapak ke balai ketibaan..nak ke hotel, kami amik cab...bila dah nampak hotel...terus rasa tak sabar nak baring....penat wooooo....tapi tak dapat gak nak berguling2 kat katil....tetiba firas merengek,meraung tak henti2...adala 30 min...tak penah2 dia nanges cenggitu...panik tau...dah habis gaya pujuk dan berjenis ubat cikgu bagi...tp firas tetap duk nanges...last2 dlm penat tu kami decide nak pi klinik...sekali staf hotel call doc ke bilik ...lama gak doc nak sampai.akhirnya firas tertido kepenatan...mama dia pun cam nak nanges sekali tgk si bujang kecik merana sakit yg tak ketahuan ...huwaaaa....kata doc firas sakit kembung perut...maybe disebabkan 3 hari tak poo poo...makanya sakit tu bertambah2....cian anak mama...doc masukkan ubat kat tut bujang kecik...pastu cikgu mintak ubat batuk sbb batuk cikgu makin menjadi2.....nak tau berapa bayarannya? $450 jeeeeeeee....huwaaaaaa mahal nak mam***.....dlm dollar tau...darab ler dgn 2.5...kalau dlm rm pun cikgu dah terkejut beruk...inikan pulak dlm nilai dollar...terkejut king kong laki cikgu tau...

oklah next time cikgu citer tentang singapore...firas dah marah mama did asyik menaip...jeles betul...bye

2 comments:

Oyis said...

tu bkn typo ke tu SD450? maknanya dkt RM1000? mahal giler!!!!

Anis Rosli said...

yup..bukan typo...memang SD450...sib baik company yang bayar..kalau sendiri bayar...memang nak kena ccekik la doktor tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...