Followers

Tuesday, August 23, 2011

Khabar Istimewa Daripada Anak Murid

waduh waduh dah lama bebenar cikgu tak tempek cerita anak anak istimewa cikgu..almaklumlah...bermula bulan april yang lepas, cikgu cuti bersalin..pastu terus sambung dengan cuti tak bergaji selama setahun 11 bulan dan tak ingat berapa hari hehe...kiranya cikgu sekarang melenggang perut membelai lemak kat rumah je lah... nak jadi isteri mithali la katakannn..tak sampai hati nak biarkan en suami sorang2 kat Brunei ni...(pada hal risau awek2 Brunei lawa2...betull ambo tok tipu...cun melecun ..putih gebusss gitu)

sejak duk Brunei ni...dah dua kali cikgu balik shah alam...tapi balik pun hanya mendiamkan diri dalam umah..tak sempat lorr nak jumpa jiran2.....ni pun sebenarnya cikgu baru jer balik dari Malaysia...semangat nak menaip datang la pulok...minggu lepas cikgu diberi keizinan oleh en asben untuk balik kampung..yahuuuuuuuuuuu....tup tup cikgu terima panggilan daripada seorang anak cikgu..wahhhh terharu den...dah berapa bulan cikgu anis tak ngajar...tak sangka ada anak murid yang masih ingatkan cikgu anis...

murid : hello ni cikgu anis ke?

cikgu: yup...sape ni?

murid: saffura ni...cikgu apa khabar?

cikgu : sihat alhamdulillah...mak tahu ke saffura call cikgu ni?

saffura : tak tahu

cikgu : seronok ke sekolah?

saffura : seronok

cikgu : ooo mentang2 cikgu tak de..saffura seronok yeeee....tak pe lah...lepas ni kira cikgu berenti keje je la (saje nak uji saffura)

murid : errr  tak best..tak best...(cehhh tak ikhlas)

cikgu : siti dah pindah rumah ke?

murid : dah

cikgu : saffura masih balik sekolah dengan hasif ke?

murid : haah

cikgu : (dah tak de idea nak tanya)...asyik cikgu je tanya soalan..dulu banyak cakap kenapa sekarang tak nak cakap plak

murid : errr saya malu sebab dah lama tak borak dengan cikgu (pulak dah huhuhu)

cikgu: oklah saffura...nanti mak marah plak cakap dengan cikgu lama2...

murid : ok cikgu...errr jap jap....lupa pulak...cikgu dah tahu ke?

cikgu : apa dia saffura?

murid : cikgu, ifa kan ..dia kan...dah datang bulannnn...

cikgu : lerrrr...itu ke tujuan sebenar saffura call cikgu?

murid : haah...saya call ni nak bgtau tu lah...

hurm...ingatkan rindu kat cikgu anis...rupa rupanya nak sebar cerita kawan dia dah jadi anak dara...huhuhu sabo je lahhh

6 comments:

syafisyifa' said...

wakaka...so kiutlah...dah jd anak dara gitu

Anis Rosli said...

hehe..tu ler...dalam sekelip mata kak long dah ada anak dara...pasni tunggu menantu la plak wakaka

OneSimpleMother said...

kehkehkeh.. lawak di petang rabu.. amboi sakan turun naik msia brunei ye. bila balik sini tuk raya pulak? :)

Oyis said...

huh kuat gosip ye anak murid cekgu anis hihihi... mujur dia x tanya, cikgu anis dah dtg bulan lom lps bersalinkan firas? jeng jeng jeng...

Anis Rosli said...

kak mas: hehe memang sakan...ngikut aje ke mana en syed pergi...esok (sabtu) balik utk beraya..yahuuuuuuuuu...singgah denai sehari dua..pastu terus ke ipoh n langkawi..

Anis Rosli said...

noris :hehe memang pun noris..bab bergosip no 1...hurmm rendunya kat dioarang..yang sedihnya..bila dah start keje 2013...diaorang dah masuk sekolah men...syedihhh huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...