Followers

Wednesday, September 7, 2011

Aku Jatuh Chenta!

Assalamualaikum...

hari ni pepagi lagi cikgu dah nak bercerita tentang hati dan perasaan gitu...harap jangan muntah lemang la ye..maklum la mode raya masih lagi terasa...karang baca kisah cinta cikgu ni ada plak yang terasa loya lemang hehe...

orang lain pakat duk sibuk bercerita tentang raya...cikgu plak tak nyempat2 nak story mori bab cintan cintun..hehe...what to do...sejak bertentang mata, hati ni tetiap ari rasa rindu jek pada....

*

*

*

*

*

*

ENCIK MACBOOK AIR...:) hehehe

sebenarnya ni baru pestaim cikgu guna produk Apple Hijau ...sebab tu la tahap keterujaan tu melampau2 skit...orang lain dah lama guna...dah tak heran pun dengan produk Apple ni...tapi cikgu duk jakun lagi hehehe....

selama ni rasa tak yakin je nak pakai sebab ia agak berbeza dengan Windows....mahal plak tu..pastu masa pi survey2 kat kedai...salesman tu siap cakap ada kelas percuma untuk pengguna yang tak mahir dengan Mac...wahh mula terasa cam susah jek nak guna Mac ni...hati pun tertangguh2 nak memperabih pitis membeli Mac...maka terkubur cenggitu je lah...

hujung bulan puasa yang lepas...en asben balik dari keje tersengih2...kat tangan en asben ada terkepit satu kotak ...benda apakah itu???? set barangan kemas serba satu untuk pn isteri berayakah....???????kui kui kui....rupa-rupanya kotak itu berisi laptop idaman....bila en asben keluarkan dari kotak...aduh makkk...nipis giler laptop ni..ringan lak tu tapi ipad lagi ringan lerr hihi.......hati mama firas sudah terjatuh tapi baru separuh....:)...

bila dah guna...aiyokkkk...cikgu dah benar2 jatuh chenta dengan en macbook air ni....tertepis sudah ipad2 buat sementara waktu...diulang BUAT SEMENTARA WAKTU jeee kui kui kui......kenapa gamaknya cikgu suka ye...

1. of koz sebab nipis n ringan berbanding laptop yang penah cikgu guna

2. semestinya sebab produk Apple yg memang marbeles dari segi grafik dan OS nye yg mantop serta susah nak jangkit dengan virus

3. tak perlu susah susah nak guna dua tangan...satu tangan pun dah bleh scroll,copy paste...dan macam2 lagi lah...segala kerja hanya dihujung jari gitu...cewahhhh...sangat sesuai la utk ibu2 yg nak buat keja sambil pegang anak sebelah tangan hihihi

4. bateri yang tahan lama....model yang cikgu guna ni saiz 13"...so baterinya tahan lebih dari 7 jam...kalau yang 11" tu tahan lebih 5 jam kalau tak silap...(kalau sesapa nak beli MacBook Air...cikgu suggest beli yg 13"...baru puas hati nak tengok gambar or movie)

5. last sekali sebab cikgu sangat seronok guna Macbook Air ni ialah.....kerana ia hanya laptop PINJAM....diulang sebut....PINJAMMMMM!!!!  kui kui kui...terima kasih kepada company en asben kerana bermurah hati meminjamkan MacBook Air ni kepada en asben..muahahahaha.....selamat duit simpanan kami....pasni jarang2 ler cikgu dapat guna MacBook Air ni....ye ler...company bagi utk en asben buat keja opis...apa kejadahnya pn isteri nak guna lebih2 kan...:)

4 comments:

me suya said...

oitt mama firas pun blogger yeh.. ok la tu.. boleh selalu update cerita mama firas di sana :)

Anis Rosli said...

hak hak hak...auntie suya baru tau ke...selamat datang ke blog yang tak ramai nak menyinggah sebab owner blog tidak berapa rajin mengupdate hihi

me suya said...

pah tu..kato jatuh cinta..tapi gak xberupdate pun ni. xkan nak tgu update tru apple lagi kot.. hahahaha..

Anis Rosli said...

hehehe...acu tropong mmolek...update doh tu...update tru apple la best...sambil type...sambil kunyah apple kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...